Julmyshelg

I helgen (eller egentligen hela veckan) har jag varit i byn. Det är lite ensamt i min lägenhet när Fredrik inte är hemma, och sedan när mamma nu är ledig kan vi ju hålla varandra sällskap. Igår åkte vi till Olofsfors bruk och gick på julmarknad. Supermysigt! Jag vet inte vad det är men en riktig julmarknad med bara handarbeten är det mysigaste. Och det är så fint i Olofsfors!

Idag har jag jobbat mellan 7-12, vilket kändes riktigt bra förutom att vi hade lite kräkningar. Så nu håller jag alla mina tummar för att det inte var någon magsjuka, och om det var det hoppas jag att jag slipper bli smittad. Det finns inget värre än magsjuka! Efter jobbet åkte jag i alla fall till IKSU Downhillmässa och hälsade på pappsen mfl. Men det var så fruktandsvärt med folk att jag stod ut ungefär 10 min. Var man än stod var man ivägen. Så jag åkte hem, tog mina två väskor och drog vidare till byn för att gå på skyltsöndag med mamma. Skyltsöndag är alltid mysigt, men det var lite tamt i Vännäs i år. Men det gjorde inte så mycket. Till slut frågade mamma om det var något mer jag ville se. Svaret blev "Konsums mjölkdisk och vägen hem". Så vi gick och handlade mjölk och åkte hem. Jag somnade i soffan nästan direkt. Blev inte så många timmars sömn inatt. Man ska aldrig lägga sig och läsa en spännande bok när man vet att man ska upp tidigt på morgonen efter. Jag somnade kanske 02 och väckaren ringde kl 05. Så ja, ni kan ju räkna ut själv hur många timmar det blev. Hur som helst har jag läst ut sista boken "Så länge vi båda andas" i Twilightserien, och för er som inte läst dessa böcker NI HAR MISSAT NÅGOT! Jisses, det var länge sedan jag har varit så inne i en bok/serie att jag inte kunnat släppa det. Hur som helst, skitbra böcker!

Nu ska jag snart ta och gå isäng. Blir tidig morgon imorgon med eftersom jag ska åka till stan med pappsen..

Imorgon blir det en massa plugg och en massa julpynt. Jag måste bara gulla med någon som kan hjälpa mig släpa upp lådan från källaren. Den är inte nådigt tung, och föra året slet jag som ett djur för att få upp den för alla trappor. Det är besvärligt att ha förråd i källaren när man bor på 3e våningen..

Uniaden 2010

Jag fick nyss veta att jag fått äran att vara företagsvärd på Uniaden 2010.. I Januari, närmare bestämt 26 Januari! Jag tror det kommer bli superskoj och jättespännande. Kom gärna och besök oss! Klicka på länken nedan om du vill veta mer..

UNIADEN

Fortsättning på arbetsrättsproblemet..

alltså, allt för att göra dålig reklam för arbetsrättskursen "Arbetsrätt för personalvetare" på Umeå universitet. Eller egentligen ska vi inte klaga på Universitetet. Det är lärarna. Jag har ju inte haft dem eftersom jag läste sommarkursen, men det är sjukt vad man hör om det där nu. Det är möten på möten, grillning av lärare, förbannade studenter som bara fått G och självklart vill ha samma chans som alla som får göra omtenta för att få högre. 55% av klassen hade kuggat, och i Lycksele hade de TAPPAT BORT 4 tentor. Så de stackars studenterna som fått sina tentor borttappade måste göra om tentan på lördag. Kul att sitta en lördag och skriva i 6h när man kunde gjort något mkt roligare?

Näe, det finns bara ett ord: SKANDAL!

När det är mörkt och trist..



Härliga Thailand!


...

Jag skrev ett långt inlägg igår och precis när jag skulle lägga ut det hängde sig datorn. Vad jag skulle berätta var att oturen inte slutade vid biljetterna, efter bion fick vi nämligen fel på bilen (pappas gamla skrotbil alltså..). Hur som helst tänkte jag då avsluta dagen med några kloka ord. Eftersom det inte gick igår får jag väl börja den här dagen med det istället:

"As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to let us down probably will.
you'll have your heart broken, probably more than once, and it's harder every time.
You'll break hearts too, so remember how it felt when someone broke yours.
You'll fight with your best friend and maybe even fall in love with them.
you'll blame a new love for things an old one did.
You'll cry because time is passing too fast and you'll eventually lose someone close to you.
So take too many pictures, laugh too much, and love like you've never been hurt,
because every 60 seconds you spend angry or upset is a minute of happiness you'll never get back."


Biljetterna var bokade i LULEÅ!

Alltså, det här händer inte.. Jag gick in på min mail för att, ja egentligen vet jag inte varför, men jag tittade i alla fall på bokningsbekräftelsen för New Moon som vi ska gå och se nu kl 15. Och vad ser jag om inte att biljetterna är bokade i LULEÅ! HELVETE!! Jag försöker ringa SF kundtjänst, men det går inte?! Den där förbannade telefonrösten berättar bara för mig att telefonisterna har andra kunder just nu och ber mig återkomma, jag får inte ens stå i kö! Slår vad om att de var på fikarast och inte orkade svara..

Hur som helst, jag drar på mig mössa och tvingar ut fredrik i bilen för att åka till SF här i stan och se om de kan hjälpa mig. Jag förklarar snällt för killen i kassan att jag har ett litet problem, jag hade ju nämligen köpt biljetter i FEL STAD. Jag hade läst på hemsidan att man kunde återlösa biljetter 15 min innan filmvisning och det är precis vad jag ber honom om. Han säger att han inte tror att det går att göra när det är en annan stad, men han erbjuder sig försöka i alla fall. Och titta, det gick! TACK TACK TACK! Jag frågar om han har kvar några biljetter i RÄTT stad och han svarar att han har det. Inte lika bra platser som jag hade, men vi fick plats på vänsterkanten rad 11 av 12. Det var ju inte så hemskt dåliga platser ändå. När han sedan ska lägga ner mina felbokade biljetter i kassan tittar han på mig och säger "Luleå?" och skrattar. Först då kunde jag slapna av och skratta med, och inse hur klantigt det var. Jag menar, vem fan vill gå på bio i luleå? ;) hah

Mitt andra alternativ, om jag inte hade kunnat lösa in biljetterna var att ringa min kära moster i Luleå och erbjuda 3 gratisbiljetter till new moon med 2h varsel. Men sen kom mitt kloka huvud på att hon inte hade tillgång till mitt kontokort och därmed inte hade fått ut de förbannade biljetterna ändå. Men det är väl tanken som räknas antar jag..

Slutet gott allting gott, men faan vad jag hade fått hjärtinfarkt om jag upptäckt detta då jag hämtade ut biljetterna just innan filmen skulle börja, eller ännu värre.. Att jag inte upptäckt något förän någon satt på "våra platser" och vi pinsamt nog får upptäcka att det faktiskt är VI som har fel biljetter.. Fy, jag vill inte ens tänka tanken. Nu ska jag sminka mig, ta på mig andra kläder och torka håret.. Allt för att killen i kassan INTE ska känna igen mig när jag kommer tillbaka. Tur att vi ska köpa godiset på HemmaKväll!

Nattjobb

Jaha, nu är jag på jobbet. Jag har försökt göra lite skolarbete men jag har inte riktigt motivationen till det. Så det fick lov att bli lite dator istället. Jag har även med mig en bok, den tredje i Twilight-serien. Sååå bra! Har även köpt biljetter till mig Fredrik och Frida till New Moon som vi ska gå och se på söndag. Det kommer bli huur bra som helst, och jag längtar som tusan!

Fredriks kommentar när jag frågade om han ville följa mig och Frida på bio var:
- Ska JAG se den med ER?
Jaa tyckte jag, jag är hans kompis och frida är min kompis.. Det blir ju perfekt! :) Hur som helst så ville han i alla fall följa med och det var tur, annars hade jag fått höra "Jag vill ju också se den filmen" flera veckor framöver. Trots att jag fick tvinga honom till att se Twilight. Han trodde det var en töntig tjejfilm. Hur han nu kunde ha fått för sig det har jag ingen aning om. Men han blev glatt överraskad iaf! Jag längtar redan till filmen kommer ut på boken jag läser nu, men det lär ju dröja..

Annars då, den 4/12 ska vi på Bodaborg i skeå. weii! Med Fredriks jobb dock, men jag har ju Erica att hänga med som tur är. Vi "fruar" håller ihop, och vi kommer lätt vara bäst på Bodaborg!

När man städar..

.. finner man ibland saker man glömt att man har. Det gjorde jag idag. Jag håller nämligen för fullt på med att städa min dator, för den har börjat gå sååååå sakta att jag nästan skulle hinna till Ica och tillbaka innan den gjort vad jag vill att den ska göra. Men hur som helst, då hittade jag den här bilden när jag ritade av mina hörlurar (som jag typ aldrig använder), men erkänn att dom är snygga?! Jag tror jag ska ta upp kontakten med dem igen.. (ni förstod skämtet där va? hah)


Den där arbetsrätten..

Alltså, jag lider så fruktandsvärt med min klass idag. De fick nämligen tentaresultatet på arbetsrätten idag (det som jag läste i somras). Som jag lyckats förstå var det 2 tredjedelar av klassen som fick Underkänt och måste göra omtenta. Jag har hört sedan jag kom tillbaka att lärarna varit totalt värdelösa och att hela kursen varit dålig. Med andra ord måste vi alltså dragit vinstlotten vi som läste den i sommar! Hur som helst tycker jag det är fruktandsvärt tråkigt för de andra, och jag hoppas de på något sätt kan typ sänka G-gränsen eller nåt när det var så otroligt många som inte klarade den. Då måste ju lärarna förstå att det kanske var för svår tenta? eller? Annars håller jag i alla fall tummarna för att omtentan blir lättare, för deras skull!

Annars då.. Jag mötte upp kusin på stan kl 17. Vi köpte med oss sushi och gick hem till mig för att trycka i oss den. Gött! Sedan visade jag lite bilder från resan (eftersom jag fått alla bilder av Sara, Gisela och Anna idag) så det var roligt. Jag visade även filmen från mitt fallskärmshopp, och det är lika hemskt varje gång jag ser den! Huvva ligen, det är inge kul att se och höra sig själv prata. Och jag som ska gå Svåra samtal-utbildningen! Där kommer vi bli filmade under ett samtal för att se vilka fel vi gör, för att sedan titta på filmen och förbättra oss.. Bland annat iaf! Läskigt kommer det att bli, det är jag säker på. Men säkert väldigt nyttigt!

Imorgon ska jag sova så länge jag bara kan hade jag tänkt. Mamma kommer in till stan efter 17 och då ska jag skjutsa henne till bussen. Så jag har en bil att låna i helgen. Det blir perfekt eftersom jag ska jobba imorgon natt. Riktigt jobbigt att passa en buss när man går av på morgonen och är trött och slö som en gris. Men det har ju gått bra än så länge!

Jag fick även två stressmoment mindre idag när jag hittade igen min usb-kabel till telefonen (som varit spårlöst borta). Den låg bakom några kartonger.. Hur den hamnat där när den ska ligga i min dataväska är en fråga jag aldrig kommer få svar på. Sedan hittade jag även igen mitt vaccinationskort som också varit borta. Jag måste ju boka tid för vaccination i början av december för den tredje och sista sprutan av twinrix. Något baconsjuka-spruta har jag inte tänkt ta, så det så!!

Bebisspark!

ååh, Pia har varit här ikväll. Vi åt middag tillsammans och surrade en stund. Och vet ni, jag blev den 3:e som fick känna bebisen sparka!! Två gånger till och med!

Idag är jag en stolt Tant Malin och jag längtar till Mars!

Annars har dagen bjudit på inte alls så intressanta saker. Jag vaknade kl 6 av världens värk i magen. Jag tänkte ungefär "vafan, låt mig sova!" och försökte vrida och vända på mig. Ingenting hjälpte och tillslut gick jag upp för att se om jag kanske ätit något konstigt som ville ut. Men nej, magen värkte fortfarande. Det kändes ungefär som någon spetsat en påle rakt genom magsäcken.. Jag måste nog läst liiite förmkt om vampyrer på sistone. Hur som helst, tillslut tog jag en alvedon och fick sova till 10:30. Fortfarande ont i magen klev jag upp och bestämde träningstid med Frida. Vi for och tränade och jag gick fortfarande på alvedon. Sprang förbi Rut mfl på stan och gav Sara ett usb-minne med massa bilder från resan (hon var nämligen och provjobbade och lärde sig allt i Umeå eftersom de ska öppna en Rut mfl-butik i sundsvall). Kul! Sedan bar det av hem och när jag kom hem var det som att se ett spöke i spegeln. Mådde inte så vidare bra, så tillslut tog jag 2 omeprazol (jag vet att man bara ska ta en, men förra gången jag va hos läkaren för magkatarr sa han att ja kunde ta två på en gång. så jag gjorde det nu också). Och tro det eller ej, men det blev faktiskt bättre.. Jag måste alltså ha fått världens attack av magkatarr bara sådär.. Det är min enda slutsats? Och jag vet inte ens varför.. För jag känner mig inte stressad nu förutom att jag är lite nervös för all engelska vi håller på med på skolan. Något undermedvetet kanske gnager? Jag vettifan. Nu hoppas jag i alla fall bara att jag ska kunna äta omeprazol några dagar till och sedan bli bra igen.

Hur som helst är jag kanske dum som inte lägger mig och vilar fast jag har/hade så ont. Men jag är alldelens för envis för att vara sjuk. Med lite alvedon kunde jag ju till och med träna. Sjukdom har sällan stoppat mig, förutom vinterkräksjukan.. Den var INTE rolig! Förutom den, och när jag krockade har jag aldrig sjukanmält mig på jobbet. Är inte det rätt bra gjort? Jag slår ju inte pappas typ 1 sjukskrivningsdag på 25 år.. Men ändå!

ibland får man till det..

Jag måste bara få berätta en rolig konversation som ägde rum i helgen.

Min kusin F hade ett halsband där det stod "Carpe diem". Vi pratar lite om det och jag säger till henne:
- Carpe Diem betyder "Fånga dagen" va?
- Jo, det gör det.
- Då borde Frelle få ett där det står "Fånga haren"!
Alla skrattar..

Lite "irri" och en fullspäckad vecka..

När man försöker vara snäll slår det ofta tillbaka, på ett dåligt sätt. Det var just vad jag fick uppleva när jag kom hem idag. Jag hoppade av bussen i Vännäsby igår när jag kom från Lycksele eftersom jag skulle hjälpa mamma med lite grejer. Pappa höll på att bli tokig på sin gamla dator som inte alls funkade som han ville (och den nya var på reparation). Så snäll som jag är lämnade jag min dator hos pappa så han inte skulle bli helt galen. Jag tänkte att jag har ju faktiskt frelles dator hemma att skriva mitt skolarbete på så jag skulle ju klara mig utan datorn. När jag väl kommer hem inser jag att det var det dummaste jag gjort på länge. Till saken hör att mitt skolarbete ska vara inlämnat imorgon, och jag hade duktigt skickat över filen till min mail så att jag skulle kunna fortsätta jobba på den när jag kom hem. MEN, det stora MEN:et kom.. Fredrik hade ju formaterat om sin dator (och det visste jag), men jag hade inte räknat med att han inte skulle ha word på den. Så tror ni jag kunde öppna mitt arbete och fortsätta skriva? Nej! Då blev jag galen och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag äger ju ingen bil för tillfället så jag kunde ju inte åka till vännäsby och hämta igen datorn. Jag kunde heller inte installera Word eftersom den enda versionen som jag hade hemma var för XP och Fredrik har det nya operativsystemet Windows 7 på sin dator nu..

Tur (som jag ibland lyckas ha) pratar jag med Frida som har word på sin dator. Jag mailar över mitt arbete och hon fick öppna det och skicka tillbaka texten i ett mail. TACK FRIDA! Så allt löste sig tillslut, men tror ni jag svor lite innan dess? fy ändå, det ska inte jävlas när man är nog stressad som det är..

Så vad kan vi dra för slutsats av det här? Jo, man ska aldrig vara för snäll men allt brukar ändå lösa sig på ett eller annat sätt!

Veckan ser fullbokad ut för mig- Imorgon ska jag träffa N för en lunch och lite surr. På Onsdag ska jag träffa P för middag och lite surr, på Torsdag ska jag träffa kusin M för sushi och lite surr, på Fredag tror jag att jag ska jobba natt men chefen har inte ringt än så vi får väl se hur det blir med det. Och i helgen ska jag nog inte göra så mkt alls. Vill se New Moon så det kanske blir det! Fredrik kommer förhoppningsvis hem också. Han har ju börjat jobba nu igen och det är ju kul för han (trist för mig)...

Alice dop

I helgen har vi varit i Norsjö på Alice dop. Jättemysigt och jättetrevligt måste jag säga! Vi sov över också, och fick leka lite med Alice storasyster Inez. Troligtvis världens sötaste barn de där två. Inez blev Fredriks nya idol, ett riktigt charmtroll, och trots sina inte fyllda 2 år är jag så imponerad av hennes språk och kunskap. Hon är så härlig! Här kommer i alla fall lite bilder från helgen:



Familjen. Robin, Inez, Sara och Alice



Min farmor och farfar försökte lugna ner Inez i kyrkan. Hon sprang mest fram och tillbaka och sa "klara färdiga gååå"..



Då Alice var glad fick jag äran att leka lite!



Och Fredrik passade på att mysa med Inez så fort han fick chansen! ;)


Dopkort

Imorgon ska vi på dop. På Alice dop. Eftersom jag var för lat för att gå ner på stan och köpa ett dopkort till vår present, gjorde jag ett hemma ist av lite saker jag hade liggandes. Och ska jag vara ärlig blev det riktigt bra.. Kolla bara!



Sådär blev det. Lite roligt att göra ett kort som inte ser ut som "alla andra" tycker jag. Ibland kommer den där kreativa ådran fram och jag gillar den! Nå, vad tycker ni?

Ps. Nu håller jag bara tummarna att Sara och Robin inte ska se det här inlägget.. hehe


Siam


Bara för att visa den lilla brännan jag fick och för att jag tycker bilden är rolig..


Australien (BILDBOMB)

Ååh, Australien! Jag vill tillbaka!!





















Med blandade känslor..

Med blandade känslor säger vi Grattis till Fredrik som fått sitt jobb tillbaka (åtminstonde till i Januari)..




..

Nattjobb

Jag jobbade inatt, och har just vaknat nu. Jag måste säga att det faktiskt var roligt att vara tillbaka på jobbet, och ännu roligare blev det när två tanter säger till mig "Nej, men är det Malin? Det var länge sedan du var här!". Då känner jag att jag gjort ett bra jobb! Jag menar, av alla som springer där dag ut och dag in så kommer de fortfarande ihåg mig OCH mitt namn efter att jag inte varit där på 3 månader.. Jätteroligt tycker jag!

Nu har jag nyss vaknat, för sisådär 30 min. Planen är att gå ut på TC ikväll eftersom min klass har sittning där. Vi är några stycken som inte ska gå på själva sittningen men som ska gå på eftersläppet. Jag hann ju bland annat inte köpa biljett till själva sittningen eftersom jag inte var hemma då de släpptes. Men jag tror eftersläppet blir nog så bra, det är ju bara maten vi missar. Men jag har ju kvar smörgåstårta här hemma eftersom F åkte till lycksele i helgen, så det går nog ingen nöd på mig ändå!

Näe, dags att ta tag i duschningen nu kanske. Men först ska jag läsa ut "New Moon", den är SÅ bra. Jag längtar efter att få se filmen nu!

Favorit i repris: KON!

Jag skulle så gärna vilja veta vem som skrivit den här. Den gör mig så glad och jag skrattar lika mycket varje gång jag läser den!


"Skrivet av en lågstadie-elev.

Nyttan med Kon


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.


På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!"


Fredriks födelsedag i ord

Japp, vi tar det från början. Jag erbjuder F fika på säng innan jag ska dra iväg på skolan. Han tackar Nej (!?) och jag får en smärre chock. Hur han någon tacka nej till frukost på säng? Senare på kvällen när han får frågan av Mamma om han fick frukost på säng imorse svarar han nej, och när jag påminner honom om att han tackade nej till det så förstår han ingenting. Mest troligt pratade han i sömn på morgonen.. Synd för han! hah

Min dag i skolan är det inte så mkt att säga om. En 2h föreläsning som bara blev 1,5h. Spännande..

Sedan kom kvällen, men inget lyckselefrämmande. Deras förlust, mer smörgåstårta till oss! Björn kom förbi och sedan också min Mamma och Pappa. Smörgåstårtan blev nog ganska bra för nu är den snart slut. Skickade även med en bit till lillebror som kommer hem idag.

Idag är det inte så jättemkt planerat för mig. Jag ska och träna kl 12-13 och sedan röra mig mot vännäsby hade jag tänkt. Lillebror kommer hem runt 16 så jag hade tänkt hinna träffa han lite innan jag måste lägga mig och sova för att kunna jobba inatt. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag kan hålla mig så pass vaken att jag kan plugga lite. Men vi får allt se hur det blir med det. Ska faktiskt bli roligt att komma tillbaka till jobbet, jag har saknat det. Inte mkt, men lite! :)

Nu skulle F ha varit påväg till tandläkaren, men eftersom hans dumma telefon inte ringde imorse så vaknade han lite för sent för att hinna stressa iväg dit på ett säkert sätt. Så det fick bli ändring av tid till i Januari, men det spelar nog ingen roll.

Näe, dags för frukost tror jag...

GRATTIS FREDRIK!

Idag fyller Fredrik år. 24 år! Så vi säger Grattis Fredrik!

Här ska ni få se hans bästa födelsedagspresent, som vi jobbade hårt med igårkväll...




Mumms!


Skoldag och tandläkare

Jaha, då var man tillbaka i skolbänken då. Leadership, är säkert roligt om man får läsa det på svenska. Eller ha en lärare som inte är så nervös att han missar och uttalar ord fel. Men visst, han kan bli bättre.. Det är vad vi hoppas på iaf. Dagens introduktion tog 15 min, sedan hade vi vår första föreläsning som blev klar 1h tidigare än beräknad. Men det tackade jag för, då hann jag ner på stan för att fixa en julklapp till bror från mamma. Jag hann även hem och äta innan jag var tvungen att köra till Vännäs för tandläkaren. Och gissa om jag blev glad när hon sa att jag inte hade några hål. Weeehoo! (Nog för att jag bara haft 2 hål i hela mitt liv, men ändå!)

Nu har jag just varit på affären och köpt det sista till smörgåstårtan jag ska slänga ihop ikväll när jag kommer hem. Fredrik fyller ju år imorn! Eftersom jag lix var i vännäs passade jag på att åka hem till mamma och pappa där jag sitter nu för att äta middag. Fredrik stannade hemma, så han får värma rester.. haha, synd för han! Här blir det nåt kött med kantarellsås eller liknande skulle jag gissa. Det är vad som står och tinar på bänken iaf!

Förästen måste jag skryta om mig själv. Jag har nämligen köpt alla julklappar, slagit in alla julklappar och det som återstår nu är rimmen! Jag känner mig så duktig faktiskt!


Superhjältar och superkrafter

Japp, som jag lovade kommer här lite bilder från Halloweenkvällen!



Här är då jag utklädd till Poison Ivy för er som inte ser det. hehe



Och ja, det tog 3 schamponeringar för att få ut färgen ur håret..



Här är min Radioactiv man..



Kryptonitstenen Linnéa som också var en av kvällens värdinnor!



Transformern Jennie och gravida Batwoman



Diverse superhjältar..



Dr. Mugg (som vann priset för bästa utklädnad)



The Mask och Obelix



Radiactive man visar sin styrka!



Obelix och Radioactive man



Kapten Filling och Radioactive man



På Hotellet hittade vi Buffy..



..och vampyren Victor!


Det var kvällen lite kort. hehe. Vi hade superkul som jag sagt tidigare!


När jag kom hem..

Jag har ju glömt att dra hela historien om hemresan från Bangkok. Och den vill ni ju inte missa! (?)

Hur som helst, flygresan från bangkok till köpenhamn gick jättebra. Mellanlandade i 1 timme och köpte lite godis. Flyget mellan köpenhamn och stockholm gick också bra, lite mindre och äldre plan bara. När vi kom till Arlanda och fått våra väskor gick vi och åt mat. Det blev sushi för mig, och gott var det! Sedan var det för mig och Anna att skiljas, hon till tåget och jag till flyget. Tillslut landade jag i Umeå, och det är egentligen där som allt det "roliga" hände..

Så vi drar det från början. Fredrik är på flygplatsen och väntar på mig. Det kändes så skönt att äntligen komma hem. Min väska kommer och vi går ut till bilen. Han har sin pappas bil eftersom han på nåt konstigt sätt fått för sig att Anna också skulle komma med flyget till Umeå. Hur som helst, det gjorde ju inte så mkt förutom det faktum att hans lägenhetsnycklar låg i hans bil som var i Lycksele. Mina lägenhetsnycklar är i lägenheten och extranyckeln är hos mamma och pappa (som är i Ungern). Mamma och pappa hade även larmat huset, som vi såg när vi körde de 2,5 milen till Vännäsby för att se om vi kunde ta oss in i huset och få tag på extranyckeln. Jag får heller inte tag på mamma och pappa på telefon så vi kör till mammas kompis Maud som ibland brukar vattna blommorna när de är borta. För jag tänkte att hon kanske hade en nyckel till mamma och pappas hus, så är dock inte fallet. Nu står vi där och har två val. Antingen betalar vi 500 kr till securitas för att de kommer och låser upp (ringde och frågade dem vad det skulle kosta) och det andra alternativet var att köra till Lycksele (10mil) och hämta nyckeln hem. Det blev till slut det sista alternativet, och Fredriks pappa körde och mötte oss i Granö. Jag som kunde ha varit hemma kl 12:30 kom hem vid 16:30...

Det var inte den hemkomsten jag hade tänkt mig, men när vi väl kom innanför dörren i lägenheten var det så skönt! Borta bra men hemma bäst!

Halloweenfest!

Nu undrar jag om folk har börjat hittat tillbaka hit när jag avslutat min resa på resedagboken? Skriv ett hej så jag vet att ni är med!

Igår var det halloweenfest i Lycksele. Linnéa, Pernilla och Emilie hade styrt ihop ett gäng på 40 pers och anordnat en maskeradfest med temat "Superhjältar". Jag hade som ni vet lite svårt att komma på vad jag skulle vara. När jag satt i Bangkok var min enda tanke "powerpuffpingla" och jag hade tänkt vara den blå. Jag hade tänkt ut precis vad jag skulle ha på mig och jag hade allt hemma förutom ett par vita strumpbyxor. När jag landar i Umeå berättar Fredrik att det är 3 tjejer som ska vara det, så där sprack min plan för vem vill vara den 4e dubletten? Hur som helst. Jag sätter mig och googlar, pratar med folk och funderar. Och jag hade alltså bara en dag på mig att fixa allt. Jag hittar tillslut Poison Ivy från Batman och jag måste ge Björn äran för den idén! (Tack!) Eftersom jag vet att Frida äger en grön klänning slänger jag mig på telefonen och frågar om jag får låna den, det får jag så ett jättetack även till Frida! Jag och Fredrik åker ner på stan för att leta röd sprayfärg till håret och plastmurgröna. Hittar båda delarna och pillar fast det på klänningen. Det blev riktigt bra måste jag säga för att bara ha en dag på sig att fixa allt!

Väl på festen visar det sig dock att jag hade en dublett ändå.. Jävla skit.. Men det gjorde inte så mkt. Det var ju inte som att vara den 4e powepuffpinglan ändå. Vi fick jättegod mat, efterätt, lekte lekar och ja, det var riktigt skoj! Sedan började alla åka på hotellet. Vi hade tänkt få slippa det men det blev inte så, så vi drog dit och det var jättekul även där. Träffade gamla jobbarkompisar sen min tid i Lycksele och diverse andra folk. Jättekul!

När jag kom hem igen tog jag en dusch för att få ut färgen i håret. Och jag schamponerade 3 ggr för att vara på den säkra sidan. Jag tror faktiskt det åkte ut alltihop, möjligen att jag är en liiiiten nyans orange i håret nu. Men det är isf ingenting man tänker på.

Idag blir en lugn dag. Fredrik har innebandymatch kl 20:40 och efter den drar vi hem igen! Blir det inte för sent åker vi nog förbi mamma och pappa och äter kvällsfika. Det är perfekt att Vännäsby ligger på vägen till och från lycksele!

Jag återkommer med bilder från spektaklet igår när jag kommer hem!