ordbajs

Är det något jag kan så är det att ordbajsa. Jag vet knappt vad jag skriver, men det kanske är det som är hela grejen? Vafan, kvällen kommer bli dryg. Dock har jag tänkt ta en paus mellan "Halv 8 hos mig" genom "Ung och bortskämd" och till slutet av "Svenska Hollywoodfruar". Jag vet inte, men jag tycker jag är värd det. Ska bli OTROLIGT skönt med grupparbete från och med imorgon.

Jihoo!!

När plugget tar över ens liv

Helt sjukt. Jag brukar vara rätt dålig på att läsa andra böcker än typ Harry Potter eller Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon. När det kommer till studier har jag ärligt talat överlevt på kunskap jag skaffat mig via föreläsningar samt bara kompletterat en del med att läsa. Nu har hela mitt liv slagit över och jag har läst TVÅ böcker med totalt runt 550 sidor varav 220 på engelska. Det är helt sjukt bra presterat för att vara jag. Jag har också ägnat varje dag åt den här förbannade uppgiften vi har nu. Ändå sitter jag här, 2 dagar innan den ska lämnas in och känner hopplöshet och dödslängtan.

Trots att jag varit så duktig ska jag ändå inte kunna prestera vad jag vill prestera. Skittråkigt! Jag ser verkligen inte fram emot morgondagen när jag ska knyta ihop de båda böckerna..

Plugget har tagit så mkt tid (eftersom det tar 750 ggr längre tid för mig att förstå engelska böcker.. vilket jag ändå sällan gör) så jag råkade titta på klockan som visade 23:07 och insåg då att jag visst glömt bort att äta middag.

oops.

Julklappar

Idag började jag pyssla ihop julklapparna vi köpt hittills.






tjaa, jag måste erkänna att jag är rätt nöjd. Visst blev dom fina? :)


i looooove tradera



Grå Svea-mössa till billigt pris, check!


Pannbandet




Kanske inte syns så jättebra med mobilkamera. Men jag är sjukt nöjd!


goodiebag a la Gina tricot

Kom just hem från Julklappskväll hos Gina tricot. Eftersom jag var en av de första 50 som handlade (är ni förvånad?) så fick jag en goodiebag med mig hem. Då jag tycker det är fruktansvärt töntigt av alla dessa 'modebloggare' att visa upp vad man fick i sin goodiebag ska jag självklart göra detsamma.. Jag är ju rätt töntig jag med även om jag inte är en modebloggare!



En tidning från ELLE, en tvättpåse, rabattkuponger hos HEMTEX samt parfym och hudcreme från Lancome.


kaos

Det är det här pluggkaoset F slipper se varje vecka. För när han kommer hem på helgen så är ju allt städat igen. Vilken tur han har..


grannfejden

Jag funderar på att lämna en motion till riksdagen som förbjuder personer med barn som lever om förbannat mycket att bo i hus med dålig ljudisolering.

Vad tror ni om det? Jag är sjukt förbannat less på min jävla granne som bor under mig. De två som bott där förut har jag i princip aldrig hört. De som bor där nu (en pappa och hans son, skulle gissa runt 4-5 år) lever om som en hel elefanthjord. Kan ni förstå? Helt sjukt. Är det inte ungjäveln på morgonen så är det pappajäveln som ska visa sitt stora härliga hemmabiosysten med megabas för sina töntiga vänner (om han har några, han kanske bara låssas?). Ge mig frid, herre gud!

Förästen fick jag ju ett bra tips av en god vän som var förbi. Tydligen är det förbjudet att parkera vagnar i trapphus. Ställa ut skiten i snön, det är kanske det jag ska göra? 

typ världens snyggaste


nilsonshoes.com

Jag har köpt typ världens snyggaste skor och jag är så sjukt nöjd! hallelulja, julklapp åt mig själv i förskott kan man säga..


då man inte hittar det man söker

Ibland letar jag saker som jag tror att jag sett folk använda. Då jag inser att jag nog måste ha hittat på det i mina drömmar eller tankar börjar jag tillverka istället. Denna gång av lite garn..



Tack vare att mamma lärt mig virka kunde vi tillsammans läsa mönstret till blomman. Resultatet blev såhär:



Pannband med blomma. Schnyggt!

like a feather



Lite fjädrar, verktyg och fantasi blev till ett örhänge.


Minnen

Här är en låt som påminner mig väldigt mycket om morfar då han både kallas Kalle och var rörmokare. Jag hoppas den får er att le lika mycket som den får mig att le.


Kalle Kulör han lägger ner rör,
han lägger ner rör och han mokar.

Och ingenting gör det Kalle Kulör
att rör går i kringelikrokar.

Nej, han klarar opp både krokar och stopp.
Ja, Kalle Kulör är en rask en.

Han visslar en stump,
han lagar vår pump,
han gör så det rinner i vasken.


Tack HANNA!

Fredriks syster kommer få många julklappar i år för jag ska berätta för tomten hur snäll hon är. Jag återkommer med svar på frågan "Varför?" nästa vecka!

tips mot torra läppar



Det här är det absolut bästa jag vet. Går att köpa i Life-butiker men säkert i andra hälso-affärer också. Sjukt bra! Det är mitt bästa tips den här årstiden då jag antar att fler än mina läppar är torra.


evighetsprojekt

Jag har ju lite svårt för att ta mig för saker och inte slutföra dem. Iaf när det är något jag tycker är roligt. Här är en liten tjuvtitt på mitt nuvarande projekt.. Håller på med ett projekt till men det kan jag inte avslöja här eftersom det är en födelsedagspresent till någon som fyller år i mars. ;)

Det projekt kan jag avslöja är detta. Svårt att lista ut vad det är va? Det som är det allra bästa är att jag enbart användet mig av garn som jag fått av mormor för jättelänge sedan och som legat i en kartong sedan dess. Skitbra att kunna använda upp det tycker jag. Och billigt! Det enda jag kommer att måsta köpa lite extra av är det svarta, som det ser ut nu. Så tack mormor!

to do

Jag har mycket att göra och får som vanligt väldigt lite gjort.

Jag har ca 550 sidor att läsa varav ca 220 på engelska. Wehoo.. eller inte..

Jag har en rapport att putsa det sista på och lämna in.

Jag har en lägenhet som jag skulle behöva dammsuga.

Jag har en del packning att göra.

Sååå. vad har jag då gjort idag. Jo, jag har läst ca 40 sidor och virkat en jävla massa till mitt evighetsprojekt jag just satt igång. Det kommer ett inlägg om detta, jag lovar. Då ska ni även få en liten tjuvtitt!

NU bör jag gå isäng om jag ska orka upp kl 8 imorn som jag har tänkt. Svårt att ha fasta tider när man är hemma. Jag tror jag ska röra mig till bibblan imorn för att få lite miljöombyte. Yes, det ska jag!


gonatt.


Fredrik, hälften till 50

I fredags fyllde F 25 år. Det firades med god mat, mer god mat, ännu mer god mat och lite ostkrokar och kaka/tårta på det. Kvällen blev hyfsat tidig och hela helgen har varit lugn. Grymt skönt! Jag är dock rätt tät i min näsa och frågan är om det är katt(jäveln) jag reagerat på eller om det är en vanlig förkylning. Går den bort innan imorgon kan man ju misstänka kattskrället då jag börjat känna kli i näsan hos andra kompisar med djur. Det är ju verkligen inget jag hoppas på men risken finns eftersom jag har en del allergier i släkten. Så framtiden får väl utvisa vad som händer och sker..

Åkte upp en snabbis till F stuga idag. J, L och H åkte med också och lilla H fick åka skoter. Vilken lycka!

Nu ska jag försöka alvedona bort min sprängande huvudvärk och bädda ner mig i sängen för att förhoppningsvis få en lång natt. Börjar nämligen inte förän kl 13 imorn.

Till sist vill jag bara säga att det finns inget som går upp emot att få komma hem. Jag älskar att va hemma!

ett sista farväl..



Begravningen var fin, men du fattas oss. Vila i frid morfar!