Men så irriterande!

Alltså va tusan. Jag var helt säker på att brännbollsfinalen var idag (söndag). Jag måste ju ha läst nå in åt helvete fel när jag läste att finalerna skulle gå kl 17 idag. Va? Och sedan när jag går in på vk.se och ska se om det hänt något under natten så ser jag att finalen redan är spelad och avgjord.. vad less jag blir.

Så slutsatsen av det här.. Jag har missat ännu en final i brännbollsyran. Till saken hör att på alla år som jag haft möjlighet att vara i umeå under yran, dvs många år, har jag ALDRIG sett en final. I år hade jag till och med riktigt planerat in att kunna åka upp och se finalen, men näe. Det gick inte i år heller. FAN!

Solig kväll och trevligt sällskap

Ikväll har vi varit ca 25 tjejer som suttit på Maxim och ätit fläskytterfilé och druckit ett glas av diverse alkohol. Hur trevligt, hur gott och hur skönt har vi inte haft det på en skala? Ja ger det en 10:a utan tvekan! Tänk att vi har en sån bra klass!

Som vanligt glömde jag kameran, men jag tog en bild med mobilen iaf!


Middag med tjejerna

Nu ska jag snart och äta middag med 23 tjejer i min klass. Kommer bli så trevligt och vi ska sakta men säkert peppa upp inför resten av helgen. Ska snart börja göra mig i ordning.. Det tar visseligen inte så lång tid men om jag sitter längre i soffan kommer jag att somna..

Hoppas ni får en trevlig kväll och helg!

LEVINAS BALKLÄNNING DEL 2



Jag försöker stryka på mellanlägg, vilket visar sig vara svårare än jag trott. På affären sa dem att jag bara fick stryka med 1 prick på strykjärnet. Och det har jag gjort. Men inte gick det spec bra, men hade jag strukit med varmare förstör jag tyget..

Sedan blev det inte så mycket mer bilder. haha. Levina kom hit och vi gjorde ganska mycket på en kväll. Sydde ihop överdelen och ritade ut kjolen och sydde fast även den.

Idag har jag sytt dragkedjan och fållat upp den. Så allt som fattas nu är bandet i mitten..


To do



Så här ser min "To do" lista ut just nu. Egentligen går ju faktiskt det mesta rätt fort att göra. Synd bara att min tumme ska sitta fast så långt in ibland. Men idag ringde jag lönekontoret iaf och bad de dra 35% skatt istället för den där tabellen. Jag tar ju gärna emot en saftig skatteåterbäring även nästa år. ;)

Klänningen satt jag och sydde en del på igår. Sydde fast dragkedjan, korsettfjädrarna m m. Nu är det största problemet hur vi ska göra bandet i midjan. Och det känns som att det här måste bli färdigt typ helst imorn. Hur ska ja hinna med allt?

Vaccinationen måste jag också ta och ringa och boka tid för. Man kanske skulle göra det på en gång. Måste bara räkna lite om vilket som blir billigast. Mydoctor eller infektionskliniken.. ja gissar på att ja kommer fara till Mydoctor. Känns mer seriöst + att man slipper väntetider. Infektionskliniken har ju bara drop-in.

Sedan är det bara att ringa Folksam och kolla lite med reseförsäkringar + att vi måste fixa visum i australien. Thailand behöver man inte om man inte ska vara där längre än 30 dagar. Men då kan man åka en sväng till Bali och tillbaka så får man ytterligare 30 fri-dagar i Thailand. Visum till Bali fixar man på plats. Så det är bara australien som ska göras innan. Sedan det här med internationellt körkort. Jag vet inte om man behöver det (därav ?-tecknet) men ja tror det kan vara bra att ha så man inte åker på nån böter. Det internationella körkortet kostar bara 200 kr så...

Näe, strax ska jag och träna. Det har varit en dryg dag med massor av kalkylering. Jag är less och vill helst lägga mig och sova. Men det blir det inget av de närmaste timmarna. Träning, sy klänning, plugg och sen kanske.. jag säger bara kanske jag kan somna tidigt ikväll. Det håller nämligen på gräva sönder vägen utanför min lägenhet så kl 7 imorse vaknade jag av det. Tack som fan!

Världens bästa födelsedag!

Jag har haft en superbra födelsedag. Så tack alla ni som varit med under dagen!

Började med att jag blev pepprad av sms imorse, och ja bror, du var först! Sedan bar det av till skolan. Visseligen kunde räkningen gått aningens bättre än den gjorde. Men va tusan AnnaKarin, vi var ju ändå rätt bra idag!

Efter skolan cyklade jag som en raket hem och började med middagen. Ja, jag började redan 12:30 lite smått med att skala 2,5 kg potatis osv. Jag skulle nämligen bjuda mamma, pappa och lillebror på middag. Och eftersom jag är så snäll, blev det plankstek. Och det var ingen som klagade på det!

Efter middagen kom Anna, Anna, AnnaKarin och Ellen förbi och fikade. Jag hade bakat både kladdkaka och chokladbollar. Och även mammas hemmagjorda bullar kom fram. Gott var det, och trevligt sällskap. Tack tjejer!

Så nu sitter jag här framför tv:n och ser på 2 1/2 men. Snart ska jag ta och krypa isäng eftersom jag har varit igång sedan kl 06 imorse. Det enda som skulle ha kunnat gjort den här dagen bättre än den var, skulle vara att Fredrik kunde ha stannat kvar och sluppit åka till lycksele imorse. Stackarn hade världens inflamation i en visdomstand och det såg ut som han hade påssjuka. Så nu går stackarn på pencillin i 10 dagar.. Jag saknar han!

Men den här veckan kommer gå fort. På torsdag ska vi ut och äta med tjejgruppen. Åh så trevligt! Och på fredag börjar ju brännbollsyran. Vem kan missa det liksom? Jag tror det här kommer bli hur bra som helst. Det enda jag inte riktigt längtar efter är nästa vecka då jag måste ha Levinas balklänning färdig och tenta av Feken. blää.. Men allt går.

Nu ska ni få se några av mina fina presenter jag fick:



Fick hemmagjorda kolor av Anna och Rosévin av de andra tjejerna. Perfekt till helgen ju! ;)



Fick lite blommor av mamma, pappa och john. Fick även en del andra saker av dem. Tex, all vaccination inför resan, våffeljärn, solskyddsfaktor och sånt till resan. Perfekt! :)

Näe, nu ska jag krypa isäng. Hoppas ni får sova gott, för det ska jag. Och jag ska inte drömma om hajar inatt!

23 år gammal..

Då var man ett år äldre då, ännu en gång. Jag undrar om det var av nervositet jag drömde om hajar inatt. Huvva..

Nu är det dags för skola. Men kom och fika hos mig ikväll!

Lördagens bravader








Fredagsmys


I fredags när Fredrik kom hem så gjorde vi (rättare sagt jag) marinerad lax och klyftpotatis. Det var suuuupergott verkligen. Och sedan låg vi framför tv-n resten av kvällen och gjorde absolut ingenting alls. Men det var mysigt även det!

Observera att jag dricker mjölk i vinglas. Lite festligt va? ;)

Lokalkändis, eller?

Jag blev stoppad och intervjuad av VF idag på stan, och det är inte första gången det händer.. Shit. Och frågan var om jag skulle rösta i EU-valet. Och ja, det ska jag. Dock är jag inte det minsta insatt i den där skiten, men man vill ju inte vara en av Sveriges soffliggare som inte går till vallokalen, eller? Ska bli kul att se hur VF vinklade det jag sa, för konstigt nog är det aldrig detsamma som den info man lämnar till dem. Men men, kul att ha sitt ansikte i tidningen, wehoo..

Nu ska jag gåpå ica och köpa marinad. Tänkte marinera lax och steka den till middag. Blir nog klyftpotatis och någon sås till. Kommer bli gott gott gott!

Effektiv dag

Jisses, jag har hunnit otroligt mycket idag måste jag säga. Jobbade ju till 07:15 idag och sedan åkte jag hem och sov. Blev väckt 12:30 av att nån granne typ kör motorsåg i asfalt i ca 15 min, vilket var alldelens lagomt för att jag inte skulle kunna somna om igen. Typiskt. Så jag klev upp och åkte till vännäsby istället. Solen lyste ju så va tusan!

Väl i byn har jag hunnit klippa lillebror, slinga mamma, ätit grillat och nu har jag två kladdkakor i ugnen. Effektiv dag va?

Så på måndag kära vänner när jag fyller hela 23 år, bjuder jag på kladdkaka! Efter kl 18 är ni välkomna men hör gärna av er innan bara så jag vet om jag måste baka ännu mer. hah


God Natt!

Nu sitter jag här på jobbet och rullar tummarna. Än så länge har det varit rätt lugnt på bygget, fast man vet å andra sidan aldrig när det brakar lös.

Imorn kommer mamma förbi en sväng och vi ska färga hennes hår. Sen imorgon natt får jag finbesök av lillebror som ska på klassfest. Så storasyster får äran att hämta mitt i natten och bädda soffan. Perfekt! Något ska man väl ha storasyskon till va?

Näe, åter till tummrullningen!

God morgon!

Uppe med tuppen. Eller kanske inte riktigt, men det känns så. Trött är jag, och inatt ska jag ut och jobba. Får väl se hur det kommer gå. Fast det brukar ju alltid lösa sig så det gör nog det inatt också.

Snart ska jag ta och cykla upp på skolan, har föreläsning 10-12 och 13-15 idag. Efter det är det bara att cykla hem och lägga sig och sova. Hör ni hur mycker jag använder ordet cykel? Jag har kommit på att när det är fint väder och inte blåser så mycket så går det lika fort att cykla som att åka buss. Och jag menar, vad är din löjligaste bilresa?

Jag önskar att helgen vill komma snart så Fredrik kommer hem. Han har inte varit hemma nu på snart 3 veckor nämligen. Eller rättare sagt, han har inte varit hemma då jag varit hemma på tre veckor. Och tre veckor är läääänge.. Så jag undrar hur det kommer gå när jag ska va borta 9 veckor!? Fast då kommer jag iof ha annat att tänka på också så det kanske blir lättare då. Jag vet inte.

Näe, nu ska jag göra mig i ordning och fara till skolan, hoppas ni får en bra dag. Här lyser solen!

Bror njuter


Foto: Jag

När vi var ute och paddlade i söndags tog jag den här bilden på lillebror. Tror ni vi hade det härligt eller? Nästan vindstilla, klarblå himmel och stekande sol. Oj så härligt det var.. Och det är som bäst där nu, innan myggen kommer för då vill jag inte vara med längre. Finns det någonting jag hatar mer än mygg? Jag är tveksam, men det skulle vara knott eller sviar'n i så fall. Jag får ju såna hemska myggbett som brukar vara ca en kronas storlek och kliar i flera veckor. Huvva, tur man bor i Umeå där det inte finns mygg.

Vatten kan vara bra häftigt ibland


Foto: Jag

Ser ni regnbågen där till vänster också?

Taco såser

Jag tänkte jag skulle tipsa om två tacosåser som är riktigt goda och lätta att göra.

1. Blanda Creme fraiche med Chilisås.

2. Blanda Creme fraiche med Mango chutney.


Varsågoda!

Taylor Swift - Love story

We were both young when I first saw you
I close my eyes and the flashback starts
I'm standing there on a balcony in summer air
See the lights, see the party, the ball gowns
See you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

That you were Romeo
You were throwing pebbles
And my daddy said stay away from Juliet
And I was crying on the staircase
Begging you please don't go

And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby, just say yes

So I sneak out to the garden to see you
We keep quiet 'cause we're dead if they knew
So close your eyes, escape this town for a little while

Oh, oh, oh

'Cause you were Romeo,
I was a scarlet letter
And my daddy said stay away from Juliet
But you were everything to me
I was begging you please don't go

And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all there's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby, just say yes

Romeo, save me, they're trying to tell me how to feel
This love is difficult, but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess
It's a love story, baby, just say yes

Oh oh

I got tired of waiting
Wondering if you were ever coming around
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town

And I said
Romeo save me, I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head, I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring
And said

Marry me, Juliet, you'll never have to be alone
I love you and that's all I really know
I talked to your dad, go pick out a white dress
It's a love story, baby, just say yes

Oh, oh, oh, oh

'Cause we were both young when I first saw you

Det här med namn

Jag satt och kollade lite på vad mitt namn betyder och hur många i Sverige som heter det osv. Malin betyder "från Magdala". Och vi är 40693 i Sverige som har Malin som tilltalsnamn. Självklart är jag inte helt bakom flötet eftersom jag vet att Malin var ett rätt populärt namn på 80-talet, men just nu ligger vi inte på Sverige topp 100 iaf!

Sedan satt jag och kollade mitt efternamn, Eklund. Det har jag ändå fått för mig att det inte är så himla vanligt. Men där fick jag, Eklund ligger på 44:e plats i Sverige.. What?! Men aja, det är betydligt bättre än Karlsson iaf, som ligger 3:a. haha. Så Fredrik, den dagen vi ska gifta oss blir det inte en Malin Karlsson iaf!

Årets bikini



Den här bikinin är den jag kommer springa omkring med i sommar de få dagar jag faktiskt är ledig. Jag är dock inte lika brun och vältränad som modellen där, men va tusan. Den dagen kommer den med. Bikinin kommer från HM förästen för er som vill härmas. Simma lugnt!

the kiss that you planted, has grown into a beautiful...


Foto: Jag

Okej Anna!

Jag ska väl uppdatera, jag har bara haft en del att göra de senaste dagarna.
Helgen har jag spenderat i skogen och hos farmor och farfar. Har jobbat även denna helg åt pappa med en friluftslivskurs. Kul kul!

Ikväll har jag spelat brännboll med några ur klassen och två ur fadderklassen. Mitt lag vann självklart med 2 poäng över det andra laget. haha. Lite snopet för dem, men kul för oss. Jag lever på skadeglädje, moahaha!

Nu är jag så trött att jag inte vet hur jag ska orka he mig in i duschen, men jag måste..



Foto: Jag

I know everything changes


Foto: Jag

Helgen

Jag har ju inte berättat vad jag riktigt har gjort i helgen. Så det kommer väl här då. Jag har varit ledare på en friluftslivskurs med elever från Dragonskolans idrottsprogram. Riktigt härlig grupp var det faktiskt och jag ser redan fram emot nästa helg då jag ska vara ledare på deras parallellklass friluftslivskurs. Tror det kommer bli minst lika bra, så länge vädret håller samma kvalitet iaf. Och sen får jag ju va hos farmor och farfar en hel del, och det är inte så ofta det blir att man åker dit nu för tiden. Det är så hemskt mycket annat man ska hinna med på helgerna, vilket är rätt trist. Ska försöka åka dit oftare!

Nu består veckan av plugg, träning, sömnad och sängen.. Till helgen blir det som sagt skogen igen.

Näe, nu har jag varit trött sen 7 imorse, kanske dags att krypa isäng..

mirror mirror..


Foto: Jag

Det var totalt spegelblankt på sjön i helgen. Ser ni vad som är himmel och vad som är sjö? Underbart fint var det..

Lappkåta


Foto: Jag

LEVINAS BALKLÄNNING DEL 1

Japp, då är det här projektet i full gång. Ni kommer nu kunna följa det här under kategorin "KREATIVITET" där jag kommer uppdatera..


Jag började hela det här arbetet med att nåla upp en bit vanligt vitt bomullstyg på Levina för att på så sätt göra ett mönster som passar henne. Sedan ritade jag på tyget medan hon hade det på sig för att lättare kunna se när jag tog av henne det. Och sådär blev resultatet.

Sedan gjorde jag helt enkelt ett mönster av det.

Tyget plockades fram och..


.. mönstret nålades på.


Sedan var det bara att klippa ut delarna, och vipps var framstycket utklippt.

Vad som väntar nu är att jag ska köpa mellanlägg och korsettfjädrar som jag också ska använda i livet (överdelen) för att stadga upp det lite grann. Jag återkommer med fortsättningen på det här arbetet senare..

Kontrakt

Jag har skrivit ett kontrakt med mig själv som handlar om att jag inte får äta godis, chips, ostkrokar eller kakor av något slag till dess att jag fyller år. Självklart får jag äta om jag blir bjuden, men då BARA en kakbit. Godis, chips och ostkrokar går bort. Det är dags att vara nyttiga nu och träna hårt för att vara snygg på stranden i sommar och i höst.

Varför jag skriver detta här är för att jag inte ska kunna komma undan. Nu vet alla om det liksom. Så, när jag fyller år 25 maj blir det ett hejdundrans fika, och alla är välkomna! Säg bara till i förväg så ja hinner baka en kaka. :) Sen kan vi fira ordentligt när det är yran, men då kanske inte med kakor.. Då dricker vi lite vin istället!

Klipp klipp

Jag glömde ju säga det, men jag klippte mig igår. weeehooo.. Tack Johanna! Det var som på tiden eftersom jag inte klippt mig sen i December. Jag är lite halvdålig på att underhålla skallen utvändigt, invändigt är det ständig aktivitet.. Jag får väl ta ett kort och lägga ut nån annan gång. Just nu ser jag ut som sju svåra år, och det är helst ingenting jag delar med mig av..

Att längta



Den här bilden är tagen när jag och Fredrik var på Gran Canaria. Jag tror det var 2006 om jag inte minns helt fel. Jag längtar efter utlandet, jag längtar efter luften, solen, bad och allt som hör till. All god mat, alla trevliga människor. Ja jag längtar efter allt som har med en annan kultur att göra. Men medan jag upplever allt det där härliga och roliga kommer det jobbiga, och det är att jag kommer längta efter Fredrik så mycket. Vi kommer vara från varandra så otroligt länge.. Men, det finns ändå en positiv sak, och det är att F och hans kompisar eventuellt åker till Thailand i augusti, så vi kanske hinner träffas där, beroende på när de far och när vi far. Men vi ser väl. Det kommer bli en helt underbar resa iaf, det är jag helt säker på!

Nu ska ta och gå isäng, blir eventuellt step imornbitti kl 10 om jag orkar kliva upp. haha. Morgondagens andra aktiviteter är att kanske få mamma på besök, börja med balklänningen åt Levina och förstå artikeln som vi ska ha läst till på måndag. Just nu är det ingenting jag förstår av den.. Men det kommer väl!

Sov gott!

Änglar och Demoner

På onsdag (13/5) har filmen Änglar och Demoner premiär. Eftersom jag läst boken och är helt frälst i den måste jag självklart se filmen också. Så förhoppningsvis blir vi några stycken som går på den på onsdag. weii

Och till er som inte läst boken säger jag bara: GÖR DET! Och vägrar ni, SE FILMEN!


Första dagen på nya momentet

Nu har det sista momentet börjat på det här året. Alltså, en månad kvar alltså till "sommarlovet". hehe.
Jag och Anna kollade lite kartor idag, och nu låter det som vi kanske kommer kunna vara borta drygt 9 veckor. Vi funderar väl i tankebanorna runt att åka thailand, bali, australien och tillbaka till thailand för att avsluta där. Och det känns faktiskt bra, även fast jag har smått ångest för att det kommer bli dyra veckor i australien.. men men., det blir nog bra!

Nu inväntas bara papperna från sommarkursen så man får veta hur alla datum ligger så att vi kan börja boka resan sen. Det här kommer bli hur bra som helst tror jag, och jag längtar massor!

Nu ska jag hoppa se klart spårlöst, hoppa in i duschen, se projekt runway och sen soooova. Tidig morgon imorgon. Föreläsning 8-12 och sen ska jag klippa mig 1330. weehoo!

vilken liten skitbil

Ibland är det inte svårt att reta upp mig. Och just det här har en liten skitbil lyckats med. Fan!

När jag kom hem i lördag natt efter att ha hämtat Fredrik så stod det en bil på min parkeringsplats. Jag blir förbannad. Det är liksom en elstolpe där och han hade trängt sig in mellan två andra bilar fastän det fanns flera andra platser att ställa sig på. Det här är någonting jag kan bli otroligt förbannad över.. Så jag går argt upp och skriver en lapp och sätter på framrutan i hopp om att idioten som parkerat där ska förstå sitt misstag och aldrig ställa sig där igen..

Tror ni det fungerade?

Näe, den lilla skitbilen står fortfarande kvar, och nu är det måndag. WTF? Jag menar, ställer man sig på en parkeringsplats med elstolpte förstår man väl att den kan vara hyrd? Och då ser man väl till att inte stå där så länge? Eller? Jag har lust att dra nycklarna i sidan på den där bilen. Men det är tur jag kan vara aningens förnuftig ibland också. Men det här gjorde min måndag inte till nån bra start på veckan. BLÄ!

Nu ska jag strax cykla upp till skolan och möta upp Anna. Vi ska prata lite med våran studievägledare för att veta lite hur terminerna ser ut nästa år. Vilka datum och sådär. Och sen ska vi ta reda på hur tillgodoräkningen fungerar inför hösten. Shit vad jag är peppad alltså. Det här kommer bli huuuur bra som helst! Det enda som är viktigt för oss att göra nu, förutom det där och söka CSN för sommarn är att bestämma var vi ska fara, eller om vi helt enkelt bara beställer resa till och från Thailand och utgår därifrån. Skulle gissa att det kan bli billigast så faktiskt.

Nej nu måste jag väcka upp valrossen och sen måste ja ta mig iväg. Hoppas ni får en bra dag, och Frida.. sen ska vi svettas! heh

Söndagsmys



Jag har just kommit hem från jobbet. När jag åkte hem åkte jag förbi och skulle handla. När jag då ringer Fredrik för att fråga om han vill ha något speciellt. Han ville ha något gott, och efter att jag nekat både chips, ost och kex blev det blomkål, morötter och paprika med dipp. Rätt nyttigt och duktigt av mig va?

Så nu har vi riktigt söndagsmys här hemma, sitter uppkrupna i soffan och mår gott!

Lek-lördag

haha, ja, det är fortfarande roligt. Jag och Anna satt hemma hos henne och gjorde typ ingenting alls. Då berättade jag om en lek som jag lekte då jag var liten. Den gick ut på att man skulle ha en fjärrkontroll till en TV och sen smyga bakom fönsterna hos folk och byta kanal eller stänga av deras TV-apparater och se hur de reagerar. Skitroligt. haha.

Efter att jag berättat detta får Anna självklart för sig att vi måste prova. Så ut på Ålidhem for vi för att se om det fungerade. Tråkigt nog gjorde det inte det... Anna's TV-dosa var ingen sån universal-dosa och fungerade nog bara på samma märke som hennes TV. Det var trist, men vi testade iaf.. och det var roligt.

Så vi gick till Björn och våldgästade han ist. Det var kul det med!


1 majtrofén

Lillebror är i Funäsdalen och åker 1 majtrofén nu. Jag och Fredrik sitter framför datorn och tittar på web-tv och hejjar på honom för fullt. Spännande. Han åker kvart-final nu och vann första åket. Nu börjar åk 2..

Ni kan kolla här!

Solig dag på ålidhood

Idag har jag spenderat all min vakna tid på ålidhem, och här kommer lite bilder från vad vi har sysslat med. Erik bjöd på en suuuupergod tacopaj till lunch. Sen som ni ser balanserade han både det ena och det andra på huvudet. Lite fränt sådär. Kvällen slutade sen med grillning och jag lämnade gänget hos anna när dom hade sprättat sin 2:a öl typ. Men det var riktigt trevligt idag. Tack!





Jag har ju dock en förmåga att bränna mig en del när jag vistas ute i solen. Och enligt Anna ser det ut som jag har en haklapp på mig. Så det blev haklappen Eklund idag. Fine!