Bara för att få det sagt

Vänner väljer man inte, de förtjänar man!

Kort fråga

Fungerar det inte att kommentera på mina inlägg?
Enligt statistiken har jag läsare men ingen kommenterar, därför är jag lite lur på att tekniken sviker mig.. eller gör ni?

Snart 1 år sedan

Helt sjukt. Det är snart ett år sedan jag kom hem efter min resa. Jag längtar sjukt mkt efter att fara ut igen, även om den resan kanske skulle bli lite kortare + att jag skulle ta med F isf. Jag pallar inte att vara utan han så länge en gång till! För att stilla mina reslustar bokade vi tillsammans med Bror och Erica en weekend till hufvudstaden. Inte så dåligt det då vi valde att ta två hotellnätter. Känner jag ressällskapet rätt tror jag att det kommer bli en hel del shopping.



Australien, ta mig tillbaka!

Basilikatortellini, salami och soltorkade tomater i krämig sås

Igår hade vi Pia, Anthon, Adrian och Eddie på middag. Jag hade gjort mat efter ett recept jag fått av Bea, och det visade sig vara GRYMT gott. Därför tänkte jag dela med mig av det till er, bara för att jag är så snäll men självklart ger jag all cred till Bea!

För 2 personer

½ pepparsalami (korv)
1 pkt färsk tortellini basilika
½ liten burk soltorkade tomater
½ frp Cantadou vitlök/örter
1 matlagningsgrädde
1 frp färskost

 

Skär salamin och de soltorkade tomaterna i bitar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen (vanligtvis 2 min) och lägg den sedan i en ugnssäker form. Strö över salamin och de soltorkade tomaterna. Dutta ut Vitlök- och örtosten och färskosten. Häll över matlagningsgrädden. Sätt in i ugnen på 200 grader till dess att det blivit varmt. Rör om allt innan servering så blir det extra krämigt. Servera med ruccolasallad!

 

Buried

Okej. Jag och F var på bio igår.. Såg Buried. Den filmen hade visst fått bra betyg av såna som tror sig veta det här med film.

Ärligt talat var det den totalt mest värdelösa film jag någonsin sett. Absolut INTE värd att se överhuvudtaget så jag avråder er alla från att se den. Usch och fy!

Fröken Ego



Egentligen gillar jag inte bilder på mig själv. Men ibland får man bjú på sig själv, så här får ni!


Då ord är överflödiga

Jag hade skrivit ett långt inlägg. Det slutade med att jag tog bort allt igen. Ibland är ord överflödiga, och just nu är det ett sådant tillfälle. Jag tänder istället ett ljus, låter tårarna rinna, bär med mig alla minnen och tänker på de sista två dagarna med dig..

Vila i frid Morfar!


det lilla extra

Att komma hem efter några dagar i totalt känslomässigt kaos och få se det här när man kliver innanför dörren. Då vet ma att det där "lilla extra" kan betyda så mycket och vara precis det jag behövde just exakt då!


Förvandling



Här är förvandligen från en ful tavla från myrorna till en snygg griffeltavla att skriva Kom ihåg-grejer på. Inte så dumt va? :)

...

If I fall, and crash and burn, at least we both know that I tried


Ond rygg

Någon bärhjälp fickjag inte, vilket resulterade i mer bärande för mig och en ond rygg. Jag gillar inte att ha saker halvfärdiga. Nu börjar det i alla fall likna ett hem även om jag och F kommer att ha en del att göra i helgen.

imorgon får vi finfrämmande från Norsjö av hela familjen Lindahl. Det ser vi verkligen fram emot! Jag ska gå på Ica imorgon och inhandla gofika då jag inte hunnit baka på grund av kaoset här hemma.

nu är det i alla fall gonatt!

Städ och städ

Jag tänkte på en sak igår när jag och mamma kröp på alla fyra och städade varenda liten vrå i hela lägenheten. Att flytta ut går fort, ut med alla grejer alltså. Men att flytta in igen, det går verkligen INTE fort. Helt sjukt!

Var upp på tvistevägen hos kusin och hämtade mina nya fina gardiner som hon köpt åt mig på IKEA. Jag säger bara TACK! Jag ska sätta upp dem i eftermiddag och om allt går som jag tänkt kommer det bli sjukt snyggt. Helt sjukt snyggt alltså. hehe

Ikväll ska jag få bärhjälp av Frida, det kommer bli super! Ju mer vi hunnit gjort innan F kommer hem, desto gladare kommer han vara. Han har klart uttryckt att jag INTE får skruva upp saker själv på väggarna då jag ibland skruvar skruvskallarna runda. Han blir då lite irriterad eftersom det betyder att de inte går att skruva ut igen och att det blir extra arbete för han. Det roliga är dock att han också uttryckt att "det värsta han vet" är att skruva upp saker på väggarna. Jag menar, hur ska jag tolka budskapen?

Nä nu åter till arbete.


Färdig och klar!







Här är bilder från resultatet. På bilderna var vissa tapeter fortfarande blöta så därför ser de lite skitiga ut. Men visst blev det bra? Ljust och luftigt, precis som jag ville ha det. Jag är grymt nöjd!

Jag ska bjuda på finare bilder med bättre kamera någon annan dag, jag lovar!

Imorse skulle papps börja jobba kl 7 så jag åkte med in och hann med 50 min städ. Bra start på morgonen va? Kl 12 kommer elektrikern för att kolla på bakläxan jag gav honom. Fladdrande lampor på toaletten är ingen höjdare. Hoppas bara att han inte behöver riva ner några tapeter. Det vore ju för tråkigt. Dock lämnade målaren en nästan hel rulle, så jag har lite att leka med den dag man ska flytta, om det behövs alltså. :)

Nä nu åter till arbetet. Det börjar bli lite segt med rapportskrivande. Blä, varför ska skolan lägga sig i praktiken så mkt?

Dagen D

Och så var dagen D här. Jag gick förbi hem på lunchen för att hämta en varmare jacka då jag såg att alla väggar hade fått annan färg och alla målargrejer och skit var som bortblåsta. Förstår ni? DET ÄR FÄRDIGT!

Jag skaaaa visa bilder, men jag har fortfarande ingen sladd. Ni får allt vänta och se. Vänta, det har jag gjort tillräckligt, det vill jag då bara säga!

dag 3

Var förbi lägenheten även igår. Det är nu (vad jag kan se med mina ovana målarögon) färdigmålat. Målaren hade även hunnit tapetsera en halv vägg och det ser ut att bli skitsnyggt. Tänkte jag skulle lägga in en bild på det med men jag har usb-kabeln i byn så det gick inte.

I min vildaste fantasi vill jag tro att detta blir färdigt idag och att jag kan börja städa imorgon. Håll alla tummar nu. Jag ser sååå fram emot det här!

Bara för att ni ska få se skillnaden

Efter första dagen såg det ut såhär:






Efter andra dagen såg det ut såhär:




Alla bilder är tagen med mobilen så därför är det lite halvkass kvalité!
Ska dit idag med och tjuvkika. ;) Jag kan inte riktigt hålla mig från det som ni ser. Men visst blir det fint? Som vi har sagt under helgens tapetvelande "Det kan ju inte bli värre". Hur som helst så är det bara grunmålat på de sista två bilderna. Men stoooor skillnad blir det. Jag längtar tills det är färdigt. Hoppas hoppas hoppas innan onsdag, för då känns det inte så himla långt bort.

Tapetprover

Nuuu har jag äntligen fått två tapetböcker att titta i. Som jag har längtat! Så nu mina vänner är ni välkomna hem till mig för att hjälpa mig välja tapeter. Alla förslag är välkomna!

Börjar brännas. Åh så skönt!