Rostade salta mandlar
Jag rekomenderar!
2dl vatten
4 tsk salt
200g mandlar
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vatten och salt, när det kokar drar du av kastrullen från plattan och tillsätter mandlarna.
Låt de ligga i 1 min och häll sedan av vattnet. (Skalet ska INTE lossna)
Häll bort vattnet och lägg mandlarna på en ugnssäkert fat och in i ugnen i 10 min.
Håll koll så du inte bränner dom, ibland kan 7-8 min räcka.
Lycka till!
2dl vatten
4 tsk salt
200g mandlar
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka upp vatten och salt, när det kokar drar du av kastrullen från plattan och tillsätter mandlarna.
Låt de ligga i 1 min och häll sedan av vattnet. (Skalet ska INTE lossna)
Häll bort vattnet och lägg mandlarna på en ugnssäkert fat och in i ugnen i 10 min.
Håll koll så du inte bränner dom, ibland kan 7-8 min räcka.
Lycka till!
Kommentarer
Postat av: Emma
mm..ska man kanske testa. Hur länge kan man spara mandlarna sedan, för de måste väl inte ätas direkt?
Postat av: CJ
=)) mm låter nice
Trackback