Duvan cup

I helgen har jag spenderat den mesta tiden med jennie på en hård träbänk tittandes på innebandy. Sjukt roligt! Jag vet inte riktigt men jag tycker det är lika roligt varje år!

Tråkigt nog åkte F:s lag ut redan i åttondel. Det var inte på långa vägar rättvist men då den svaga länken i laget stod i målet kan man inte göra så mkt. Jag skulle vilja säga att målvaktsstatistiken var 97% insläppta, och de sista 3% resulterade i en retur. Såå.. Jag hoppas på bättre lag nästa år. Man blir ju lite bortskämd då man är van att få heja åtminstonde fram till semifinal. Men men, nästa år!

Nu ska jag se Wallander och sova, skööönt med sovmorgon imorgon i alla fall!

Sovmorgon? Vad är det?

Säger bara TACK tegs mark & bygg för sovmorgonen till 07:33, det var precis vad jag behövde efter gårdagens håll igång mellan 7-23.. eller?

Jag har säkert sagt det förr, men jag säger det igen. VARFÖR dränerar (stavas?) man om ett hus mitt i vintern?


det är ju det jag alltid sagt!


Soffan - före och efter

Jag berättade ju tidigare om att jag klätt om soffan lite. En lite makeover kan vi kalla det. Dock glömde jag att ta en "fin" FÖRE-bild. Så ni får pluggkaosbilden.. Hur som helst så blev de stora benvita kuddarna mörkgrå och de små benvita byttes ut mot ett par vita kuddar jag köpte för en hunka på Åhléns!

FÖRE


EFTER


Nå, vad tycker ni? :)

kreativ helg

jisses vad jag har hunnit med mkt i helgen.

Fredag:  Våran TV har varit konstig. Den klickade och ville som aldrig starta riktigt. FÖrst tog det bara nån minut, men denna minut blev allt längre och var nu uppe i 15 minuter. Jävligt drygt! Såå, med mammas hjälp skruvade jag upp TV:n, konstaterade var felet på TV:n satt, tog ut kretskortet och åkte till en elektronikaffär och köpte 4 kondensatorer. Ni skulle sett minen på gubben när jag la fram kretskortet och pekade på vad jag ville ha (inte visste jag vad de hette så det blev enklast så). Jag tog mina kondensatorer, åkte med mamma till byn, inväntade pappa och pekade sedan ut för han vad jag ville att han skulle göra. Pappa tog bort de gamla och lödde dit de nya. F hämtade mig i byn på vägen hem och när vi kom hem kopplade jag in kretskortet i TV:n igen och vipps så fungerade den som ny! Ni kan kalla min TV-reparatören framöver! Så sammanfattningsvis fick vi en ny TV för 80 kr!

Lördag: Gjorde en Soff-makeover (ni ska få se bild sen när jag orkar ta fram kameran och fota). Dock glömde jag ta "före"-bild, men jag ska försöka gräva fram en sån också.. jag ska bara...
Även Carina (klasskompis) kom förbi med en klänning som hon undrade om jag kunde korta axelbanden på. Nu var det så att det inte var smala axelband man bara kunde klippa av och sy fast igen. Det var dubbla tyger av tunt satin (eller liknande) så det blev sprettning och kortning och ihopsyning (fin svenska där). Det skulle även vara vissa veck och grejer så det blev en liten utmaning, men gick såklart bra.
Kvällen spenderades sedan hos J,R,K & L i deras nya lya HÄR I UMEÅ!! På tiden att ni lämnade Lycksele tycker jag! :)

Söndag: Åkte på Maxi och köpte toapapper (en hel bal). Lika bra att göra det när F är här med bilen. Så jobbigt för mig att släpa hem annars. Roligare än så har vi inte haft idag. haha.

Jag har även hunnit virka lite mer på mitt evighetsprojekt. Men det går framåt och det är roligt! Jag längtar tills den är färdig, kommer bli så snygg!

Termin 5 avklarad!

Idag har vi haft sista redovisningen på termin 5. Förstår ni, om man nu inte åker på någon komplettering (vilket jag har svårt att tänka mig) så har jag bara en termin kvar till min examen. Det låter sjukt konstigt att säga att jag redan gått 2,5 år.. 5 terminer. 1 termin kvar. Ja jag kommer nog måsta upprepa det här lite för att förstå det själv.

På måndag börjar en metodkurs som är startskottet inför C-uppsatsen. Ärligt talat ser jag fram emot den. haha hur man nu kan göra det? Men jag gillar projekt, projekt som har ett slut. :) Såå, i juni får ni komma på min examensfest. hihi. Sjukt!

6 januari 2011

Den 6 januari 2011 skulle morfar ha fyllt 80 år.
Vi var och hälsade på honom i kyrkans lilla rum..




I sommar kommer urnan att placeras i en skogsdunge och vi kommer ha en plats att gå till. Det känns bra, lite konstigt att gå till ett rum fullt med urnor som vi gör nu.

Till middag samlades hela tjocka släkten (vi är verkligen många!) hos mormor och åt en massa mat och hade det bra. Att vi alla rymdes i lägenheten där var häftigt. 14 vuxna och 8 barn (om jag räknat rätt) i en 3:a med inte jättestort vardagsrum. Men jag menar, finns det hjärterum så finns det stjärterum som man brukar säga! Jag tycker vi har det mysigt när vi träffas allihopa, det är ju inte varje dag eftersom vi är så utspridda. Ungern, umeå, vännäsby, luleå.. ja ni förstår!


Jul & Nyår

Julafton började hos mamma och pappa med tårta och födelsedagskalas. Mamma fyllde som vanligt år och förmiddagen brukar ju vara "hennes". Efter lunch drog jag och F iväg upp till hans mamma och pappas stuga/hans morfar för att fira julafton med tomte och mat. Det blev ett enda stort kaos, väldigt god mat dock och julklapparna tänker jag inte klaga på. Jag fick typ allt jag önskat mig och lite till!

Juldagen drog jag till Farmor med pappa, 2 bröder och Erica för blodkorv. Det är typ julens höjdpunkt och något jag längtar efter varje jul. Som tur var hade farmor lyckats fixa till dessa utan farfars (han har ju flyttat) hjälp i år. Nästa år tänker jag hjälpa henne, man måste ju lära sig knepet!

Dagarna mellan jul och nyår blev det en hel del shopping på mellandagsrean. Erica är ju inte den som är dålig på sånt direkt, och jag är inte så långt efter tror jag. Herre gud vad det spenderades pengar. Men roligt var det. :) Var helt slut efter 3 dagar i trängseln i REAn. Men många fina fynd blev det!

Nyår firades i lycksele i ett mindre kaos även där. Lampor som gick sönder under Michael Jackson-moves och ja.. det kan väl sammanfatta en del. Hård fest för vissa, lugnare för andra. hah. Dock bjöd killarna på sjuuuuukt god mat. Det var länge sedan jag åt så god mat. Till förrätt hade Ulven gjort en goliatmusseronsoppa, sjukt god! Till varmrätt gjorde Ulven och Allan oxfilé med stekt potatis och rödvinssås och till efterrätt hade jag gjort cupcakes. 1,6 kg oxfilé på 4 personer.. Allan har ingen botten. Tro mig!
Jag hade gjort cupcakes så att alla som kom sedan också skulle få. Dock blev det inte riktigt så då Fredriks lillasysters äckliga kompis tog en hel plåt (självklart med de godaste) och kladdade upp på hennes vägg på hennes rum. Jag blev självklart sjukt förbannad men idioten var inte kvar då jag upptäckte det. Det är iof synd om henne så ful och dum i huvudet som hon är. Så vad ska man säga mer än IDIOT, det ska hon få höra nästa gång jag ser henne.

För att avsluta det här långa inlägget om jul och nyår så måste jag erkänna att jag glömde kameran under både jul och nyår. Jävligt trist. men jag säger bara.. tyvärr. :/