Träning

Jag har gjort ett träningsryck nu i några veckor bara för att komma igång. Det går riktigt bra faktiskt. Ikväll skulle jag köra Spinning med Movie quiz. Dock kom jag fram till att jag måste gå på stan och städa idag + att jag borde ta en dag ledigt från träningen. Lite trist eftersom det är kick-off och massa roliga saker på USM idag och ikväll.

Hur som helst så tror jag att det hade varit roligare att fara dit om man hade någon att fara dit med. Men men.. träningen får vänta till imorn istället tror jag.

Helgen kommer mest troligt spenderas i lse. Jag kan inte säga att jag är glad över detta då jag inte vet en enda av mina kompisar som ska ut. Igår när jag satt och försökte tänka ut någon jag inte pratat med eller inte vet om de ska ut eller inte kom jag fram till följande: Antingen har de barn, har nyss fått barn eller väntar barn. Hur sjukt? ALLA! Så om jag åker upp blir det jag och F:s kompisar. Visst det kan väl vara roligt det med eftersom de är mina kompisar också, men jag är så less på att alltid vara den enda tjejen i gänget. Det brukar gå bra för jag vet att jag oftast träffar någon ute som jag kan hänga lite med. Men den här gången verkar det totalt stendött. Jävligt trist så jag får se om jag åker upp eller inte. Just nu är jag bara förbannat less. Att veta att jag ändå kommer ha roligt av en resa upp till lse brukar göra resan dit lite lättare. Nu vet jag inte, allt är osett och jag känner ångesten över att åka dit komma smygande mer och mer. Japp, det är så jag känner! Ge mig en bra anledning och jag ska överväga den..
 

Loppisfynd




Ursäkta den dåliga kvaliten på bilderna men jag orkade inte engagera mig mer i fotograferingen än såhär.
Det här är hur som helst helgens loppisfynd och jag är så otroligt nöjd! En svart stringhylla och en guldram. Kan det bli bättre?

Jag måste bara dra historien kring guldramen. Jag hade jobbat natt.. natten som var alltså. Kunde dock inte släppa att jag skulle missa loppisar idag när det äntligen är. Så jag ställde klockan och åkte ut till Umåker i hopp om att göra fynd. 30 sekunder efter att jag satt min fot innanför dörren stod den framför mig, guldramen. Jag trodde de hade skrivit fel på prislappen och glömt minst en nolla. Men icke. För 100 kr blev den min, jag tvekade inte en sekund. Nu är bara frågan. Vad ska vi göra av denna skönhet? Någon som har ett exempel? Alla förslag är välkomna förutom "ge den till mig". För behålla den, det kommer jag göra!

Gratis spotify premium!

Jag vill bara uppmärksamma er om att ni kan få gratis spotify premium genom att klicka på den här länken och göra några små saker. Hur värt som helst!

Kom igen, skaffa premium!

Åmsele

Helgen spenderades i Åmsele tillsammans med F, pappsen och en hel skolklass. Jag arbetade som fritidsledare på en friluftslivskurs för gymnasie-elever. Det var ett riktigt bra gäng vi var ute med, riktigt roligt! Jag körde mest runt bilar och packning och grejer och fixade och trixade. Men jag var även checkpoint under en orientering så ett litet träningspass fick jag när jag skulle ta mig upp på toppen av ett berg. Men det var roligt, alltid lika roligt faktiskt. Jag har ju varit med några år nu! Gick även kursen själv när jag gick på gymnasiet, så jag vet vad jag gör (intalar jag mig själv i alla fall). :)

Helgen slutade dock lite mer dramatiskt med ambulans och grejer. Inte någon av skoleleverna, utan min älskade lilla farfar. Nu hoppas vi bara att sjukhuset kan utreda och hitta felet och att allt kan bli bättre igen. Alla mina tummar och tår håller jag, gör det ni med!

Hur som helst. Nu är jag tillbaka på jobbet (läs praktiken). Det är svårt att inte kalla praktiken för jobb när jag jobbat här till och från sedan i Mars. Jag känner mig hemma här och trivs som fisken i vattnet. Jag får göra otroligt mkt roliga saker så som möten och samtal av olika slag, även fast det mesta handlar om pappersjobb. Just nu har jag tagit tag i utredningsuppgiften vi fått i uppgift att göra från skolan. Egentligen otroligt onödigt enligt mig då vi gör så otroligt mkt annat men ska det göras så ska det göras.

Jag tänkte lägga in lite bilder från helgen, men eftersom jag är på jobbet nu så får det bli ikväll eller imorgon. Jag tävlar just nu med lillebror P i träning och på funbeat kan man tävla mot varandra i tränade minuter. Just nu leder han med 15 min och det tänkte jag att jag skulle slå ikväll. Rätt bra att ha nån att tävla mot även fast han går sina promenader och jag kör mina pass på gymmet. Jag tror att jag blir mer tränad, men han får lik förbannat mer minuter. heh. Aja, det är inte lätt alla gånger.

Nu ska jag strax ut på stan och äta lunch med pappsen. Härligt när man kan göra såna utflykter. :)

Då tecknad film inte är så dumt..

Mot framtiden, och vidare!

Äppel, päppel..

Ikväll tog jag och mamma en promenad över till Fam. Boman för äppelplockning.

Nu däremot är det äppelmoskokning på g. Weho!


Och för att uppdatera angående tapetseringen så ringde jag riksbyggen-gubben som hade semester. Han svarade nu och hade igentligen ingen vidare koll då han frågar mig vad/vilka rum som ska tapetseras om. Jag försökte få honom att förstå hur fult vi har det. Och jag tror det gick hem.. hoppas det i alla fall. På fredag kl 12 ska jag träffa han och målaren, så håll era tummar!

Då, för länge sen..



.. när håret var långt och vecken i pannan mindre.
Peace!


Uppdatering på målerifronten

Nej, ingen målare idag heller..

..och gubben på riksbyggen hade "semester, är åter 8 september"

Så jag ska banne mig ringa imorn om jag inte hört av målaren!

Glädjande samtal

Jag fick ett samtal imorse som gjorde min dag. Ungefär såhär var det:

"Hej jag ringer från Riksbyggen. Vi håller på att renovera en lägenhet i erat hus och vi har även eran lägenhet på våran lista. När är du  hemma och kan träffa målaren? Och jag skulle behöva kolla på kyl/frys och underbelysning i köket. Kan jag gå in med huvudnyckeln om du inte är hemma?"

Mina svar blev "jajajjajjajajaaaaaa!!!!!"

Jag sa att jag skulle va hemma mellan 12-13 och han skulle hälsa målaren att han kunde komma upp då.

Då kommer vi till det tråkiga i det hela. Det kom ingen målare. :(

Men han kommer säkert imorgon. Hoppas jag. Och då hoppas jag han har med sig tapetböcker. Jag är sååååååå taggad på att välja tapeter (eller måla). Vi får väl höra vad han säger. Vad jag är mindre peppad på är att utrymma lägenheten på saker så att det går att genomföra. Det kommer bli sjukt trångt i förrådet den närmaste tiden har jag en känsla av. :S

Kantarellhelg i Tärnaby

Helgen spenderades med mamma, pappa, bror (som bor där) och F. Vi var ute i kantarellskogen och plockade lite svamp. Eller ja, rätt mkt svamp. Både kantareller och taggsvamp blev det, vilket vi är otroligt nöjda med.

Det var sjuuukt jobbigt att gå i den branta skogen och plocka kantareller. Jag hade såklart lyckats träna nån dag innan och hade fruktandsvärd träningsvärk, vilket inte gjorde det hela speciellt bra. Efter att vi hade varit ute 6 timmar (!!) i svampskogen fick jag backa ner sista biten. Mina ben höll liksom inte längre. haha. Sjuuukt ont hade jag, höfterna orkade inte hålla uppe resten av kroppen i nedförsbacke.

Väl hemma hos lillebror igen blev det rensning av svampen. Mamma hjälpte till men annars var det bara jag som rensade. Pappa skyllde på "fel glasögon", men det kan ni ju alla räkna ut bara var en undanflykt?

Söndagen bestod i att sova, städa, rensa och åka hem. Hemvägen blev lite omständig då vi var tvungen att åka förbi Nalo och kolla till husvagnen. När vi kom dit var altanen försvunnen. Hur nu en altan kan försvinna bara sådär fick vi svar på när vi träffade några småtjejer som var i ca 7-års ålder skulle jag gissa.. Dom hade gjort en bro av våran altan och tillsammans med deras 10-åriga bror (som hade slitit lös varenda bräda och räcket) hade de flyttat våran altan ca 30 meter till ett dike.. Tar man en altan med räcke från en husvagn med förgård (bua) och gör en bro av den? vavava? Föräldrarna (som också var där) brydde sig inte det minsta när vi kom och sa vad deras jävla (ursäkta) barn hade gjort. "Jaha, ja det var tjejerna som gjorde det.. dom byggde en bro". Sedan tyckte dom inte det var mer med det.. Man ber om ursäkt och erbjuder sig att hjälpa till att laga den va? Eller? Det känns som att vi fick svaret på varför deras barn hade så förbannat dålig uppfostran precis då. Eller det är kanske bara jag som drar den slutsatsen?

Hur som helst så lyckades pappa och F pussla ihop altanen och vi kunde fortsätta hemåt. Efter ett middagsstopp lycksele och avlämning av F åkte vi äntligen hemåt igen.. trodde vi. Näe, då skulle pappa till hällnäs och hämta nåt varuprov på isolering. hehe. Det var iof lite trevligt eftersom det är långt mellan gångerna man ser Håkan och Gunilla. Men efter att ha åkt bil i stort sätt en hel dag var man ganska sugen på att komma hem. Väl i byn blev det dusch och fika och sedan begav jag mig hem till Umeå. Jag tror att jag var hemma runt 23 och då blev det sängen på en gång.

Summa sumarum: Borta bra men hemma bäst!


Grym traderafyndare

Ibland är jag en helt otroligt grym traderafyndare. Som nu.. Jag klickade just hem en id-foundation som i butik kostar runt 420 kr tror jag (?). Jag fick min för 244 kr. Exakt samma foundation. Det kallar jag REA!



Kunde inte bli bättre start på denna dag. Nu ska jag packa ihop mig här på jobbet och sedan köra till byn.

Vi hörs!

Vackert välkomnande


Matlådor

Ikväll har jag varit otroligt effektiv. Kom hem från jobbet (läs praktiken), lagade 12 matlådor, for och tränade, kom hem, packade inför helgen och nu sitter jag här alldelens nyduschad och bara njuter av vad duktig jag varit idag. Det är bra att berömma sig själv ibland, det är man värd!