När jag handlar



Någon fler än jag som skriver såna här handlingslistor? ;)

Första dagen på mitt nya liv

Ja, eller i alla fall första dagen på praktiken. Jag är så grymt nöjd med mitt val av praktikplats. Egentligen var det praktikplatsen som valde mig, och det känns om möjligt ännu bättre!

Det låter sjukt intressant och riktigt roligt och jag längtar till morgondagen då jag får gå dit igen. Förstår ni hur bra jag trivs? Det är så härligt att känna att man valt rätt yrke. I alla fall som det känns nu!

Ikväll har jag haft finbesök av Emma och lilla Lovis. Lilla lilla söta lovis! Jag bjöd på cupcakes och sedan gav jag bort lite kantareller. heh. Jag känner mig rätt snäll!

Jag har kommit på en sak angående min före detta onda mage. Det måste ha varit för att jag inte trivdes på mitt förra jobb. Stressen och ångesten jag hade många ggr när jag skulle dit gjorde min stackars mage illa. Efter det att jag åkte utomlands, tog det lugnare med jobb, fick nytt jobb och sedan också praktik. Det måste bara ha gjort att jag mår så mycket bättre. Jag känner mig gladare också, och starkare. Och det känns så himla bra!

Nu ska jag gå isäng så att det blir morgondag någon gång! :)

Sushi, när det smakar som bäst

Sushi smakar bäst i gott sällskap. När jag satt och tittade igenom kameran hittade jag dessa bilder från när jag och kusin M gör sushi tillsammans. Guuudarns så gott!




Det ser rätt gott ut va?


Cupcakes



När jag och mamsen bakar cupcakes kan det se ut såhär. Mumms!


Mitt nya projekt



Jag köpte denna fula tavla på myrorna för en hunka. Dock är det inte tavlan jag är intresserad av, utan ramen (såklart)! Jag har även köpt lite annat smått och gott som ska förvandla detta till något helt annat. Ska bli spännande. och jag lovar att visa hur det blev när jag är färdig!

Kantareller, trattkantareller, MYCKET kantareller!

Idag har jag och F varit ute i skogen och plockat trattkantareller. Jag skojar INTE, vi plockade sjuuuukt mkt!



Här hade jag precis rensat kantarellerna som jag plockade. Kan ni då förstå hur mycket vi hade tillsammans? F fick ta med sig resten till Lycksele så att de där som ville ha kantarellerna kan rensa dem själv. DET tycker jag är rättvist! :)

nu är dom här!

Mina Hunter har kommit. Helt ärligt är de typ de skönaste stövlarna jag någonsin satt min fot i. Helt klart värda varenda krona! Nu är det nästan så jag längtar efter att det ska börja regna så att jag får använda dem. Jag längtar också efter lite snö, is och kyla så att jag får använda min dunjacka.. Jag är bra konstig ibland!



Bild: eshoes.se

lilla lilla söta lovis,

jag ville egentligen aldrig åka hem!

Jag, Pia och Adrian var och hälsade på Emma och lilla Lovis nu i eftermiddag. Gudarns så söt liten flicka! Adrian var en riktig bamsebebis i jämförelse med henne. Hon var så liten och så söt!
Det är så härligt att mina kompisar skaffar barn så jag har några att leka med, och låna. Det är så bra att man kan låna och lämna tillbaka, i alla fall ett tag till.

När man ser på både Pia och Emma och hör deras historier känner jag mig inte ett dugg rädd för den dagen det ska bli min tur. Det låter ju lätt som en plätt och helt underbart. Hoppas de inte har förskönat historierna för mina öron för att de gärna vill att deras barn ska få fler lekkamrater snart bara.

Nu, bara för att avrunda kvällen ordentligt, ska jag se Livet på BB. haha.


Helgen

Helgen spenderades som jag skrev tidigare i Lycksele och i Kroksjö som no-mans-land egentligen heter. Vi plockade hjortron (vilket gav mig 28 myggbett på händerna och även några på benen, hakan, halsen mm.) Myggor tycker om mig för er som inte förstått det! Efter den hjortronturen använde jag handskar. Vi fiskade och plockade blåbär och det blev en bra fångst. På lördagkväll gjorde vi även upp en brasa och satt ute långt in på natten. Det var lite småkyligt så runt 01 gav jag upp och gick isäng. Det var mysigt, vi tjejer drack smultronkyssar medan killarna fick dricka rom och cola. Haha. Jag kan säga att killarna drog de korta strået i den jämförelsen. Gott var det i alla fall!

Nu ska jag snart få sova i min egen säng, med mina egna sängkläder utan att någon annan varit där och legat med kläderna och sockarna på eller sovit (vilket ni som känner mig vet att jag hatar), utan att någon rivit upp sängen (och förmodlingen legat där med kläder och sockar på), utan att någon tagit kuddar (och förmodlingen haft sitt smutsiga huvud på)..... Åh, jag pallar inte och jag förstår inte hur folk kan ha så förbannat svårt att respektera en sådan enkel sak?!

Har börjat jobba idag igen. Och det blir nog jobb hela veckan som det ser ut. Nu sitter jag och registrerar avtal, vilket faktiskt är riktigt kul! Man lär sig något nytt hela tiden och jag blir så glad. Jag har också superhärliga jobbarkompisar och vi har skrattat mycket idag trots strul med datorer och annat krångel.

Nu ska jag ta och gå isäng och hoppas att min huvudvärk och min feber som jag dragits med hela helgen går över. Drygt som tusan!

gonatt.

Hooklake

Nu sitter vi ute i no-mans-land och väntar på mat. Dagen har bjudit på en del nackont, en del hjortron och en massa regn. Igår var det kräftskiva hos Jimmy, Linnea o Harry. Jättetrevligt! Killarna hade också innebandyturneeing i källaren och det var som att ta godis från ett barn när vi skulle fara hem. Men de hade riktigt roligt de med!:) nä nu ska jag se om jag får nåt gjort!

Till önskelistan

Den dagen jag har ett hus eller en stor lägenhet kommer jag köpa en sån här. De är grymt snygga och väldigt bra. Det är verkligen något jag önskar mig, trots att den kostar en mindre förmögenhet (för en student som jag).. Men drömma får man göra va?


Bild: komplett.se

Minisemestern över

Vi åkte till sundsvall igår på morgonen kl 7. Efter en korv i Ö-vik var vi på IKEA lagom till öppning. Gick ett varv och fick med oss det mesta, tog lunch (köttbullar såklart) och sedan rond II som blev något lättare. Efter att vi dumpat allt i bilen gick vi en sväng i Birsta Centrum och for sedan upp till stadium och sa hej till Sara. Efter det var fötterna, benen, ryggarna och ja, hela kroppen rätt slut på. Så då tog vi vårt pick och pack och körde in till Sundsvall för incheckning på Scandic. Efter en powernap gjorde vi oss i ordning för lite middag på stan. Hittade en kinesisk restaurang med trevlig personal så den fick det bli. Efter middagen beslutade vi oss för att gå på bio. Det blev Inception, som var sjuuuukt bra! Jag har aldrig varit med om att 2,5 h har gått så fort.. Var tog tiden vägen liksom? Jag kanske var i en dröm jag med?

Dagen efter, idag alltså, åt vi god hotellfrukost och checkade ut. Vi hade tänkt kolla shoppingen i Sundsvall centrum, men pga regn blev det inställt. Vi hade ju varken regnjacka eller paraply med oss. Istället styrde vi kosan mot Övik för fjällräven-outlet. När vi hade varit där i 2h var jag så sjukt less, F kunde dock lätt ha gått 2h till. Jag fick med honom tillslut som tur var. Han handlade ett par brallor och en scott-jacka. Jättefin!
När vi äntligen var på vägen igen kom vi på att vi skulle på Häggströms modehus i Lögdeå. Sagt och gjort. Vi åkte dit. Det var jag som ville dit, men även där fick jag slita med mig F för att få komma därifrån.

Väl hemma packade vi upp våra fynd (F hade shoppat mest) och sedan gjorde jag hemmagjord pizza. Efter två intensiva dagar av shopping var det skönt att vara hemma igen. Imorn bär det iväg till Holmsund för att hjälpa till att måla lite och på fredag kräftskiva i lse innan vi åker upp till no-mans-land.

Nu ska jag njuta av mina träningsvärk, för jag har börjat träna igen. Jihoo så duktig jag är!

På återseende! (säger man så när man skriver?)


Beslutsångesten är över

nu är de beställda. Jag gick efter mammas råd om blåbärsskogen och tog ett par snygga svarta Hunter!
Nu är det bara att hålla tummar och tår att storleken passar, och jag LÄNGTAR tills de kommer. Tror de kommer va helt perfekta nu i höst/slaskvinter. Jippii!


Bild: eshoes.se

Jag måste förästen ge ett extra + till just eshoes.se. Superbra service, verkligen. Jag mailade dem och frågade lite om de vita förut. Fick svar jättefort och blev erbjuden att sättas upp på en väntelista tills dom kommer in igen. Fick även hjälp med storlek och liknande. Snabba svar, det gillas!

Den kommande semestern

Jag har precis bokat in oss för en hotellnatt i Sundsvall. Det blir Ikea, shopping, hotellfrukost.. Kan det bli bättre? Det blir våran minisemester i år. Sedan lutar det åt hjortronplockning i ickelandet, vilket inte alls känns lika roligt men tydligen mer eller mindre ett tvång. Jag återkommer till det.

Helgen har i alla fall varit bra. Utgång igår på TC, träffade mycket folk och fick sjukt ont i fötterna. Men det var lätt värt det. :)

I eftemiddag fick jag lite extra energi (måste ha varit vinet igår) och for och tränade. Första gången på typ 4 månader, men ack så behövligt. Det var riktigt skönt och nu känner jag att jag har kraften och energin att klara 5 kg down. Eller det är målet i alla fall, så jag kommer i alla mina jeans igen!


Tomten, jag har bestämt mig

Det är de här jag vill ha!! Kan du komma tidigare än december? Det skulle vara bra att ha dem nu till bärplockningen..


Bild från eshoes.se

Hur kunde jag glömma?

Jag höll ju på att glömma typ den bästa nyheten av allt sedan jag tog mitt lilla "uppehåll" i bloggvärlden. Jag har ju blivit gudmor! Och inte till vem som helst, utan till världens bästa Adrian!

Jag är inte så lite stolt, så ni vet!

../


There were times when I did hate you
And I wished that you were dead
But I tried to valuate you
And see the good in you instead


Gummistövlar



Bilder: brandos.se

Jag är lite smått på jakt efter gummistövlar. De får gärna vara snygga och gärna i någon färg då det kanske blir liiite roligare att gå ut i regnet då. Vad tror ni om dessa? Snygga, dyra och ganska roliga.


Allstar

I helgen var det utgång som gällde. Eftersom jag och Charlotte har pratat länge om att gå ut tillsammans så tog vi nu äntligen tag i saken, drack smultronkyssar och vin och begav oss sedan till Allstar.

Supertrevlig helg och jag hade till och med turen att få sällskap av en trevlig kille hem sedan. Nu låter det som att jag fick med mig någon hem och att F har all anledning att vara arg på mig. Men så är det såklart inte. Det var bara så att vi råkade bo nästan grannar och att jag inte ville gå hem själv. Vad kunde inte vara bättre än lite sällskap? Perfekt tyckte jag!

Nu är jag på jobbet och det är liiiite mer att göra än förut i sommar. Idag började en del komma tillbaka från sina semestrar och det tycker jag är kul. Liv och rörelse, det gillar vi!
Jag jobbar min sista vecka nu för att sedan få ungefär 3 veckor ledigt innan praktiken börjar. Känns riktigt skönt det med, särskilt nu när vädret börjar bli lite bättre.

Nej nu ska jag ta och jobba lite igen, på återseende!