planer om nya blommor

Jag har insett att tantblomman pelargon är en väldigt fin blomma. Titta bara på den här bilden som jag hittade på en blogg som heter mammastinsen:


Bild lånad härifrån!


ge blod


Lånad bild

Jag har samlat på mig ännu ett vuxenpoäng och blivit blodgivare. Jag har tänkt på detta många gånger men tog tag i saken tillsammans med en klasskompis och gick till blodbussen på stan. Fick ett mail för några dagar sedan att jag var godkänd. Så nästa vecka ska jag dit och lämna 4,5 dl av mig själv som någon annan ska få använda om de behöver (och det behövs). Jag ska berätta mer efter att jag varit dit, om jag inte svimmar dvs...


när ödet är på min sida

Idag skulle var jag och Jeanette på skolan för att träffa vår handledare. När vi sedan skulle hem så gick jag Jeanettes väg för att få lite sällskap. För er som känner till Umeå stad ska jag berätta exakt var denna nära-döden-upplevelse inträffade.

Vi kommer och går, på axtorpsvägen och har precis passerad rödljusen vid berghems servicehus (eller kiosken Axtorpet). Vi är påväg ner mot Gammlia längs gång- och cykelbanan som går längs bilvägen när en bil som kommer bakom oss får sladd och bokstavligt talat gör en 180 och kastas över gång- och cykelbanan och rätt in i snö (läs is) kanten 5 (!!) meter framför oss. Jag skriker något i stil med "Helvete" och Jeanette hoppar rakt upp. Hade vi varit liiite snabbare hade vi gått mot en potentiell död eller åtminstonde en jävligt trasig kropp och lång tid på sjukhuset.

Jeanette tar i alla fall direkt fram telefonen och ringer 114 14 och blir kopplad till rätt person. Vi förklarar läget och att det är fruktandsvärt spårigt precis där och att vi hade jävligt tur som inte stod där när bilen kastades in på och över gångbanan. Tjejen i luren lovar att ringa vägverket så att de kan skrapa vägen.

Vad som också ska tilläggas är att den här gångbanan trafikeras väldigt mycket och väldigt ofta så det var en otrolig tur att inte var där precis då. Det hade slutat illa. Andra bilar som kom efteråt fick småsladdar även de så jag antar att denna kvinna hade rätt hög fart också.

Hur som helst så gick ju allt bra. Men idag var ödet på min sida och det var någon som tyckte att jag hade mer att göra här på jorden, vilket någon har fullkomligt rätt i!

ny vecka, nya utmaningar

Idag börjar den sista kursen på hela utbildningen. Förstår ni hur roligt och tråkigt det känns på samma gång? Jag vill ju inte sluta, även fast jag skulle tacka för några extra kulor i kassan. Imorgon börjar jag också på mitt "nya" jobb och har en projektanställning i ca 1 månad. C-uppsatsen kör vi också hårt med från och med idag.

Såå, dags att växla tempo. Nu är det 5:an som gäller hela vägen ut!

ont, det gör ont..

det gör ont att se någon annan må dåligt, att se någon annan ledsen. På riktigt, ont!

Zumba

Ikväll har jag och Frida varit på Just dance med Zumbafeeling. Jag säger bara HAHAHAHA. Snacka om att jag inte är någon dansare och att jag är lika vig som ett kylskåp. Dock var jag jävligt bra på att skaka, det dallrade så att det gjorde ont. Men fettet kanske försvinner då?
Det var ändå rätt kul och jag är glad att det bara var 30 minuter. Jag måste öva på stegen och rörelserna tror jag, och få igång koordinationen så kanske jag är fit for fight nästa vecka.

som vanligt..

och som vanligt när jag börjar klaga (syftar på budget-inlägget) så halkar jag på det berömda bananskalet och skriver på anställningavtal för en projektanställning på tisdag. Tack och bock!

Visseligen bara ett projekt på 1 månad. Men ändå, kan det bli mer lämpligt?


moi



Jag har ju redan visat en bild från när jag, J och E var på the studio. Den här bilden har jag inte vågat visa för speciellt många eftersom jag inte riktigt vet själv vad jag tycker om den. Jag gillar inte att "le med tänderna" som den där nedrans fotografen skulle ha mig till att göra hela tiden. Det "ser så mycket bättre ut så", tyckte han. E och J nästan tvingade mig till att ta även den här bilden också av en mängd övertalningsanledningar.

Såå, ni får väl se den ni med.. jag ger mig! 


budget - april, maj, juni

Min extremt höga inkomst varje månad har gjort mig till en oslagbar budgetsättare. Jag säger bara, Lyxfällan släng er i väggen!

Efter att ha räknat ut hur mycket jag har att röra mig på genom att räkna ihop fasta inkomster (från CSN) och det pyttelilla sparkontot jag har kvar med hänsyn till den femsiffriga (!!) skatteåterbäringen som kommer till midsommar vet jag nu efter att ha dragit bort fasta utgifter så som hyra (mm.) och mat att det inte blir till att köpa märkeskläder och äta ute de kommande tre månaderna. (Det blev en lång mening, jag vet..)

Jag är i alla fall en väldigt ekonomisk tjej. Det jag räknat på nu är endast om jag inte jobbar extra något. Så allt jag hinner och får jobba ser jag som en bonus och något som innebär att jag kan unna mig det lilla extra (dvs lite shopping). 3 månader i snålhet ska jag nog klara av och det blir ju också förhoppningsvis de sista 3 månaderna i snålhet eftersom jag förhoppningsvis inte ska behöva leva på studiebidrag mer.

Att kunna stoltsera med att jag klarat mig 3 år med ett studielån på ungefär en fjärdedel av vad det skulle vara vid fullt studielån är något jag ser fram emot. Ännu vågar jag inte gå händelserna i förväg, men det ser ljust ut för min del!

Såå, är det någon som behöver hjälp med att göra en budget så är jag rätt kvinna för jobbet. Iof gäller det ju att du har en jävla vilja för att klara av det, men det går och det är jag ett levande bevis på!


så mycket att göra, så lite tid

Jag har så mycket jag vill göra. Jag vill åka på en utlandsresa, åka till nalo, åka till bror och erica, ha ett heltidsjobb, bli färdig med c-uppsatsen (som inte ens är påbörjad).. ja, det är väl en del av det jag vill göra just exakt nu. Sedan vill jag att kommunen ska skrapa vägarna för det här vädret kommer att göra att de snart har mig på en bår med brutet lårben. Och det har jag ju verkligen inte tid med!

Näe men om jag skulle ta och slutföra forskningsplanen så att uppsatsen kan påbörjas, så att den kan avslutas, så att jag kan få ett jobb, så att jag har råd med allt annat jag vill göra. Ja ni förstår..



förästen gillar jag inte månen, jag har inte fått sova en hel natt sedan förra veckan och jag är trött som en gris!

bästa


min måndagskväll



När jag smält bilden och bestämt om jag gillar den eller inte ska jag visa er. Men ni måste ha överseende om att jag är en totalamatör. Så ha inte så hårda krav och höga förväntningar är ni snälla..


prisa gud, nu kommer skatteåterbäringen

Loggade just in på skatteverket.se för att avnjuta de härliga sifforna. Jag blir lika glad varje år. TACK!


Adrian 1 år

Idag fyller Adrian 1 år och vi har varit på kalas. Av oss fick han de virkade conversen och denna stol. Jag stod såklart för designen och jag tror det blev uppskattat.



Här nedan är en bild som hans mamma skickade när stolen kommit på plats i hans rum. Det blev ju riktigt bra!



Ja, jag är rätt nöjd måste jag säga!


virkat




Jag håller på att lära mig att virka. Dessa två par sötnosar fick mina kära vänners barn. Lovis blev ägare till de röda, och Adrian till gröna!

Visst va dom söta?


supermånen

Var ni ut och tittade på supermånen igår? Jag var det, och blev besviken. Jag trodde på riktigt att den skulle va större. Ungefär lika stor så att om man stod på ett hustak skulle det kännas som att man nästan kunde ta på den. Men så var det ju inte alls. Den såg ut exakt som vanligt, möjligen någon millimeter större.

Kom inte och snacka om supermåne när det inte är någon supermåne. Bara en vanlig fullmåne som gör mig sömnlös.. Dock kan jag faktiskt tro att det är månen som står för den senaste tidens jordskalv och tsunamis. Jag menar, den reglerar ju tidvatten och är den extra nära nu, varför skulle den inte kunna påverka andra element på jorden?



Bild lånad härifrån.


lördag kväll

Lördagskvällen var trevlig. Men visst är det väl konstigt hur handlingförlamade killar kan bli ibland? Vi var stressade här hemma då vi skulle med en buss till haga. Det gick bara en i timmen så det var ju som viktigt att vi hann med just den bussen. Jag hade hår att fixa, smink att kladda dit, kläder att välja. F och M satt i soffan och spelade supermario.. !? Jag skulle alltså laga mat samtidigt också. Ni förstår problemet va? Det hela slutade med att vi fick kasta i oss mat och gå snabbt till bussen, och bussen kom just efter att vi kommit dit. Irriterande, oh ja.

Hursomhelst, kvällen på haga var väl sådär. Inte världens grej direkt. Vi slutade på coverclub i alla fall. Det är nog första gången jag tyckt att de haft bra på den sidan. Annars brukar jag alltid gå över till andra dansgolvet, schlagersidan. Men igår var det riktigt bra! Jag, F och hans två kompisar intog dansgolvet och blev kvar där länge. Riktigt roligt faktiskt! Vi sprang dock inte på så mycket folk vi kände. Men två kusiner till F hann vi träffa på i alla fall.

Jag kanske ska berätta om vinincidenten också när jag lix håller på att klaga. Eftersom vi har en bil som är lastbilsregistrerad har vi ju bara två sittplatser. Så jag tänkte att det var smart att F och M åkte på bolaget eftersom jag bara skulle ha en vinflaska. Jag hade varit in på systembolaget.se och tittat ut vilket vin jag skulle ha, tagit bild på skärmen och skickat till F. På bilden syns det tydligt vad vinet ska heta, att det är vitt vin och till och med en bild på flaskan. Och vad kommer de hem med... jo, RÖTT vin. Hur kan man ta så fel?! Så, det slutade ju med att jag fick lära mig dricka rött vin igår. Det var inte så äckligt, men jag tycker fortfarande bättre om det vita, faktiskt!


elsas värld

Jag berättade ju tidigare om att jag börjat läsa Sofi Fahrmans bok Elsas Mode. När jag läste ut den (vilket gick riktigt fort) så vad jag såklart nyfiken på fortsättningen. Såå, iväg på stan och införskaffa nummer 2, Elsas värld, på Åhlens för 79 kr!



Ikväll är det jag, ostkrokspåsen, dipen, godispåsen, tv:n, datorn och boken som dejtar. Imorgon får jag hem två killar istället för en. Det tackar jag såklart för. ;)


always


Heaven is a place nearby



I entered the room
Sat by your bed all through the night
I watched your daily fight
I hardly knew
The pain was almost more than I could bear
And still I hear
Your last words to me.

Heaven is a place nearby
So I won't be so far away.
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday.
Heaven is a place nearby
So there's no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side.

You just faded away
You spread your wings you had flown
Away to something unknown
Wish I could bring you back.
You're always on my mind
About to tear myself apart.
You have your special place in my heart.

Always

 heaven is a place nearby
So I won't be so far away.
And if you try and look for me
Maybe you'll find me someday.
Heaven is a place nearby
So there's no need to say goodbye
I wanna ask you not to cry
I'll always be by your side.

And even when I go to sleep
I still can hear your voice
And those words
I never will forget




saknar dig morfar


jag vill så gärna

Jag vill så gärna visa er vad jag pysslat med den senaste veckan. Men jag måste vänta till efter helgen, vi har ju två födelsedagsbarn då. Men bara en som fyller 1 år! ;)

Jag återkommer efter helgen med bilder!

ugnsrostade kikärtor

Nu har jag lyckats med något gott igen. Och självklart delar jag med mig av receptet!



1 burk kikärtor (torkade blir godare och krispigare, men då måste man lägga dem i blöt ca 24 timmar innan tillagning)
Cayennepeppar
Paprikapulver
Soya

Skölj av ärtorna i ett durkslag. Krydda med cayennepeppar och paprikapulver (snåla inte med kryddorna). Häll över soya och blanda runt. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt och in i ugnen i 175 grader och ca 1 h.

Gott snacks när man vill ha det lite smalare!


tjejmysfest






photo


Internationella kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen. Jag tog bilen, dumpade F på Umedalen och begav mig till mamma.

Imorgon ska jag och E göra en spray-tan, sedan kommer P och A (mitt lilla gudbarn) och hälsar på och sedan ska jag och klippa mig. På torsdag ska jag, E och J och göra modell för en dag på The studio. På fredag kommer F:s mamma och storasyster och de stannar ev till på lördag.

Det känns som jag har en del att göra i veckan. Det här är bara utöver skolan och SPSS. Men jag trivs. Det är ju bara roliga saker!

På tal om skolan skrapade jag hem ett VG i kvalitativ analys. 11,5/12 poäng så jag kan inte annat än vara sjukt nöjd!

Nu lite CSI och sedan sängen!


Ren stad?

Idag var jag och F på stan en sväng. Gissa vad vi hittade mitt på stan?



Visst va han bra söt? Det var 4 st renar som de hade där. F vågade inte gå fram och klappa renen så att jag fick ta kort på honom, så jag tog kort på renen utan F ist. Och det gick ju lika bra det!


Tävlingshelg i Tärnaby




Lördagens slalomtävlingar slutade med en urkörning i första åket och därmed inget resultat. Söndagens slalomtävling däremot blev en succé och en 10:e plats med tillhörande bra Fis-punkter. Och här ovanför kan ni ju se exakt hur glad man blir efter en sådan sak! Grattis lillebror! :)


till önskelistan

När jag är hungrig har jag en dålig ovana att googla och läsa matrecept. Jag har många gånger insett vad som fattas i mitt kök, en MORTEL.

Såå.. en mortel som inte är gigantisk och som är svart och snygg, en sån önskar jag mig!

Här är ett exempel från Mikadesign


Bokrea


Detalj - tavla



Superfin teckning som Kevin 5 år ritade till Fredrik och som han fick i julklapp. Jag tycker den är så fin att jag köpt en ram, upp på väggen ska den!