Lycksele marknad

I helgen är det Lycksele marknad, och självklart ska jag dit! Jag har till och med turen att få lifta med Björn upp när jag slutar idag kl 15. Och sen ska jag och Jennie ha en riktigt fetkul helg, det har jag bestämt så det här kan inte bli så mycket bättre helt enkelt!

Självklart längtar jag ju efter Fredrik också, men snart snart snart är jag där uppe. Jag trodde inte jag skulle säga det såhär, men jag längtar nå jävulskt! hah

Hoppas ni får en trevlig helg här hemma. Och har ni lite att göra, ÅK UPP TILL LYCKSELE!

Dagens fynd

Här kommer dagens fynd. Träningkläder. Och tro det eller ej, jag har bara handlat på rea, så det här är enbart fynd!


Hemtentaresultat

Japp, då var hemtentaresultatet här och jag klarade även den! Ännu ett hinder avklarat, så skönt!

Bara för att jag har lite att göra!?

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja på första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, Hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar. Lycka till!

1. Vad heter du? Malin

2. Ett ord på fyra bokstaver: Mjuk

3. Flicknamn: Meja

4. Pojknamn: Mikael

5. Yrke: Målare

6. Färg: Mörkröd

7. Klädesplagg: Mamelucker

8. Mat: Majskolv

9: Sak i badrummet: Mjukgörande kräm

10. Plats/stad: Mariehem

11. En orsak att vara sen: Magsmärta

12. Något man skriker: MEEEN HELVETE!

13. Film: Mean girls

14. Något man dricker: Mjölk

15: Band: Marcoolio

16. Djur: Myra

17. Gatunamn: Minkvägen

18. Bil: Merca

19: Sång: Mamma mia

Och, jag utmanar er som också har lite att göra. Skriv en kommentar så jag får se vad ni hittat på för ord!

Prommis i det fina vädret

Pia och Eddie kom och gick en prommis med mig idag. Och här kommer lite bilder från dagen.







Bror fotograferar



Halvt upp och nervänd men va tusan, ja bju!

mams och paps


Bror



Det är inte jag som tagit bilden, men den är tagen med min kamera. haha

Fin dag=innedag

Åh så tråkigt. Men jag måste verkligen sitta inne och plugga idag. Det här går inte. Jag pluggade ju ingenting igår på grund av föreläsningen vi hade och surströmmingskvällen.. Och imornbitti kl 10 har jag seminarium, och jag hinner inte heller träffa gruppen min innan så det här känns inte riktigt helt okej. Kommer dessutom vara mkt mer folk på seminariet eftersom en hel hög ska iväg till kittelfjäll på torsdag.

Näe om jag skulle ta och beta av frågorna så att jag kan fara och träna med gott samvete ikväll. Förästen, det är väl ingen som äter semlor idag va? ;) hah

Det blir surströmming ikväll!

Åh så gott. Vi är några stycken i klassen som ska frossa i rutten fisk ikväll. Jag och Anna ska snart och handla och sen är det bara att vänta till kl 19 då vi ska samlas. Vad jag längtar!

Nu har jag nyss kommit ur duschen efter ett träningspass. Bäst jag skriver in det på funbeat.se på en gång så jag kanske kommer upp i samma som brorsan. ;)

USM i Längdåkning i Vännäs

Självklart var jag och familjen och hejjade fram brorsans kompis Daniel till en 6:e plats!


Söndag, härliga söndag!

Jag har varit på loppis idag igen. Denna gång med Emma och Jossan. Shit vad det är långt mellan gångerna jag träffar de tjejerna men det är alltid lika trevligt när det väl blir av. Nu ska Emma mest troligt bli min träningskompis också? Så det blir om möjligt ännu bättre! King!

Annars så har jag som vanligt kört Fredrik till busstationen och framför mig har jag som vanligt en vecka utan honom. Till helgen är det min tur att åka buss. Det är lycksele marknad och jag ska umgås en massa med Jennie och vi ska ha superkul på hotellet!

Var förästen och körde ett Core-pass ikväll också. Jäklar va jobbigt för magen, men jäklar så roligt. Det ska jag banne mig köra fler gånger. Och skönt att det bara är 30 min. haha. Mer än så skulle jag nog inte orka..

Näe, om jag ska orka med en föreläsning imorn är det bäst att jag försöker krypa till kojs. Konstigt bara att när man ska sova kommer man på 100 olika saker man bara måste göra ist..


en kall vinterdag..



I Holmsund

Jag sitter nu hos Pia, Anthon, Eddie, Sixten, Sture och lilla x. Jag och Eddie har umgåtts nu sen kl 13 idag och det går hur bra som helst. Vi var ute en sväng, kissade och bajsade. Ja, Eddie kissade och bajsade, jag plockade bara upp efter honom. Det gick i alla fall bra. Nu ska det lilla livet snart få sig lite mat och sen ska vi ut en sväng till.

Det blir nog mysigt det här. Och han har varit supersnäll och låtit mig plugga en massa också. Tror faktiskt jag har gjort mer här än jag skulle ha gjort hemma så det är bra. Jag ska nog försöka få va hundvakt fler gånger! ;)

Näe, om jag ska ta och blöta upp lite mat så att han som ligger och knaprar ben här får sig lite riktig mat ist!

Hundvakt

Idag ska jag vara hundvakt åt lilla Eddie så att hans mamma kan jobba och hans pappa köra skoter. hehe. Jag tror det blir bra, bara han låter mig plugga lite. För det måste jag verkligen. Det har varit alldeles för dåligt med det på sista tiden och det lär jag väl få lida för just innan tentan gissar jag?!

Nästa vecka låter det som vi ska dra ihop ett gäng och äta surströmming. Åh det längtar jag ju självklart efter. Ni vet ju att jag är lite smått galen i rutten fisk. Mumma!

Näe om jag skulle fått i mig lite brunch nu kanske så att jag kan dra till holmsund sen!

Här får ni en bild som jag snodde av Pia..



Låt mig presentera Eddie!

Gårdagen med mat och bio

Igår var Pia och Frida här och åt middag. Jag gjorde grekisk pytt i panna som är typ huuur god som helst.
Efter maten satt vi och surrade lite för att sedan bege oss in till stan och bion. Vi såg Yes Man som var jättebra och kan rekomenderas om man gillar roliga filmer.

Tack för kvällen tjejer, det där får vi göra om!

Att vara norrlänning..

15°C
Tar Stockholmarna på sig mössor, vinterjackor och handskar
Norrlänningen solar.

10°C
Göteborgarna försöker förgäves starta upp centralvärmen i sina hus.
Norrlänningen planterar blommor i trädgården.

5°C
Malmöbornas bilar vägrar att starta.
Norrlänningen cruisar i en Volvo 240.

0°C
Destillerat vatten fryser.
Vattnet i torneälven älven blir lite tjockare.

-5°C
Folk i Skåne håller på att förfrysa.
Norrlänningen grillar den sista korven före vintern.

-10°C
Gävleborna sätter på värmen i sina hus.
Norrlänningen tar på sig en långärmad tröja.

-20°C
Stockholmarna flyr till Mallorca.
Norrlänningen slutar fira midsommar, hösten har kommit.

-30°C
Folk i Malmö dör av kyla och försvinner från jordens yta.
Norrlänningen börjar torka tvätten inomhus.

-40°C
Stockholm krackelerar sönder i kylan.
Norrlänningen köar vid den lokala hembrännarn.

-50°C
Isbjörnarna börjar evakuera nordpolen.
F4 senarelägger sin vinteröverlevnadskurs i väntan på bättre vinterväder

-60°C
Indalsälven förfryser. Norrlänningen hyr video och stannar inne.

-70°C
Den falska Norrlänningen flyttar söderut.
Norrlänningen blir frustrerad eftersom det inte går att lagra brännvinet utomhus.
F4 drar ut på vinteröverlevnadskurs.

-183°C
Mikroberna i maten överlever inte.
Samernas renar klagar över att mjölkarnas händer känns kalla.

-273°C
All atombaserad rörelse stannar.
Norrlänningarna börjar säga till varandra "Helvete, va kallt det känns ute idag".

-300°C
Helvetet fryser till is.
Norrlänningarna är ensamma.

men nog vare väl själva . . .

Nu är jag arg, förbannad..eller det var egentligen milda ord från min sida. Jag var påväg hem från jobbet.. stannade på OK brevid jobbet för att tanka i några liter så att jag säkert skulle ta mig hem. Och vad tror ni händer?
Jo nån jävla satans idiot har satt i spärren på handtaget och hängt tillbaka den. Så när jag tar i handtaget och ska föra den till bilen tänker jag ju inte på att nån idiot tryckt in spärren så självklart börjar pumpen pumpa innan jag hunnit in med slangen i hålet eller vad man säger. Så jag får mig en bensindusch. Tack som fan!

Konsensusperspektivet

well well.. jag sitter med lite skolarbete just nu och försöker lära mig lite om konsensusperspektivet och alla dess olika forskare som tänker på olika sätt. Vi hade föreläsning och seminarium om konfliktperspektivet förra veckan, och jag kan väl säga att det var ungefär samma problem då. haha.

Hur som helst måste jag säga att det är faktiskt riktigt intressant det vi håller på med nu, sociologi. Känns betydligt mer konkret nu än de kurser och moment vi haft tidigare. Så det här ska väl passa en gammal naturvetare som mig bra (hoppas jag). Det känns i alla fall som att jag är med i matchen på ett helt annat sätt.

Nästa kurs vi har, företagsekonomi, längtar jag nästan till. För det tror jag kan passa mig ännu bättre. Matte gillar jag ju, och pappa kan mkt om företagsekonomi eftersom han har ett antal företag och haft ett antal genom åren. Så det ska bli riktigt intressant och bra tror jag. Det enda jag är  irri på är att vi ska ha tenta på valborgsmässoafton (30/4) och då ska mamma och pappa åka ner till furnäsdalen (?) tror jag det var för lillebror ska åka Första maj-trofén som han så stiligt vann förra året. Den här gången vill gärna storasyster slippa sitta och vara nervös framför en dator för att se åken. Nu vill jag vara där på riktigt! Men vi får se hur det går.. förhoppningsvis är det någon annan som ska åka ner senare under dagen den 30:e som jag kan åka med.. Efter tentan eftersom mamma, pappa och john åker ner redan på morgonen. Men som sagt, vi får se hur det går att tajma.

Förästen Pia, jag satt och tänkte på att vi kanske skulle åka till sorsele nån helg? Det skulle ju vara bra innan du blev för tjock? ;) haha

Surströmming

Åh så gott. Igår åt jag, mamma och mammas kompis surströmming och det var verkligen hur gott som helst. Som jag hade längtat efter den där salta goda fisken!


Oscars surströmming

Så var det dax

Jag vaknade på morgonen utan röst.. nu har det gått till sig lite och jag har bara världens basröst och lite hosta..

Bra start på denna dag.. eller inte!

En ego-malin


en lång dag..

Det kommer bli en lång dag idag. Ska strax springa till bussen som ska ta mig upp på skolan. Ska träffa min grupp kl 10 och gå igenom frågorna till seminariet vi har kl 13-15. Sedan är det dags för arbete. Egentligen 16-21 men jag ska gå dit direkt jag slutar för det satt en lapp där igår när jag kom som undrade om jag kunde börja tidigare idag, helst 13. Men nej serru det går inte. Smart av chefen att inte ringa och fråga först?! Hur som helst, jag lovade att gå dit så fort som möjligt så jag är väl där kanske 1520 eller nåt, det får duga!

Nu ska jag packa ihop alla grejer och bege mig..

Ont i halsen

Jaha, då var det dags för Malin att bli sjuk då verkar det som. Vaknade imorse med jätteont i halsen..
Nu sitter jag typ och hoppas att tiden inte ska gå så fort så att fredrik åker tillbaka till lycksele och jag på jobbet. Ska jobba 16-21 ikväll.. och imornkväll.. och på torsdagkväll. Men det behövs lite timmar även denna månad!

Laserdome, middag och piggelin



Nu har jag varit på middag med några jobbarkompisar. Eftersom det verkar som att alla på mitt jobb är tråkiga så blev vi bara 5 st idag. Varav 2 är vikarier. Men vi som var där hade iaf roligt. Först middag på Rött, mumms. Sen drog vi in på stan och spelade laserdome.. och ja. ni ser ju vem som vann. JAG! Efter spelet dansade vi lite dansmatta och för att avsluta kvällen på bästa sätt köpte vi varsin piggelin. Kunde inte bli bättre lixom. Nu är jag hemma igen och redo för Rosa Pantern som börjar på tv. hehe.

Har ni haft en bra kv äll?

Kvällens aktiviteter

Nu ska jag strax börja göra mig i ordning för kvällen. Jag ska nämligen ut och äta med mina kära arbetskamrater. Efter maten bär det av ner på stan och Lazerdome.. det blir king! Jag tror att det blir utgång för de andra sedan, men jag ska nog hem, pussa fredrik och se på en film. Det låter som en bra lördagkväll va?

Igår var vi förästen och hälsade på Pia, Anthon, Sixten, Sture, Eddie och den hemliga X. Mysig kväll, Pia hade bakat blåbärsmuffins som var superdupergoda och sedan fick vi även en smoothie som efterrätt. Mumms mumms!

näe, mot sminkbordet!

Förbannade telia

Telia gör livet surt för folk. I alla fall för mig många gånger. Jag vet inte hur många gånger jag har blivit tvungen att ringa dit för att dom har gjort fel. Som idag när jag kommer hem från skolan hittar jag ett inkassokrav innanför dörren. Det skulle ha varit okej om det va så att man glömt både räkningen och påminnelsen.. Men jag har inte fått en enda förbannade räkning, så hur ska jag ha kunnat betala?

Hur som helst så ringer jag upp det där aset och blir ställd som 4:a i kö.. efter några minuter ligger jag 6:a i kön. Hur kommer det sig att folk få gå före? Har dom mer akuta ärenden än jag? va? Hur som helst, när jag väl kommer fram får jag prata med en tjej som inte kan nåt, så hon skickar mig vidare och självklart är det kö även där. Den sista tjejen var dock snäll och hjälpte mig. Och det visade sig att dom hade adressen till min lägenhet i lycksele. Hur nu det kan komma sig eftersom vi bott här i 1,5 år och jag skaffade mobilabonemanget i höstas. Alla andra räkningar vi har från telia med hemtelefonen och internet går ju på den här adressen. Så hur kan den där ha blivit fel? Hur som helst skulle dom dra tillbaka inkassokravet. Jag kan ju inte rå för att dom gör fel..

Men visst är det bra jobbigt att hjärtat ska måsta stanna i onödan. Jag blir ju skitnervös när jag ser ett inkassokrav på golvet när jag kommer hem..

Grekisk pytt i panna

Det här receptet har jag fått från min kära mor. Vi åt det en dag och jag trodde att jag skulle spricka innan jag gick från matbordet. Så otroligt gott!

Skiva fläskfilé i 1cm tjocka skivor och lägg dessa i marinad i 1 dygn.
Marinaden gör du av:
1 1/2 dl olja
3-4 skivade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soja
salt och peppar
1/2 tsk ingefära


Efter ett dygn
Fyll en ugnsäker form med:
Klyftad potatis - saltas
Klyftad rödlök
Skivade tomater (ca 3 st)
Klyftad gul och röd paprika


Lägg sedan fläskfilén överst och häll marinaden du haft dem i över allt.
Smula feta ost över hela formen och in i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Du får kolla så att potatisen och fläskfilén är färdig.

Servera med kall sås gjord på:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor


Supersupergott!

Vinbärsrutor

Den här kakan är så underbart god att ni bara måste prova den!

200g smör/margarin
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ca 1/2 liter röda vinbär
(går med andra bär också)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en stor panna. Rör i resten av ingredienserna till en jämn smet. Bred ut i långpanna (tänk på om du har en stor ugn att dina långpannor nog är lite förstora för den här smeten, ta någon mindre om du har eller gör mer smet). Strö bären på och grädda i ca 30 min (tills den fått lite färg). Skär i rutor när kakan svalnat.

Klart!


Den finaste..



Å så härligt, jag längtar till sommaren!

Jag är med träningkort

Nu har jag äntligen tagit tag i de nyårslöfte jag har haft i några år nu. Jag köpte ett träningkort! Så nu mina vänner är det den nya Malin som är på g. Beach 2009 here I come!

Förra gången jag försökte ta tag i mitt liv och börja träna höll det i 3 veckor, nu har jag tametusan bundit upp mig i ett år så nu får det inte gå över så fort. Frida, du måste hjälpa mig!

Annars så är jag färdig med hemtentan nu, det får bära eller brista. Så den här dagen slutade ganska bra den med. Imorgon är sista dagen med det här momentet pedagogik, och på torsdag startar sociologin. Kan nog bli rätt intressant, men tentan ser jag inte fram emot. Fast å andra sidan är det kanske lite väl tidigt att börja oroa sig för det nu, innan det ens börjat.

Näe, sängen nästa. Sov gott!

Att hacka lök

Finns det nåt värre än att hacka lök? Man grinar ju så man knappt ser nåt. Eller är det bara jag som har det problemet?

Men, jag har världens bästa kompis när det gäller att hacka lök.. Och denna bästa kompis fick jag bekanta mig med igår när jag skulle bjuda Nina på middag. hehe


Dålig uppdatering

Nu har det varit otroligt dålig uppdatering. Och jag får väl be om ursäkt för det.

Jag har haft en del att göra och därför inte hunnit med att skriva här. Helgen har varit bra, Duvan Cup i lycksele var det som stod på planeringen och Fredriks lag Ben-oni blev 4:a och det var hur bra som helst! Det var 12 pooler och 4 lag i varje så ni kan ju själva räkna ut hur många lag som var med. Så 4:a var otroligt bra, även fast det blev lite slarvmål så 3:a hade det också kunnat stå. Men men, man kan inte ha turen på sin sida hela tiden. De mötte ju trots allt Vredeskines.. Så ni förstår motståndet?

Nu sitter jag och skriver lite på hemtentan.. Jag tycker det var svårt att få ihop 4 sidor måste jag säga. Jag är uppe i lite drygt 2 nu.. Men det stod max 4 sidor så jag kanske kan nöja mig med 2-3 om jag tycker jag fått med allt då.
Annars ser jag på Damernas Super-G.. HEJJA ANJA OCH JESSICA!



Ikväll blir det träning med Frida, vi får hoppas det inte slutar lika illa som sist..