En berättelse från förr..

Den här berättelsen skrev jag när jag precis hade börjat gymnasiet. På svenskan fick vi i uppgift att skriva en berättelse baserat på någonting från vår barndom. Då skrev jag den här, som pappa för övrigt gillar jättemycket och tyckte att jag skulle lägga ut. Kanske för att han blir jämförd med både skalman och stålmannen? Märk nu orden så vi inte slutar på samma sätt som Liza Maklund med boken "Gömda".. BASERAD på en sann historia.



Myror i brallan


En stol, lite pirr i magen och ett fall. Det hela kunde ha slutat i fiasko. Tur att stålmannen alltid är på rätt ställe vid rätt tidpunkt.


Det var julafton. Granen var klädd, pepparkakorna bakade, nejlikeapelsinerna upphängda.  Hela lägenheten var pyntad och det luktade verkligen jul. Jag och min bästa kompis Tanja skulle få fira jul tillsammans för första gången. Fast den egentliga orsaken till att min familj hade valt att fira jul hemma i år var att jag nyligen hade fått en lillebror som för tillfället bara var tio dagar gammal. 


Tanja och jag satt i soffan, förstod inte riktigt hur tiden kunde gå så oerhört långsamt. Den gick så sakta så sakta att det knappt märktes. Mamma sprang omkring och skulle fixa massor med saker, hänga tvätten, kolla maten som var i ugnen och tjata på pappa som låg och sov på soffan med ursäkten "jag skulle bara vila lite". Jag och Tanja tyckte han var ganska lik Skalman. Inte för att han var grön, men för att han sov så konstiga tider. Sova gör man på natten, inte efter varje måltid. Fast jag tyckte ändå att Skalman var gullig där han låg. Efter en stund reste han sig äntligen upp och stapplade ut i köket för att hjälpa mamma lite med maten.


Nu var det bara två timmar kvar tills tomten skulle komma och jag kände hur spänningen kom krypande upp för benen. Jag kunde verkligen inte sitta stilla. Jag och Tanja började hoppa och springa omkring som en virvelvind i hela lägenheten. Vi lekte att vi var jordens härskare och att soffan var en elak drake som skulle äta upp oss. Man fick inte gå för nära draken för då kunde han spruta eld, så man va tvungen att kasta kuddar på den. Dog den inte av det fick man lov att kasta andra saker och allting slutade med att saker flög hit och dit. Allt var jättekul, och vi hade nästan besegrat draken när mamma kom och förstörde. Jag kan inte förstå varför man ska sluta leka när det är som roligast, och det är alltid mamma eller pappa som kommer och säger att man ska äta, eller man kan göra illa sig om man inte slutar, eller att man stökar ner när mamma just ha städat.


Under tiden vi nu hade lekt hade tiden gått, otroligt nog. Och det var dags att ropa in alla i tvrummet. Så klart var jag och Tanja snabbast in och tog förstaplatsen vid fönstret. Och nu kände jag verkligen hur spänningen kom krypande under mig. Jag ställde mig på tå för att se ut genom fönstret. Snart skulle tomten komma, nu var det bara ett litet tag kvar. Vi stod där i fönstret ett tag, men det kom ingen tomte. Men efter ett litet tag såg jag någonting som rörde sig borta vid busken på andra sidan gatan. En röd liten luva stack upp och snart såg jag hela tomten. Jag tror att han hade gömt sina renar och sin släde bakom busken för att ingen skulle se den. Jag kunde nästan inte tro det, men självaste jultomten stod där utanför mitt hus. Den riktiga jultomten! Tanja såg honom också och nu kände jag att jag inte kunde stå still. Mina ben lydde inte och jag började hoppa. Mamma och pappa tyckte att det såg väldigt lustigt ut verkade det som för dom stod och skrattade. Samma sak gjorde Tanjas föräldrar också. Då, utan förvarning slant min ena fot av stolen. Jag föll, slog "nuppinuppan" i stolkanten, ramlade ner på golvet och då. Samtidigt som tårarna sprutade ut ur mina ögon sprutade det någon annanstans också. Det sprutade och sprutade tills jag var helt torr inuti, men utanpå simmade jag i en sjö av kiss och tårar. Då kom jag plötsligt på att tomten var på väg rakt mot mitt hus. Jag kunde ju verkligen inte låta tomten se att jag har kissat ner mig. Förstod egentligen inte vad jag höll på med men mina tårar kom tillbaka. Och inga krokodiltårar var det, riktiga stora runda tårar rullade ner för min kind. Då plötsligt kom stålmannen, min hjälte. Konstigt bara att han såg precis ut som pappa. Men den gjorde ingenting för snabb som blixten tog han av mig alla kläder, duschade av mig och satte på mig alldeles nya rena, torra kläder. Allt detta hann han göra innan tomten knackade på dörren.


Plötsligt hörde jag en dov knackning på dörren. Jag och Tanja tävlade om vem som kom först fram till dörren och med taktiken "knuffa Tanja in i väggen" vann jag ganska överlägset. Hon blev lite ledsen och klagade på att jag fuskade men det struntade jag i. Sakta tryckte jag ner handtaget och där stod han, livs levande. Min tomte, som jag hade längtat efter i evigheter, eller ungefär 4 timmar om jag måste vara exakt.


Av: Malin Eklund, Ht-02


tänk

"I'm just a girl yeah that is all,
I've got the skills but not the balls.
My mouth to big, my boobs to small,
I'm not supposed to like myself at all,
So I guess I missed the point,
I should have hate myself but I don't"

Ana Johnsson - Just a girl

mina tjejer



O hej vilken gammal bild. Ja bjú!

Mutation?

Seriöst, läs den här artikeln och fundera på vad USA egentligen håller på med. Visst är det bra konstigt hur en människa kan få 8 barn SAMTIDIGT!? Det är ju tametusan som en katt, eller råtta kanske? Det är meningen att människan ska få 1 eller max 2 barn samtidigt, inte 8!

Vad beror då det här på? Det är ju vida kännt hur dålig mat som finns i USA, typ hamburgare och friterad mat. Nu har jag aldrig varit dit, men med de dokumentärer jag sett är det dyrt med nyttig mat. Rätta mig om jag har fel. Är det på grund av maten som gör folket i USA såhär konstiga? Eller beror det på något annat? Hur som helst tycker jag att det är otroligt konstigt i alla fall..

Fundera på det..

Australia

Australia var filmen vi var och såg på bio igår. Och den var riktigt bra måste jag säga. Dock satt jag mesta delen av tiden och mådde halvkasst. Och filmen var 2 h och 45 min så ni kan förstå hur skönt det var att komma hem sen igen?

Fast trots att jag mådde dåligt när jag var där på bion var filmen ändå jättebra. Och jag kommer se den fler ggr, det vill jag lova.

Näe nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv. Har nyss knaprat i mig alvedon som ni vet så nu mår jag lite bättre. Ska halta mig fram till frysen också och ta ut nån matlåda som jag kanske kan få i mig lite senare ikväll om jag har tur.

Tacka gudarna för att Alvedon finns..

"Alvedon kan användas av personer med känslig mage eller magsår..." Det har i alla fall varit min räddning idag.

Jag ligger här med feber, ont i magen, ont i huvudet och tycker synd om mig själv. Visst är det bra konstigt. Jag är nästan aldrig sjuk. Men när jag väl blir sjuk brukar det braka lös ett riktigt helvete, och det kommer alltid när det är nåt speciellt på gång. Imorn ska vi ju på boda borg i skellefteå, och hur ska jag orka med det? Jag ber till han där uppe (om han finns) att skona mig från denna förkylning och låta mig åka till skellefteå imorn. Han kan även få ta bort den förbannade träningsvärken jag har så att jag kanske får aningens mindre att lida för.

Tror ni han hörde det där?

Några fynd

Jag har fyndat idag. 2 par skor och en kofta. Alltsammans gick på 600 kr. Det kan man kalla fynd va?
Jag ska lägga ut bilder på grejerna sen, men först ska jag ta två alvedon, lägga mig i soffan med mina förbannade träningsvärk från gårdagen och se på One tree hill.

Ikväll blir det bio med Anna och Sara!

Det nya livet

Jag har varit och tränat ikväll. Ja ni läste rätt, T R Ä N A T! Åh så duktig jag varit, enligt mig själv i alla fall. Body pump körde vi, och jag kommer nog mest troligt inte kunna gå obehindrat på toaletten imorn som jag hade hoppats på. Shit vad man är otränad alltså.. Men det ska bli ändring på den saken. Jag har nog nästan bestämt mig för att lösa kort där nu, och det känns riktigt bra måste jag säga. Det går ju bussar dit direkt från mig och beroende på vilken buss jag åker från skolan stannar den också där. Så det kan inte bli så mkt bättre va?

Ett till plus är ju att jag har en träningskompis, Frida. Och vi har väl nästan kommit fram till att köra seriöst och ladda inför beach 2009.. eller hur?

Nu ska jag slänga mig in i duschen, en tidig morgon väntar med seminarier och bio på kvällen! Sov gott!

Oljebyte på röda faran

Jag och pappa ska snart iväg på OKQ8 och hoppas på att deras "gör-det-själv"- hall är ledig. För planerna är att vi ska byta olja på min lilla kompis. Vi ska även byta glykol och oljefilter. Eller vi och vi, nu snackar jag precis som att jag har nån aning om vad jag pratar om. Så är inte fallet. Jag kanske ska skriva "Pappa ska byta olja på min bil" så förstår ni vad jag kommer göra.

Hur som helst, jag kanske lär mig trots att jag nog aldrig kommer göra det själv. Men det lär vi ju märka..

Jag funderar på om jag ska ta och hänga med till vännäsby sen.. Det vore inte dumt liksom. Men vi får se, det beror på när pappa börjar imorn så jag vet att jag tar mig in till grupparbetet.
 
PS. Gå inte ut genom dörren idag utan galonbrallor och stövlar. Det är snö överallt. Sånt här borde dom varna för på tv när dom varnar för halka för bilar. Jag menar, jag blev ju blöt när jag skulle gå mina 100 meter till statoil (om det nu är så långt dit. Jag ska stega nån dag!).

För lite mindre än ett år sedan..

.. var jag och fredrik på dop i Norsjö. Inez döptes! Och nu hittade jag den här bilden på Robins facebook. Så jag snodde den, hoppas det är okej. haha. Bara för att ni ska få se vad himla långt hår jag hade då. Och vilket fluff fredrik hade. Vad roliga vi såg ut!


Pedagogik i arbetslivet

För att utvärdera lite av det jag läst hittils om pedagogik i arbetslivet måste jag säga att mkt bara är ordbajs i de här texterna. Eller det är ju inte det, men det känns så när man läser. KOM TILL NÅGOT KONKRET! Jag är ingen filosof som jag sagt tidigare. Jag vill ha saker att lära mig som jag inte behöver funder så mkt på, utan mer konkret att "såhär är det, lär dig det!". Men det verkar inte finnas nåt sådant på den här utbildningen. Så jag måste helt enkelt lära mig att tänka mer som samhällsvetare, naturvetare som jag är. Det är en jobbig omställning men jag tycker att jag blivit mycket bättre än jag var då vi började. För så mina vänner, hade jag noll koll på typ allt. Och det är svårt att förstå hur jag kunde få VG på tentan... Jag måste ju helt enkelt vara smartare än jag tror, eller?

Hur som helst, det är intressant det vi läser om nu, pedagogik. Men det finns så otroligt många olika sätt att "utföra" pedagogik på att man inte vet riktigt hur man ska sortera all information som man trycker in i sitt lilla huvud. Men det klarnar mer och mer för varje gång jag funderar på det, och det är ju bra. Jag kanske blir dösmart när allt det här är över. Och sen kan jag ju faktiskt diskutera pedagogik med både min far och min farmor eftersom båda är lärare. Ska köra en intervju med farmor någon gång om hur de lärde sig om pedagogik då hon läste till lärare, just för att se skillnaden mot för vad vi läser om pedagogik nu. Även fast jag inte ska bli lärare är väl grunderna i pedagogik ungefär detsamma kan jag tänka mig. Och jag hoppas jag inte har fel.

Näe nu ska jag snart ta och plocka upp en tvätt till och sen ska jag invänta Björn som ska komma och hålla mig sällskap ikväll!

Tvätta i hyreshus / felparkerade bilar

Visst kan man bli bra irriterad på folk när man är tvingad att dela tvättstuga. Som idag till exempel. När jag kommer hem från skolan går jag direkt ner i tvättstugan för att se om det är någon annan som har tvättiden innan min (som börjar kl 14) eller om jag kan börja tidigare. Självklart var det någon som hade den, men maskinen stod stilla och tvätten var klar för dennes del. Jaha tänker jag, det är väl inte mer än att jag får vänta till min tid kl 14.. så jag går ner typ 10 i två för att se om denne någon har tagit bort sina saker. Men icke.. så då går jag upp igen och väntar till 14:15 innan jag går ner.. Denne någon har fortfarande inte tagit bort sina grejer.

Det är vid såna tillfällen det lätt kan brinna av för mig. Ska jag måsta ta hand om någon annans tvätt bara för att få maskinen? vavava? Då har jag sån god lust att kasta ut dennes tvätt ur maskinen, helst på golvet och kanske till och med trampa lite på den. Självklart gör jag inte det. Men det vore inte mer än rätt. Jag tar snällt ut tvätten ur maskinen och lägger fint ner den i dennes tvättkorg som står brevid och sätter igång min egen tvätt.

Visst kan man bli tokig på småsaker? Jag önskar att jag hade en tvättmaskin i lägenheten. Synd bara att det inte finns någon som helst plats för en.. Men det är min dröm iaf.

En annan sak man kan bli fruktandsvärt irriterad på är när man kommer hem från jobbet, det är kallt ute och någon idiot har ställt sig på min parkeringsplats. Då har jag också god lust att låta hornen växa ut och ställa min bil precis bakom den här idioten för att denne ska bli tvingad att söka upp mig för att få ut sin bil. Jag menar, det är ju trots allt min plats så han/hon får väl skylla sig själv. Självklart gör jag inte det, utan skriver några svordomar på en lapp och sätter fast lappen på bilrutan på den bilen. Funkar skitbra, han har aldrig stått på fel plats någon fler gång. Åtminstonde inte på min...

EDIT: Nu såhär dagen efter är kläderna i tvättstugan fortfarande kvar. Undra på att det försvinner saker. Det sitter ibland lappar om att det försvunnit något från tvättstugan. Men i själva verket är det ju folket i det här huset som glömmer sin tvätt där nere.. Konstigt att dom tycker det är borta?!  Folk är ju senila..

Baconlindade fyllda kycklingfiléer med vitlök-och örtost

Baconlindade fyllda kycklingfiléer med vitlök-och örtost

För två portioner:

2 kycklingfiléer
1 ask vitlök och örtost (typ Cantadou, Creme Bon Jour)
1 paket bacon
3 dl matlagningsgrädde
salt
peppar


Sätt ugnen på 175 grader. Bryn filéerna, salta och peppra. Snitta filéerna och låt som svalna. Sätt sedan osten i kycklingen och linda bacon runt. Lägg dem i en ugnssäker form och slå grädden runt. In i ugnen i ca 30 min. Färdigt!

Typ hur enkelt som helst, och hur gott som helst.
Lycka till!

God mat och bra sällskap

Jag och Frida har lagat suuupergod mat idag. Det blev typ hur gott som helst och jag kommer göra det många många många gånger hädanefter. Baconlindade fyllda kycklingfiléer med vitlök-och örtost och hemmagjord potatisgratäng till. Underbart! Jag ska dela med mig av receptet sen. Om jag kommer ihåg det dvs. man höftar ju rätt mkt när man gör sånt där.


Och efter maten såg vi filmen Wanted och åt kladdkaka. Fast jag somnade efter kladdkakan och missade nästan hela filmen. Så typiskt mig. Men Fridas soffor var så himla sköna..

Julklapp?


En Acer med 8,9" skärm. Perfkt för handväskan. haha.

Vilken fin, det kanske är hit mina julklappspengar ska gå? För visst är det inte så svårt att byta operativsystem från Linux till Windows? Isf är det här ett superköp, 1990 kr!

Coverclub/Schlagerklubben

Jag har bara en sak att säga:

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA VÄNNER!
Tack för en dunderkväll, det här ska vi göra om!

Mina ben tackar mig däremot inte idag. Fy vad jag har ont i benen/fötterna.. men så går det när man ska försöka gå i klackar, så jag får skylla mig själv!


Fredagkväll i soffan

Jag har suttit i soffan hela kvällen och det känns så otroligt bra. Jag har inte dåligt samvete det minsta. Eller okej, kanske lite för alla ostkrokar jag har tryckt i mig och för all dip jag råkade ha till. Men förutom allt det så.

Imorn är det jobb imorn. Börjar kl 7.. kanske inte lika roligt..

Millencolin - The ballad

Jag brukar vara emot att lägga in youtubeklipp här. Egentligen bara för att jag tycker det är så fruktandsvärt fult.. Men jag måste bara få er att lyssna på den här. Den är så fin!


Ritat



Jag sitter och kollar igenom massor av bilder från min gamla gamla gamla dator som jag duktigt nog hade gjort backup på. Det är typ 1 miljon bilder och jag skrattar så jag får ont i magen. haha. Här är en bild på något jag tydligen har ritat 2004, helt talanglös är jag tydligen inte. Grattis till mig!

Leffe



Det är är min Leffe, som dog för några år sedan. Jag saknar han!

Vad roligt..

Idag har vi haft redovisning, vilket gick bättre än väntat. Dock var det en speciell grupp som för det första drog över tiden rätt mkt och sedan sitter en gruppmedlem hängd över bordet han sitter vid och "sover" när vi har vår redovisning. Vadå respektlöst? Killen som sitter brevid honom (som förövrigt är i samma grupp) petar i honom flera ggr och uppmanar honom att sätta sig upp ordentligt. Jag blev nästan förbannad. Gör man så mot en grupp som ändå lagt ner tid för att hålla en liten redovisning? Va? Och vi lyssnade ju på honom. Nu står den rödhåriga idioten inte högt i mina ögon!

Annars så verkar alla grupper haft jobbigt med nån idiot på varje redovisning. Men det orkar jag inte berätta om, det är så tragiskt..

näe, mat snart..

haha lite mera nyår

Det tar aldrig slut med bilder från nyår. Nu hittade jag lite på Tinas facecbook (hon som anordnat festen) så det är väl bäst att jag bjuder på dom också!  Även fast jag ser lite småmysko ut, men ni får överleva! Tror förästen att Tina försökt ta bort våra röda ögon. Och det är därför vi fick så konstiga ögon? Eller vad tror ni? För svarta ögon har jag bara när jag är arg, och det är jag ju inte här?



Som ni ser så vet jag inte riktigt vad jag gör. Ville nog mest springa därifrån, och frelle har "hattfrilla" och gör grimage, som vanligt!



Ulven, Melker, Jens och Frelle
Ja jag behöver nog inte kommentera den här bilden mer än så, men dom ser ut som ett litet pojkband, eller hur? haha



Bakom den fina blomman med den fina vasen (?) sitter jag och fredrik, men det kanske ni ser?

Jag har en söt sambo



En puss till Fredrik för att han är så söt, och en puss till mig för att jag är så snäll och berättar det för honom så att han inte ska glömma bort det! :)

Jag är ingen frukostätare

"Frukostätare har högre BMI än de som låter bli. Få kontroll över ditt BMI med.." (typ kellogs) eller vad det nu var... Så dom menar att jag är FET? Nä nu!

En fika som blev en middag

Idag skulle jag träffa Sara på stan för en fika. Det slutade med att det blev en middag på Starz, jättegott! Och superkul att träffa Sara, det var ju inte igår. Vi pratade lite om vad vi gör nu och lite om våran Londonvistelsei två veckor i 9:an. Haha. Så roligt vi hade då. Jag vill dit igen!

Annars har jag varit med min grupp idag på skolan. Gjort i ordning för redovisningen imorn. Vi kom fram till att vi får ungefär 2 min var att prata imorn. Och det är ju typ ingenting så det känns verkligen superskönt måste jag säga!

Annars var jag på Chokladbutiken och hämtade ut en julklapp jag fått av chefen. Så nu sitter jag och knaprar olika chokladpraliner. SÅ GOTT!

Hur har din dag varit?

Förästen är jag snart tant.. hör ni vad gammalt det låter? Tant Malin..

När en sten faller..

Åh så skönt. Så otroligt skönt! Jag klarade både omtentan jag gjorde i ekonomisk historia och hemtentan i socialpsykologi. Lycka!

Nu kan jag börja blicka framåt igen, vilket känns otroligt skönt. Har precis varit på statoil och postat min studieförsäkran så jag får pengar även denna månad. Åh vad bra det känns. Det har varit en riktigt bra dag och ikväll börjar Lipstick jungle.. det ska ni väl se?

Första skoldagen i år

Nu ska jag snart upp på skolan. Jag var så otroligt trött imorse, hade tänkt åka upp en timme tidigare för att vara i god tid. Men så blev inte fallet. Istället låg jag och snoozade klockan i nästan 2 timmar. Dåligt av mig jag vet, men jag är en snoozare, så är det bara.

Hur som helst så är jag rätt förberedd för vad som komma skall idag, men man vet ju aldrig. Jag kanske har tänkt helt fel? Aja. ska ta mig lite fika nu och göra mig redo att möta dagen. Ringa chefen måste jag också göra. Det kan bli så tokigt när man lovar förmkt..

Ha en bra dag. jag återkommer med uppdatering senare..

Vuxenstudier

Jag har precis skrivit lite om vuxenstudier och mina egna positiva och negativa erfarenheter. Jag har inte så mycket erfarenheter alls måste jag säga. Det är förra terminen då, och när jag gick kläddesign. Så jag skrev lite om kläddesign, för där kunde jag inte klaga på något. Allt jag lärde mig där sitter i bakhuvudet och jag är så nöjd med den kursen. Den kunde liksom inte vara bättre än den var. Inte vad jag kan komma på i alla fall!

När det kom till negativa erfarenheter blev det lite svårare. Shit, vad har jag för negativa erfarenheter av vuxenstudier. Det fick lov att bli lite ur det vi gjorde förra terminen. Till exempel seminarierna i socialpsykologi och lärarna där som inte kunde kommunicera med varandra. Och sedan första momentet vi gjorde i vetenskapligt arbete, där jag inte förstod speciellt mycket och varför vi skulle läsa nåt så tråkigt som det. Nu däremot förstår jag varför. Men motivationen när jag var där försvann helt när det inte var det minsta intressant. Tur att det har ändrats nu i alla fall.

Det är ganska intressant att analysera vad man själv tyckte var bra och dåligt med en kurs. Man kommer på saker som man inte tänkt på tidigare. Och nu när jag läst boken "Nycklar till kunskap" förstår jag bättre varför lärare gjort som de gjort i vissa situationer som jag inte tänkt på tidigare.

Mer än så blev det inte, ska bli spännande att träffa gruppen imorn och höra vad de andra har att säga.


Mat

Nu har jag gjort typ 12 matlådor med korvstroganoff + ris och pizzalasagne. Det känns så skönt, pizzalasagnen är i ugnen och väntar på att jag ska äta upp den. Mumms.

Nu ska jag väl slippa laga mat nästa vecka. Kanske gör nåt fler storkok så att jag får lite variation på maten.. Om det behövs, jag vet inte?

Hungrig är jag..

Pizzalasagne

Här kommer då receptet jag pratade om igår som jag fått av min gode vän Jennie!

Pizzalasagne

400g rökt skinka
(jag använder euroshopers färdigskivade)
400g salami (även här använder jag euroshopers färdigskivade)
Ostsås (Antingen gör du egen eller så köper du Norrmejeriers pastagrädde)
Lasagneplattor
1 liten tub tomatpuré
Krossade tomater
2 tomater
Riven ost
Oregano
Svartpeppar

Börja med att sätta på ugnen på ca 175 grader. Strimla salamin och skinkan och lägg i en bunke. Tillsätt krossade tomater och tomatpurén (nästan hela tuben). Sedan varvar du ostsås, lasagneplattor och "skinksåsen" i lager i en ugnsäker form. Krydda mellan varven och se till att det blir ostsås högst upp. Skiva tomaterna och lägg dem överst, toppa med riven ost. Sedan är det bara in i ugnen tills lasagneplattorna är mjuka och osten fått lite färg. Håll koll, du kan bli tvungen att sänka temperaturen i ugnen.

Smaklig måltid. Det här blir min middag!

Gonatt

Nu ska jag gå och sova. Imorgon tänkte jag berätta för er hur man gör Jennies Pizzalasagne. Den är sååå god! Så imorn ska jag sova, gå på ica och sen göra den. Mumms!

Fredriks nyårsoutfit



Jag tänkte att jag skulle ta och visa hur Fredrik såg ut på nyår. Det var så otroligt klockrent med hatten på black&white-festen vi var på. Eller vad tycker ni? Min lilla Joakim von Anka, fast utan pengabinge. Han har en söt silvrig spargris ist! haha.

Kvällen

Nu drar jag till Björn för att se lite film. Hoppas ni får roligt på klassfesten, jag tar igen det nästa gång! :)

jag är en god människa

Det plingade nyss på dörren, och jag blir alltid rädd när det gör det och jag inte vet vem som ska komma. Det MÅSTE hit ett kikhål snart annars kommer jag få hjärtattack snart.

Hur som helst öppnar jag, det är ju mitt på dagen lixom och där står ingen mindre än en tant från Jehovas vittnen.. Hon frågar om hon väckt mig, och jag svarar Ja, fastän det inte är sant. Hon säger då att jag ska få gå och sova igen men att jag ska få tre små tidningar att läsa i sen när jag vaknar. Snällt, det tog inte ens 3 minuter tror jag! Har aldrig hänt när jag släppt in den där "sekten" tidigare.

Jag vet att det är många som inte öppnar när de ser vilka som står bakom dörren, och många som smäller igen dörren när de presenterat sig osv. Jag har inte hjärta till det. Jag måste lyssna på deras predikningar. Det här var min 3:e sen jag flyttade hemifrån. Och det här var den absolut kortaste. Skönt!

Näe nu ska jag fortsätta med min bok jag ska ha läst till på måndag och även skriva lite positiva och negativa erfarenheter av vuxenstudier och sen kunna koppla det till boken. Det är vad jag ska göra idag! Vad ska ni göra?

Naturen kan vara bra häftig ibland!



Ja eller hur? Här är en bild som jag tog i somras på ett berg i närheten av farmor och farfar.

Grattis Pappa!

Idag fyller pappsen år och vi är i vännäsby och ska gratta honom. Inväntar just nu bara mamma och maten.

Lillebror och Fredrik spelar PS3 och jag får inte vara med. Inte än iaf,  men snart skulle dom byta till Guitar Hero World Tour och då kan jag rocka loss på trummorna (eller nåt)..

Imorn låter det som det blir fest. Jag känner mig dock inte helt 100 så vi får se hur jag gör. Jag skulle behöva en hel massa sömn. Kanske hinner jag med både och. Vi får se!

Vilken dag..

Vi vaknade kl 10 imorse, pigga och utvilade. Iaf jag! Klockan 12 begav vi oss iväg på IKSU spa och hade hela stället för oss själva den första timmen. Sedan började det komma lite folk, men det var aldrig mycket. Vi ångbastade, badade i de varma källorna, simmade i baltiska havet och låg i solstorlarna och läste. Jag passade på att plugga lite, och läste boken vi ska ha läst till på måndag då jag ska träffa min grupp.

En kvart innan vi skulle börja bege oss hem gick jag upp och låg i solsimulatorn. Det var härligt även det!

När vi sedan kom hem, runt 16:20 tror jag det var hade vi hunnit svänga om på Subway och köpa med oss lite middag. Sen mina kära vänner somnade vi båda i soffan. Vaknade nu för ungefär en halvtimme sen.

Nu ska jag ta och vara onyttig och plocka fram lite gräddglass med chokladkross. ÅH SÅ GOTT!
Kan nog inte bli bättre slut på denna dag!

Iksu spa (igen)

Nu väntar jag på att maten ska bli färdig och sen drar jag och Fredrik på Iksu spa för en heldag med avkoppling.
Åh så skönt det ska bli!

Lite beslutsångest

Jag vill så gärna ha det här objektivet, men jag vet inte.. Vad tycker ni?  


Från cyberphoto. Klicka på bilden för att komma till objektivet. Visst är det egentligen en investering?

Lite bilder från gårdagen



I pausen på risliamatörernas revy. Kusin Fanny, Mamma och Pappa!



I Norsjö skålade vi...



...och åt gott!



Världens bästa farmor och farfar!



Farmor, farfar och barnbarnsbarnet Inez.

Risliamatörerna

Igår var vi hela släkten och såg risliamatörerna och firade farmor som fyller 75 år på torsdag. Den var faktiskt riktigt bra om man bortser från att jag inte förstod allt dom sa (dom har typ ett helt annat språk i den där byn) och sen satt det en jävla fotograf från nån idiottidning och blixtrade med sin förbannade kamera mitt i ansiktet på mig typ 20 ggr/minuten. Jag fick jätteont i skallen och hade mer än gärna satt ett nackskott i honom. Om han då haft en snygg kamera att flasha med, men inte ens det. Och blixten han hade hade han riktat bakåt, så han förstörde för ALLA som satt och försökte ha en trevlig kväll på revy. Jävla idiot säger jag bara!

Sen efter revyn var slut åkte vi till Norsjö och till Sara, Robin och lilla Inez. Där åt vi thaimat tills vi nästan inte kunde resa oss från bordet. Och sen sköt vi lite raketer. Det var mysigt och dom hade ett riktigt fint hus måste jag säga!

Nu är jag hemma i umeå, och nu tänker ja inte fara nånstans på mkt länge. Förutom på fredag då jag ska till byn och gratta min far som fyller år. Lilla Inez fyller ju 1 år samma dag som pappa också och vi kom på att när pappa fyller 75 fyller Inez 25 och då kan dom ha 100-årskalas tillsammans. haha. Inte för att jag tror att Inez skulle vilja fira sin 25-årsdag tillsammans med hennes mammas gamla morbror. Men man vet ju aldrig..

Nu ska jag se nyaste avsnittet av gossip girl tror jag, om fredrik bara kan sluta se på simpsons...

Angående Julkort

Jag tänkte bara säga det att i år har jag inte skickat ett enda julkort. Och det fanns bara en anledning till det, jag hade vaken ork eller tid att fixa med det. Så sorry, jag ska bättra mig till nästa år!

Tidig kväll

Ja jisses, jag tittade på klockan 20:45 och sen somnade jag. Vaknade hyfsat utvilad nu på morgonen kl 06 när klockan ringde. Det var en skön känsla!

Nu väntar en lång dag på jobbet. Först 7:30-12:30 och sen 16:15-21:15. Efter det drar jag till byn för att åka till Åmsele/Risliden/Norsjö imorn och fira min 75-åriga farmor. Hon fyller inte år förän den 8:e men vi firar henne imorn så att alla kan vara med, även de från stockholm. SÅ det blir roligt. Och sen på hemvägen kör jag via lycksele och plockar upp min andra halva!

Han ska va hemma hela veckan sen, åh så roligt vi ska ha med att storstäda lägenheten och plocka bort alla tomtar. Visst fredrik? ;)

Tacogratäng

Ett recept på tacogratäng jag fått av Frida!

Tacogratäng
(225 grader i ca 20 min)

400g köttfärs
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 påse tacokrydda
1 burk creme fraiche mexican chili
1 paket philadelphia
Riven ost


Stek köttfärsen och löken. Blanda i de krossade tomaterna, tacokryddan och vitlöken. Låt det koka ihop ett tag.
Blanda under tiden ihop creme fraichen med philadelphian.
Häll köttfärsen i en ugnsäker form och smeta creme fraicheblandningen över. Strö den rivna osten överst och in i ugnen!

Lycka till!

EDIT: Mamma kom med ett förslag till. Lägg krossade tacochips i botten! Vill man inte det gör man som jag och äter gratängen med tacochipsen. Eller så gör man båda!

Chokladkaka med kokostäcke

Jag tänkte dela med mig av lite recept..

Chokladkaka med kokostäcke
(200 grader i ca 15 min)

4 ägg
5dl socker
3 dl mjöl
1 1/4 dl kakao
2 krm salt
180g smält smör

Blanda ihop ingredienserna och häll ut på smörat och ströbrödat bakplåtspapper i botten på en långpanna. Grädda sedan i 200 grader i ca 15 min. Gör iordning kokostäcket.

Kokostäcket:

75g smält smör
2 dl socker
1 dl sirap
1 1/2 dl grädde
1 påse kokos (200g)


Låt ingredienserna till kokostäcket sjuda i en gryta i ca 5 min. När det är färdigt bredes det ut på kakan och grädda i 10 min. Den ska bli gyllenbrun och kokostäcket ska va lite som knäck. Då är det färdigt. Låt sedan kakan svalna och skär upp i rutor.

Mumms!

Vilken skitdag

Ja det var ingen vidare bra start på den här dagen. Kliver inte ur sängen förän klockan är 06:18. Skulle nämligen börja jobba kl 07 så jag var måttligt stressad iväg. Klädde mig, borstade tänderna och så vidare. Sen går jag ut genom dörren, smäller igen den och ska precis börja gå ner för trappan och till bilen för att åka när ja kommer på att mina nycklar ligger kvar på soffan, fan! Så det var ju bara för mig att springa till närmaste busshållplats och be till han där uppe att det ska komma en buss så att jag för det första inte skulle behöva frysa ihjäl, och för det andra hinna till jobbet. Hur som helst ringer jag på vägen till busshållplatsen till min enda räddning, mamma. Hon kommer för övrigt senare in till stan för att lämna den till mig (5 mil t o r). TACK! Sen ringer jag till jobbet för att säga att jag kan bli sen eftersom jag inte vísste hur bussarna gick. Hur som helst tror jag nu att det kan finnas nån där uppe för jag stod kanske 5 min innan det kom en buss, och blev 2 min sen till jobbet. Kan inte bli så mkt bättre..

Nu är jag äntligen hemma i alla fall och ska göra mig lite leverbiff. Åh så gott!
Och imorn jobbar jag 730-12:30, 1615-2115 och sen drar jag till byn!

NYÅR

 

Här har vi grabbarna G (Frelle, Ulven, Mellis och Gugge) på "förfest" hos Gugge och Anna.



Frelle och Mellis



Vi skulle försöka få något bra kort på oss. Men det var någon som inte kunde sluta grimagera.
Det här var det bästa kortet!



Ja ni ser ju..



Det ser nästan ut som han håller på dö. haha



Till och med jag fick prova hatten Frelle hade på sig. Ni ser även min fejkbränna. Najs huh?

Hemtentan

JAG KLARADE HEMTENTAN!

R.I.P

Det verkar som att dödsfallen i vännäs/vännäsby alltid ska följas 2 och 2. I sommras fick vi ta farväl av Alf-Gunnar och Johanna. Och nu inatt Mattias som var lika gammal som minsta lillebror och en 50-årig kvinna som jag inte vet vem hon är.

Vila i frid!

GOTT NYTT ÅR!

2009, må detta år bli minst lika bra som det föregående. Gärna lite bättre också!

Sov gott!