Mors dag

Idag är det mors dag. Vi firade min mamma igår då vi alla var samlade (utom minsta bror). Det blev present, blomma och tårta.

Min mamma är den bästa mamman! PUSS!

By Rydéns


Jag fortsätter väl min önskelista eftersom tomten kommer om 6 månader. Jag vill haaa!


25 år!

Idag fyller jag 25 år, hälften till 50 och ett år närmare döden.



Bra öppningsfras det där va? haha. Hur som helst. Det har varit en bra dag. Började dagen med att cykla till pappas jobb och bjöd på lite kakor, drog vidare med Frida in på stan för att ögonshoppa lite. Jag fick i alla fall välja mig en fin present på Glitter. det blev ett par örhängen. Jättefina! Tack Frida!

Mötte sedan upp mamma och farmor för att leta min nästa present, en mortel. Hittade en superfin i alla fall. Så Tack mormor för den! (Nej, jag har inte skrivit fel)

Vi gick sedan på Lottas för att invänta pappa och sedan äta middag. Snuskigt god mat. Jag säger bara det! Oh my!

Åkte sedan hem till mig för att äta lite kaka och öppna lite paket. Jag fick fina blommor, pengar, lotter (vann 100 kr!!), en glasprydnadsgrej och det bästa av allt. ETT NYTT OBJEKTIV!



Nu lämnar jag 24-åringen Malin med studier och fattigdom och byter den mot nya mognare 25-åriga Malin med jobb och pengar. Eller ja, snart i alla fall! :)


Chocolate chip cheesecake fudge mudcake

Ingredienser

Kladdkaka:
125 g smör
2 ägg
3 dl socker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad mörk choklad

Cheescakeröra:
300 g philadelphiaost
1 ägg
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Kladdkakan:
Värm ugnen till 200 grader

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt det smälta smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.

Vänd i den hackade chokladen. Smöra och bröa en form och häll ner hälften av kladdkakesmeten.

Cheesecakeröran:
Blanda alla ingredienser till cheesecakeröran med elvisp så att den blir fluffig. Bred röran på kladdkakesmeten. Bred på resten av kladdkakesmeten.


Grädda kakan i ca. 30 minuter.


då finns det inte mer att göra..

Idag kl 11 skickades vår rapport in till kursansvarige för att skickas vidare till den/dem som ska opponera på den. Det kändes grymt skönt att äntligen lämna ifrån sig skiten. Kan ärligt säga att jag är måttligt less på den, som ni kanske förstår. Idag börjar då opponeringsarbetet som också ingår i kursen. Jag förstår inte att de verkligen kan trycka in så många omfattande moment på samma gång. Men men, på måndag nästa vecka är jag i princip färdig (med undantag för vissa kompletteringar som kommer att tillkomma). Men i princip färdig. Ni inser inte hur underbart skönt det känns att säga att det bara är en vecka kvar. Puh!

Min hals skär som 10 000 rakblad och min hjärna dunkar som jag-vet-inte-vad.. Jag ska sova en stund för att orka återgå till studierna ikväll.

På onsdag ska jag i alla fall vara helt ledig, och fylla 25. Grattis till mig!

premiärmatch och halsont



Då var premiärmatchen gjort och som väntat blev det förlust. Avdankade UIK:spelare är inte att leka med. Det märktes inte många sekunder att de inte var de spelare man ha brukat se på TV. Jag hade ont i halsen så jag spelade några byten första halvlek och stod på sidan andra. Känns inge bättre nu kan jag säga. Så jag hoppas att jag är frisk på tisdag, för då är det nästa match. Ruskigt roligt att äntligen komma igång med fotbollen igen. I like!


Tävling.

Gå in HÄR och tävla om att vinna 40 par skor. Jag menar, det kan ni väl ändå inte motstå va? 40 par skor, Fredrik kommer verkligen älska mig ännu mer om jag stoppar in 40 par nya skor i vår lilla lägenhet. eller? ;)

...


Vardagslyx a la domarevägen



Kvällsmackan. Man kan ha det sämre va?


slutspurten

Nu börjar slutspurten, på riktigt. På onsdag ska rapporten skickas till vår handledare för lite feedback. Och på måndag, om exakt en vecka ska rapporten in på riktigt. Helt sjukt konstigt känns det och det skrivs för fullt här.

Om jag har haft fullt upp de senaste veckorna är det ingenting mot för hur det är nu. Helt sjukt!

Nästa vecka fyller jag år också. 25 år. Det borde vara speciellt men jag har knappt funderat över det faktiskt. Har inte riktigt haft tid liksom. Jag tar igen det en annan dag tänkte jag. När den värsta stressen lagt sig. Ska dock försöka bli "ledig" på eftermiddagen och kvällen av min födelsedag så att jag i vanlig ordning kan bjuda familjen på lite mat och godsaker. Det är ju som det viktigaste. :)

Nu ska jag se lite BB, skriva lite mer och sedan sova. Behövligt, tro mig!


till önskelistan

Jag önskar mig en plattång! Jag har egentligen ingen uppfattning om vilken jag vill ha men den ska vara bra. Är dödligt less på den jag har nu som är totalt värdelös. Så det var ytterligare ett tips inför min 25 (!) årsdag.

Måleri, målera..


I fredags åkte jag ut till Holmsund och min andra familj. Eftersom vi skulle måla på lördagen så passade jag på att sova över. Det här härliga uppvaknandet och morgonmyset fick jag på lördagsmorgonen. Även om jag hade önskar att det inte var så tidigt som det var, så var det ändå mysigt.

Frukosten slog alla rekord!


I full fart med målning. På 6 timmar hade vi målat hela huset. Allt utom det vita då. Helt sjukt snabba var vi. :)





Kvällen avslutades i alla fall med middag i Umeå med trevliga tjejer och sedan utgång på Cover/Schlager. Kvällen blev dock lugn för min del, både på grund av magen men också på grund av att jag får hem min älskade mamma nu om en timme, vilket innebär att jag ska köra ut på flyget och hämta henne! Jättetrevlig kväll blev det ändå, även om den avslutades lite jobbigt med blödande skavsår. AJ!


Lämna blod, dagen efter

Mår fortfarande inte 100. Har ont i huvudet, armen (stick-armen) och magen (dock tror jag magen beror på dålig mat igår). Har sovit dåligt och oroligt inatt på grund av att jag haft ont i magen och inte kunnat ligga på mage som vanligt. Inte bra start på helgen skulle jag vilja säga.

Om 2 timmar ska jag till min nya chef och gå igenom och planera introduktionen till mitt nya jobb. Det ska bli spänannde. Jag sitter och klurar på frågor nu. Hur ser arbetstiderna ut, lönen, hur många är det jag kommer "bossa" över.. osv. När exakt ska jag börja? Ja ni förstår, mitt frågebatteri går på högvarv.

Nu ska jag skriva färdigt resultaten av frekvenstabellerna till vår enkät och sedan är det dags att bege sig hemåt för lite mat. Känner jag mig själv rätt så blir det ett stop på subway. hoho!


...


Lämna blod, komplikation

Jaha.. då har jag varit och lämnat blod för första gången. Ingen trevlig upplevelse måste jag säga. Själva tömmandet gick ju bra, och snabbt. Men efteråt! Jag hade som tur var sagt till innan att jag var nervös för att svimma osv. så de var väldigt snälla och berättade precis vad de gjorde och hur det skulle kännas osv. Ja, som sagt, det gick bra. Jag låg kvar 10 min efter och satt på kanten 5 min efter det. Sedan gick jag till fikarummet och tog en bulle, en macka och ett glas saft. Kändes ändå rätt bra.

Helt plötsligt börjar världen snurra och jag känner hur jag börjar må dåligt. Jag sitter stilla. Börjar svettas som en gris. Rummet snurrar. Jag går på toan, sitter där läääänge eftersom jag inte skulle klarat av att gå därifrån. Ser ut som ett klorblekt A4 i ansiktet. Vitare än normalt alltså.

Efter ett tag tar jag mig ut och till receptionen. Jag frågar kvinnan där om det verkligen ska kännas såhär. Hon flyger ur stolen, sätter mig ner i en stol och hämtar två andra sköterskor som kommer springande med bår. Upp på båren och iväg till nåt rum där jag får blodtryckshöjande (jag som vanligtvis brukar ha lite halvt högt hade nu helt plötsligt för lågt.). Jag får dricka saft och ligga ner bra länge. Kollar blodtryck med jämna mellanrum och sisådär 2,5 timme efter att jag kommit in på blodcentralen vågar jag gå ut till bilen. Jag ringde pappa som fick prata med mig hela vägen hem så att det inte skulle hända nåt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den här upplevelsen, men jag kommer prova att lämna blod igen. Blir det samma sak då måste jag väl inse mina begränsningar och sluta lämna. Men jag känner mig inte så avskräckt. Får prova en gång till helt enkelt.

Nu ligger jag i soffan, äter vit choklad och tycker synd om mig själv. Jag som hade tänkt fixa efterrätt till imorgon. Får se om det blir bättre senare ikväll, annars får jag avstyra det projektet och köpa nåt färdigt på ICA ist.

Jag fick i alla fall med mig en jättefin rörstrand-skål.


Bilden är inte min, men det är en likadan skål. Fin va?


12 timmars sömn

Jag är en periodare. Inte missbruksperiodare utan bara sovperiodare. Ibland säger min kropp ifrån att den inte får tillräckligt med sömn, och vad händer, jo jag sover 12 timmar. Jag somnade kl 19 igår och sov till kl 07 imorse då väckarklockan ringde. Tror ni kroppen var glad att jag klev upp då kanske? Oh ja!

Idag är det uppsatsskrivande för fullt och i em tänkte jag ta och lämna blod. Jag blev ju blodgivare för några veckor sedan men inte haft tid (och varit lite rädd) för att lämna blod. Dock läste jag i tidningen igår att blodcentralen bara var halvfull och att de behöver blod. Så ja, då fick jag dåligt samvete. Ikväll blir det blodgivning för första gången, önska mig lycka till!


miss you



Leffe, jag saknar dig. Varför var du tvungen att äta sand, få förstoppning och dö?


Skrivardag

Oh my. Jag är trött som en gris. Både trött trött och trött på situationer och attityder. Blä.
Just nu önskar jag bara att allt vore över, att jag har min examen i handen och att jag får börja mitt nya jobb.

På fredag ska jag och träffa nya chefen för att lägga upp min introduktion. Det kommer bli spännande, men jag är ju mest nyfiken på lönen. Oväntat att det skulle komma ur min mun va?

Näe, dags att krypa ihop i soffan (om ingen sliter ut mig på prommis). Kanske får bli en tidig kväll ikväll? Problemet heter Big Brother och börjar kl 22. Och vem kan missa det?

...


pluggkaos, igen



En bild säger mer än tusen ord. Ge mig styrka, stanna tiden, är det någon som gör detta åt mig? Jag betalar bra! (eller inte..)


En helg i Gällivare

Helgen spenderades i Gällivare hos världens bästa lillebror och hans Erica. Jag och F tog tåget på torsdagmorgon och ja, vi hade inte roligare än såhär. Såg några filmer och var trötta typ.



Jag fick min önskan att gå i uppfyllelse i alla fall. Åka ner i gruvan och titta. Inte illa pinkat måste jag säga, även om det var bergigt, mörkt och luktade illa. Men det var sjukt coolt i alla fall. Så vi tackar Pers kompis som på en ledig lördag tog sig tid att följa oss ner. Tack!



Såhär glad blir man då. Riktiga turister i gruvan var vi. Snygga turistrockar har vi som ni ser!


på biblioteket

Sitter just nu på Stadsbibblan och försöker mig på SPSS. Det är det analysverktyget vi ska använda oss av till uppsatsen och då kan det ju vara en fördel om man lär sig det också. Såå, medan Nettan transkriberar och skrattar sig dubbelvikt åt hur vi låter i 40% av normal talhastighet sliter jag mitt hår över detta helvete.

Lite spotify på det här och dagen är räddad!

Ps. jag ser sjuuuuukt mkt fram emot torsdag, fredag, lördag och söndag. Äntligen får jag träffa lillebror och erica. Har inte träffat dem sen jul ju. :(

pimpade burkar

Med lätta medel (spetsar inköpta på Ohlssons tyger) förvandlades dessa tråkiga IKEA-burkar till något roligare och sötare att titta på.



...


bakis?

alltså, jag har varit så sjuuuukt sliten idag. Och det enda jag drack igår var päronsaft och vatten. Hur kommer det sig? Jag har legat i soffan och haft ont i huvudet och tyckt synd om mig själv hela dagen. Det låter ju som att jag hade världens fest igår.. konstigt är det i alla fall. Jag som trodde jag skulle vara piggast av alla, men icke.

Tvättat har jag i alla fall hunnit med. Skulle behöva dammsuga och diska också. Men jag vet ärligt talat inte om jag orkar. Jag måste ta mig ut till Haga också och hämta igen min cykel och väska. Hade tänkt ta en liten springtur, men jag vet inte om jag ångrar mig även där. Va tusan?

Jag längtar i alla fall till imorgon när F äntligen kommer hem igen. Jag skickade upp hans bil med Jennie igår så att han skulle slippa åka buss hem imorn. Ganska snällt av mig tycker jag.. Hur som helst så ser jag fram emot att kommande vecka kommer att bli kort och händelserik. Jihoo.

Såå, vad ska man äta för middag idag?