Grekisk pytt i panna
Det här receptet har jag fått från min kära mor. Vi åt det en dag och jag trodde att jag skulle spricka innan jag gick från matbordet. Så otroligt gott!
Skiva fläskfilé i 1cm tjocka skivor och lägg dessa i marinad i 1 dygn.
Marinaden gör du av:
1 1/2 dl olja
3-4 skivade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soja
salt och peppar
1/2 tsk ingefära
Efter ett dygn
Fyll en ugnsäker form med:
Klyftad potatis - saltas
Klyftad rödlök
Skivade tomater (ca 3 st)
Klyftad gul och röd paprika
Lägg sedan fläskfilén överst och häll marinaden du haft dem i över allt.
Smula feta ost över hela formen och in i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Du får kolla så att potatisen och fläskfilén är färdig.
Servera med kall sås gjord på:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
Supersupergott!
Skiva fläskfilé i 1cm tjocka skivor och lägg dessa i marinad i 1 dygn.
Marinaden gör du av:
1 1/2 dl olja
3-4 skivade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soja
salt och peppar
1/2 tsk ingefära
Efter ett dygn
Fyll en ugnsäker form med:
Klyftad potatis - saltas
Klyftad rödlök
Skivade tomater (ca 3 st)
Klyftad gul och röd paprika
Lägg sedan fläskfilén överst och häll marinaden du haft dem i över allt.
Smula feta ost över hela formen och in i ugnen i 200 grader i ca 30 min. Du får kolla så att potatisen och fläskfilén är färdig.
Servera med kall sås gjord på:
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
Supersupergott!
Kommentarer
Postat av: Pia
Mmmmmmmm! ;)
Trackback