Mintkola
2 dl Sirap
2 dl Socker
1,5 dl Grädde
75g Smör
Koka på medelstark värme i ca 15 min, gör kulprovet för att se om det är färdigt.
Låt svalna i grytan i ca 2 min. Droppa i 20 droppar pepparmintolja, rör om.
Häll ut på bakplåtspapper i ränder.
Låt stelna tills det går att rulla remsorna till långa korvar (det går rätt snabbt så var berädd).
Klipp remsorna i bitar.
Blanda:
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Lägg i bitarna i blandningen och se till att varje bit rullas i blandningen.
Låt de ligga i en långpanna över natten!
KLART!
2 dl Socker
1,5 dl Grädde
75g Smör
Koka på medelstark värme i ca 15 min, gör kulprovet för att se om det är färdigt.
Låt svalna i grytan i ca 2 min. Droppa i 20 droppar pepparmintolja, rör om.
Häll ut på bakplåtspapper i ränder.
Låt stelna tills det går att rulla remsorna till långa korvar (det går rätt snabbt så var berädd).
Klipp remsorna i bitar.
Blanda:
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Lägg i bitarna i blandningen och se till att varje bit rullas i blandningen.
Låt de ligga i en långpanna över natten!
KLART!
Kommentarer
Postat av: Pia
Åh mumma! :)
Trackback