seriöst!

Det är inte tillåtet att leva om i lägenheten efter kl 22 på kvällarna.. Men det är okej för en traktor att skotta JUST nedanför mitt fönster kl 03:30 - 06:00??? Tack för den skönhetssömnen, inte konstigt man vaknar och ser ut som ett monster!

Blondinbella, David Druid och "Mammas nya kille"-Bengt




(ursäkta de dåliga bilderna, tagna med min mobiltelefon)

Igår var jag omringad av kändisar! Uniaden var helt sjukt rolig och ni som inte kom dit missade verkligen något!

Klockan 12 igår föreläste Blondinbella i Aula Nordica, självklart var jag där och lyssnade. Om vi säger såhär. Jag blev väldigt positivt överraskad. Hon var ju en grym föreläsare och inte alls så som media brukar måla upp henne. Fick även svar på varför hon ibland skriver lite konstiga saker i bloggen som man reagerar på. Allt har en mening, om vi säger så!

I alla fall. Förutom den föreläsningen gick jag några rundor och pratade med en del företag. Främst praktikplats var det ju jag sökte men jag la även in några stötar om sommarjobb, bara i fall att!

Kvällen då.. Vi städade som sjutton i 1,5 timme och fick ihop allt. Sedan var det räserfart hem till Ellen för att byta om och åka tillbaka. Sedan mina vänner, var det bankett! God mat, gott sällskap och sjukt rolig underhållning gjorde kvällen till den bästa. Vi satt ner till bords i ungefär 3,5 timme, vilket kändes som en halvtimme. Jättekul verkligen! "Mammas nya kille" Bengt Strömbro (tror jag han hette) var toast master och höll liv i lådan. Projektgruppen hade även några uppvisningar, det var några tal och sedan som final kom stand up komikern David Druid och hade en show. Sjuuukt roligt! 22:30 ungefär var kalaset klart och det var dags för mig att leta mig till bussen eftersom den sista bussen hem gick 22:56. Väl i busshållplatsen träffade jag en brunmålad liten tjej som visade sig komma från gällivare. Haha. världen är liten!

Väl hemma var det bara att slänga sig i sängen, för trött var jag, ont hade jag.. men jag var så glad!


Lax med blåmögelost och vin/cremefraichesås

Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla den lax-rätten jag lagade igår. Men eftersom jag fått flera frågor om receptet så lägger jag ut det! Det kommer ursprungligen från Mamma så hon får all cred för det!

Laxfiléer
Blåmögelost (Castello använde jag)
1 dl Vitt vin, vitt matlagningsvin eller torr cherry
1 burk Creme fraiche
1 dl Vatten
1 grönsaksbuljongtärning


Blanda vitt vin, vatten och en grönsaksbuljontärning och koka upp. Låt koka till hälften av vätskan kokat bort. Tillsätt sedan creme fraiche och koka ihop. Under tiden lägger du laxfiléerna i en ugnssäker form och skär snitt i dem. Skär mögelost och sätt i skårorna. Häll på vinsåsen och sätt in i ugnen i ca 30 min på ca 200 grader. Färdigt!

Jag kokade potatis och pressade den till. Supergott!

Duktig flicka!





Ikväll fick jag ett ryck och gjorde lite matlådor inför kommande veckan. Det kommer inte finnas så mkt tid för att laga mat så att bara hugga en matlåda från frysen skulle inte va helt dumt. Jag gjorde en pizza och lax med ädelost och vinsås. Gú se gött!

Imorn har jag en heeeldag. Föreläsning 8-12, Uniaden-monterbygge 14 och sedan välkomstafton på eftermiddagen/kvällen. Det kommer bli en lång dag men säkert väldigt rolig. Ska även försöka hinna förbi frida och låna en klänning.  Näe, nu är det dags att läsa lite och sedan sova..

Gonatt!


Gårdagen





Tack Anna för att du la upp lite bilder på facebook som jag kunde knycka! ;)


uppdatering

Jag har varit dålig på att uppdatera här på sistone. Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla på..

Hur som helst, skolan är i full gång och vi har nyss börjat en ny kurs som känns jätterolig. HRM-innehåll och metoder heter den. Nu känns det som att vi börjar komma in på det vi verkligen ska arbeta med i framtiden, och det känns jättekul!

Nästa vecka står UNIADEN på schemat. Det kommer bli långa måndag och tisdag har jag en känsla av. Men jag hoppas att det kommer bli så roligt som jag tänkt att det ska vara och att allt fungerar som det ska! Så nu kan jag ju uppmana alla studenter vid umeå universitet att GÅ DIT!

Igår hade Tessan inflyttningsfest, vilket var superkul. Jag, Ellen och Carina drog ner på Schlagerklubben/Coverclub och hade en superkväll även där! Lätt bästa utestället i Umeå i alla fall för de som inte varit där! Idag vaknade jag runt 13 och såg att de ringt kl 06:40 från jobbet (första gången den här månaden) och jag tackar gudarna att jag hade stängt av ljudet. Hade ju hur som helst inte varit i arbetsform så.. Idag fyller Sara år så det blir att åka upp till henne med lite presenter och hoppas att hon bjuder på fika. Fast jag tror nog vi ska vänta några timmar så att alla får vakna till liv först!

Nästa helg är det Duvan Cup i lycksele. Har dock inte bestämt hur vi ska göra med den. Ska F spela åker jag ju självklart upp, trogen supporter som jag är. Annars får vi se om han kommer hem ist eller om jag åker upp ändå. Inget är bestämt än så vi får helt enkelt se hur det blir. Fast jag kan ju erkänna att jag inte är så sugen på att sätta mig på en buss upp dit, även fast jag vet att jag får sällskap på bussresan.

Näe, nu ska jag ta mig lite fika och bli människa igen. Kanske hoppa ur morgonrocken till och med. Sedan är jag sugen på en promenad, men nu ska vi inte va allt för optimistiska om dagens form. Måste ju bara få träningsminuter så att jag kan tävla med bror.. damn..

Hajar ger mig gåshud

Nu kanske ni förstår varför jag är rädd för hajar?

eller?


Vuxenpoäng

Jag har kommit till insikt med en sak som ligger i ungefär samma klass som när jag lärde mig äta sallad och verkligen tycka det var gott. Det är ett vuxenpoäng! Nu har jag kommit fram till att diska en gång i veckan gör diskningen JÄTTEJOBBIG! Så jag har börjat att diska typ en gång om dagen, när jag lagar mat. Dock lagar jag inte mat varje dag, men de dagar jag gör det. För grejen är ju att om man inte lagar mat, blir det ju bara en matlåda som disk, och det är ju inte så farligt mkt.

Så här ska ni få se hur fint det kan vara i mitt kök utan ett helt berg av disk (även där brukade jag släcka lampan för att slippa se skiten)..

PS. Fredrik äääääälskar de rosa diskhandskarna! ;)


Skvallerkärring? nej, rätt ska va rätt!

Nu är det såhär. Vi har väntat i 2,5 år (hela tiden vi bott här) på att få måla om i vår extremt fula hall. Ni som varit här vet att jag ALLTID släcker lampan där för att slippa se skiten. Mitt önskemål var även att måla om i vardagsrummen/sovrummet eftersom det är så hemskt underarbete av tapeterna som sitter där nu. Det gula skulle jag kunna leva med, men hallen går snart inte längre. Usch!

Saken är den att när vi flyttade in så pratade jag med vår hyresvärd om detta, ingenting hände. När vi bott här 1 år pratade jag med henne igen då hon lovade att komma och titta, vilket aldrig hände. Nu när jag kom hem från utlandet mailade jag igen, inget svar. Mailade en gång till i December. Vi fick nya grannar längst ner när jag var borta och efter att jag kommit hem igen råkade jag se när jag skulle åka på jobbet en dag att de höll på att spackla och slipa i ett rum.. när jag kommer hem från jobbet en annan dag är det en ny färg i detta rum. Jag blir förbannad. Alla lägenheter har snart fått göra om, utom vi. Så det sista mailet jag skickade till min hyresvärd i december innehöll även denna iaktagelse eftersom hon sagt till oss att vi inte får göra detta själv.

Idag fick jag svar från min hyresvärd. Hon kände inte till någonting om deras renovering. De har alltså gjort detta utan att ens prata med henne.. Jag känner mig som en liten skvallerkärring med och andra sidan hade vi ju faktiskt väntat i 2,5 år så jag tyckte som att det även om hon hade känt till deras renovering så var det faktiskt våran tur! Så jag är skvallerkärringen nummer 1, MED ALL RÄTT! Jihoo!

Hon lovade i alla fall att kolla upp det med dem och be riksbyggen komma och kolla tapeterna i min lägenhet. YEES! Så nu kanske det börjar rulla igång. Frelle fick ont i magen då jag berättade det för han. "Alla grejer måste ju ut, och ner från väggarna. GUUUUD va jobbigt". Och det säger han som är hemma på helgerna. Han kommer ju inte märka av nåt förän det är klart ju!

Näe, nu åter till hemtentan.. Tur detta var ett litet roligt avbrott i alla fall! :)

Ett vykort från Cairns



Den här bilden skickade jag till Fredrik när jag saknade honom som mest i Australien. Jag hittade den på min mail under "Skickat" eftersom den är tagen med Saras kamera där alla bilder försvann. Trist att jag hittar den nu och ser att jag ser ut att ha blivit överkörd av en långtradare... två gånger! Hur som helst, visst var det liiite gulligt? ;) Gisela tog ett likadant till hennes kille.. Sara tog ett och skrev Anna, det var roligt. Anna låg ju "hemma" på Gilligans och var sjuk.

Jag saknar Australien!


Not ready to make nice

Forgive, sounds good.
Forget, I'm not sure I could.
They say time heals everything,
But I'm still waiting

I'm through, with doubt,
There's nothing left for me to figure out,
I've paid a price, and I'll keep paying

I'm not ready to make nice,
I'm not ready to back down,
I'm still mad as hell
And I don't have time
To go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is
You think I should

I know you said
Why can't you just get over it,
It turned my whole world around
buti kind of like it

I made my bed and I sleep like a baby,
With no regrets and I don't mind saying,
It's a sad sad story
That a mother will teach her daughter
that she ought to hate a perfect stranger.
And how in the world
Can the words that I said
Send somebody so over the edge
That they'd write me a letter
Saying that I better shut up and sing
Or my life will be over

I'm not ready to make nice,
I'm not ready to back down,
I'm still mad as hell
And I don't have time
To go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is
You think I should

I'm not ready to make nice,
I'm not ready to back down,
I'm still mad as hell
And I don't have time
To go round and round and round
It's too late to make it right
I probably wouldn't if I could
Cause I'm mad as hell
Can't bring myself to do what it is
You think I should

Forgive, sounds good.
Forget, I'm not sure I could.
They say time heals everything,
But I'm still waiting


Avatar



Jag finner inte riktigt ord, men detta var en av de bästa filmer jag sett. Sjukt bra! Såg den i 3D tillsammans med Ellen och Fredrik. Sammanfattningsvis kan vi säga GRYMT och SE DEN!


Dagens roligaste

Jag sitter och tittar på tv när Fredrik ställer sig framför tv:n, spänner ut magen och stryker sig på den.
Jag frågar vad det är vi väntar för något och han utbrister:
- EN HUND!

hahaha. Nej, det blir ingen hund i den här familjen!

Shoppingdag



Idag har det varit en bra dag. En riktigt bra dag!

Det började med klippning hos Johanna på Salong44. Jag hade tänkt våga mig på en ny frilla, men bangade.. Nästa gång!

Sedan mötte jag upp Ellen på bion och vi köpte biljetter till Avatar 3D på Söndag. Kommer bli super! Sedan gick vi en shoppingrunda som inte blev så liten.. hah. Det har gått pengar idag, det vill jag lova! Men det är väl det som julklappspengarna är till för? Eller hur? Det var så roligt att köpa massor med saker. Hittade dock bara en sak på rean, men det gjorde inget!

Kvällen kommer nu avslutas i soffan!


Mitt 2009

Januari




Det nya året brukar som vanligt börja med att farmor och pappa fyller år. I år var det farmors tur att fylla 75 år så vi passade på att fira det ordentligt med Rislidenamatörerna och middag i Norsjö.

Februari



På alla hjärtans dag var det tävlingar i Vännäsbacken. Jag drog ut Fredrik på en fotorunda när vi åkte hem därifrån! Kallt var det den dagen vill jag minnas!

Jag började även ett nytt liv i Februari genom att jag köpte ett gymkort. Äntligen!

Mars



För ovanlighetens skull följde Fredrik med ut på en promenad runt Teg och för ovanlighetens skull hade jag också med mig kameran.

Det var även i februari/mars som planerna inför den stora resan skulle komma igång, i en soffa under grupparbetet i företagsekonomin!

April




Tessan fyllde år, och det firades. Även Jennie kom ner och hängde på, vilket var superkul!




Påsken firades som vanligt i Nalo med bra väder. Dock utan Björn och David, och till större delen på skidor detta år!

Maj



Syskonen Eklund gick till fotograf Stig och blev förevigade.



Kulturnatta gick av stapeln och den populära brännbollsyran spelades.
Vissa drack dock vin och tittade på istället för att spela. Det var även sjukt varmt den helgen!
Temat för laget var "bebisar" och några gick längre än andra i att försöka efterlikna detta..



Brännbollsyrankvällen firade vi tillsammans på den minsta lilla gräsytan vi hittade utanför Tessans fönster. Kvällens låt var "Det var en gång en fågel" som nästan ingen hade hört (?!)..

Det viktigaste av allt i Maj var dock att jag fyllde 23 år. Jihooo!

Juni

Skolan slutade och jobbet började. Sommaren kom att handla om nattjobb och arbetsrätt. Men tro mig, det var det värt!



Lillebror slutade 9:an och gick på bal..



..och midsommar firades med bästa Pia!

Juli




Fredrik spelade Swampsoccer-SM och VANN! Jag fotade, hejjade och skrattade så att jag hade ont i magen i flera dagar efteråt!

Augusti




Lilla stugan och dasset gjordes i princip färdiga. Pappa praktiskt taget bodde i stugan under sommaren, vi andra åkte dit för att sola, bada och spela kubb!



Efter arbetsrättstentan i Stockholm började resan och vi hamnade på Bali. Bleka, fina och glada!

September



Resan drog vidare på Surfcamp Lombok





Vi drog vidare till Australien och gjorde en väldigt massa roliga saker!

Oktober





Resan gick vidare till thailand..



..och avslutades i Bangkok med lite bränna och god glass!

November




Fredrik fyllde år och det var halloween. Poison Ivy och Radioactive man gick på halloweenfest!

Skolan började igen och det var skönt att vara tillbaka i verkligheten. Borta bra, men hemma bäst!

December



Vi köpte supermario, och gissa vem som fick tvspelstumme?



Sedan kom tomten..



.. och prinsessan var där!

Nyårsafton firades efter många om och men i Gällivare hos bror och Erica. Det var supertrevligt och absolut något att göra om!


Några funderingar

Jag har funderat idag. Ibland blir det lite förmkt funderingar och då går hjärnan på högvarv. Detta resulterar oftast i att funderingarna övergår till väldigt onödiga funderingar. Typ som det här som jag satt och funderade över på bussen upp till Ålidhem imorse efter att jag fått stå och vänta 20 min i kylan. Varför görs medium i hårdhet på tandborstar när alla ändå köper soft? Vad är det för mening med det? Va? Är det för att folk ska komma hem och inse att de köpt fel och sedan gå och köpa en ny? Eller vad är poängen med det?

Sedan satt vi och diskuterade samiska nyheterna och teckenspråksnyheter idag. Ska du se teckenspråksnyheter så går de väl typ endast mitt på dagen har jag för mig? Och vad är grejen med teckenspråksnyheter? De kan väl texta? Eller?

Sedan till en lite mer seriös fundering.. När ni är osäker på något. Eller nervös över något. Till exempel om du ska skicka ett mail eller sms med något viktigt till någon som du egentligen inte vågar skicka till. Eller ringa till någon eller så. Brukar ni då snabbt skriva och klicka iväg det för att inte kunna ångra det sen? Jag gör så jämt! Lika läskigt varje gång..

Näe, nu ska ja strax gå och äta och sedan tänkte jag knopa ihop ett inlägg med lite bilder från det gångna året. Ska bli kul att se vad jag hittar. haha