Behörig eVisitor till Australien!

Check!

Första inlämningsuppgiften!

Nu har jag precis fått tillbaka min första inlämningsuppgift på kursen i arbetsrätt jag läser i sommar. Såhär lyder kommentaren från läraren:

"Ditt svar är mycket bra då du går igenom 29/29-prnicipen och hur den tillämpas i just detta fall. Det är också utmärkt att du motiverar ditt svar så noggrant."

Jag kan inte vara med stolt över mig själv. Jag kanske fixar det här ändå! 4 more to go..:)

Middag med kusin!

Ikväll har jag och kusin M lagat middar, ätit jordgubbar och haft en härlig kväll trots att min lägenhet är 100 grader varm.
Jag fick en jättefin (och god) sen födelsedagspresent också. en smått och gottpåse eller vad jag ska kalla det. Med te, chokladpraliner, polkagrisar, skorpor och jättesöta små värmeljus i form av små blommor. Superfina, verkligen!

Imorgon är planerna att möta upp Nina på stan och sedan umgås lite innan jag måste hem och sova för att orka mina 3 nätter jag har på rad nu. Till helgen var det tänkt att jag skulle åkt till Anna-panna i Sundsvall på gatufesten. Men jag blev för lat, för snål och kände att jag ville umgås med F så mkt jag kan innan resan. Så jag åker till lycksele ist på fredag, och på lördag åker vi till storuman på Swampsoccer som F mest troligt ska vara med och spela. Om vi säger såhär, han kommer få bada ordentligt om han ska få åka med min bil hem efter den cupen!

Men jag tror det kommer bli en mysig helg ändå faktiskt!

Mina ben håller på läka ihop efter min vanvård av dem. Nu uppkommer det små "brännblåsor" titt som tätt och det är väl ett täcken på att de börjar läka? Det killar och sticks också en himla massa och natten som var, var otroligt jobbig. Men hur som helst så är det bra att det är på rätt väg.

Med skolan går det rätt bra, jag har skickat in första inlämningsuppgiften som skulle vara inlämnad 1/7, på onsdag alltså. Så jag ligger lite före, vilket är otroligt ovanligt för att vara jag eftersom jag är en typisk plugga-dagen-innan-tjej..

Nu ska jag se klart beck och sedan är det dags för sängen..

Michael Jackson - Heal the world


Hur kan sånt hända?

Jag satt just och läste en artikel om att en pappa idag glömde sin 1-åriga dotter i bilen. Han hade lämnat storasyskonet som var 3 år på dagis men glömde att lämna 1-åringen. Sedan åkte han på jobbet och glömde 1-åringen i bilen. Det hela upptäcktes inte förän mamman skulle hämta barnen på dagis, men det var ju bara 3-åringen som var där. När de kommer ut till bilen på pappans jobb har 1-åringen dött av värmeslag (eller något liknande) efter att ha suttit där hela dagen.

Min fråga är, HUR KAN SÅNT HÄNDA? Ja blir så förbannad, för huuuur kan man glömma sitt eget barn i bilen medan man går in på jobbet?

Läs artikeln här!

Röd, rödare, Malin..

Alltså, att man aldrig lär sig? Igår låg jag ute på studsmattan med datorn för att lyssna på lite föreläsningar i solen. Och visst gick det bra. Jag hade smort in mig med solskydd 20 och tyckte att jag var så duktig. Men det där har jag fått äta upp igår, inatt och idag.. och det kommer nog följa mig bra många dagar till. Jag har brännt mig så in i h-vete på baksidan av benen (där jag självklart hade glömt att smörja in mig). Det är tomatrött och gör så förbannat ont att ja knappt kan gå. Snygga shortsränder har jag också fått..

Men det positiva med det här då. Jag måste försöka komma på nåt och det blir nog att jag har lärt mig en läxa. SMÖRJ IN HEEEELA KROPPEN MED MINST SOLSKYDD 20. När vi åker till utlandet har jag med mig 50.. Det är redan inhandlat och klart. Så nu har jag gjort bort min bränning för det här året och förhoppningsvis för resten av livet. För smärtan är inte att leka med. Fy ändå. Benen bara sticker och viker sig ibland när jag försöker gå.

Ja ja, mycket klagande. Men det är faktiskt synd om mig idag. Trots att jag bara har mig själv att skylla..

Förästen så börjar det närma sig med att boka resa, och det känns riktigt bra. Vi kommer välja att åka med sas. Det känns bra och tryggt med svensk personal och svenskt plan. Och sedan var restiden rätt okej. 13 timmar dit och 14 hem. Mellanlandar i Köpenhamn för bara 1 timme. Resan kommer också att gå på under 6000 vilket också känns bra.

Förästen så har vi gjort en blogg som vi kommer ha under resan. Ja tänker inte avslöja adressen till den än, men det kommer ni få veta innan vi åker. Där kommer ni kunna se vad vi gör, lite bilder osv för den som är intresserad. Kul va? :)

Näe, nu ska ja smörja in mig och gå ut i solen. Ja kan ju sola framsida överkropp idag iaf. Men byxorna, de behåller jag på!

Natten och dagen som kommer

Inatt jobbar jag och det är ovanligt lugnt än så länge. Klockan är 03:16 och jag har gjort en massa bra saker inatt. När man säger att det är lugnt slår ju självklart ett larm in, så det är dags för mig att smita från datorn nu. haha

Imorgon ska jag göra dagens goda gärning och visa Annas lägenhet för en gubbe som vill hyra den under tiden vi är borta. Och hur bra är inte det, Anna tjänar ju lite pengar på att hyra ut skiten. Så imorn ska jag träffa den snälla farbrorn (förhoppningsvis snäll) med den roliga dialekten. Jag tror han är same, en liten samegubbe.

Näe, nu måste ja springa. Sov gott!

Midsommar

Ja bjú på en bild som Anthons storasyster tog på mig och Pia igår. haha


Den där Anna ni vet..

Anna, heeedin.. ja har fan inga fler konstiga namn på henne. Men det är hon jag ska ut och resa med i höst iaf. Anna, fan vi måste komma på nåt roligt namn på henne. Jag får nya namn i varje blogginlägg hon skriver. Nu har jag fått namnet "maneten" eftersom hon tror att turisterna i australien kommer ta fel på mig och en manet när vi ska snorkla eftersom jag är så vit. Sedan fick jag även namnet "Mamma" eftersom jag är så bra på att kolla upp saker inför resan. Typ hitta billiga biljetter och sånt.

Men än är inte sista ordet sagt. Jag kommer ge tillbaka när du minst anar det.. moahahhaha

Arbetsrättens början

Jag har nu börjat med Arbetsrätten. För att vara exakt så började jag igår och har nu betat av 2 moduler förutom en tillämpningsuppgift på den andra modulen. Det känns riktigt bra och det känns som jag hänger med, åtminstonde än så länge. Man ska ju inte ropa hej förän.. ja ni vet!

Nu ska jag snart och träna var planen. Kl 17 startar step x-press som följs av ett core-pass. Allt är färdigt kl 18 vilket blir perfekt för att jag ska hinna hem och duscha, äta och fixa till mig innan jag ska på bio kl 20 med mamma, pappa, båda mina bröder + ena brodes flickvän Erica. Vi ska se Baksmällan och jag har såå höga förväntningar. Jag tror att den kommer vara jätterolig, så jag hoppas jag har rätt!

Tre bilder från Johns skolavslutning!



Nu har lillebror gått ut 9:an på Prolympia. Till hösten börjar han Alpina gymnasiet i Tärnaby. Lite trist att båda mina bröder flyttar så långt hemifrån.. Fast för John ska det väl förhoppningsvis bara bli 4 år. Och Per, flytta hem!

Tentaresultatet

Åh så grymt skönt. Jag klarade även sista tentan på första året som Personalvetare. Det kunde inte komma mer lägligt så mycket ångest som jag haft över den där tentan. Så mycket små slarvfel som jag upptäckte att jag hade gjort gjorde ju inte saken bättre. Men nu är det över och jag klarade den! GRATTIS TILL MIG!

Nu är jag på jobbet och ska jag gå och hjälpa Örjan städa..

Lillebror gick ut 9an idag!

Idag har jag varit på skolavslutning. Och som vanligt tycker jag det är rätt mysigt med skolavslutningar, särskillt när de är lagomt långa och lagomt innehållsrika. Det var den här!

En låt som verkligen får mig att känna sommar, sommar, SOMMAR är den här:

Du ska inte tro det blir sommar
Ifall inte nån sättar fart
På sommarn och gör lite somrigt
Då kommer blommorna snart
Jag gör så att blommorna blommar
Jag gör hela kohagen grön
Och nu så har sommaren kommit
För jag har just tagit bort snön

Jag gör mycket vatten i bäcken
Så där så det hoppar och far
Jag gör fullt med svalor som flyger
Och myggor som svalorna tar
Jag gör löven nya på träden
Och små fågelbon här och där
Jag gör himlen vacker om kvällen
För jag gör den alldeles skär

Och smultron det gör jag åt barna
För det tycker jag dom kan få
Och andra små roliga saker
Som passar när barna är små
Och jag gör så roliga ställen
Där barna kan springa omkring
Då blir barna fulla med sommar
Och bena blir fulla med spring

Kanske för att jag och min kusin sjöng den på min fasters bröllop, eller kanske för att den är en riktig Astrid Lindgren sång. Eller kanske för att den bara är så mysig. Jag vet inte?

Nu håller jag på laga lite mat, för att sedan åka på jobbet. Två nätter väntar nu..

Lillebror och Erica kommer hem från Gällivare ikväll, och jag lääängtar! Det är som långt mellan gångerna man träffar dem. Så imorgon åker jag och Fredrik till byn och äter middag med allihop. Då blir vi hela familjen, den enda som fattas är minsta brors tjej Carro. Men annars är vi alla och det är inte så vanligt nu för tiden.

Näe, nu ska jag fortstätta med maten. Hoppas ni får sova gott!

Kårobligatoriteten avskaffad

Läs här! Det tackar vi fattiga studenter för, tack!

Angående träning

Alltså, visst är det bra konstigt. Man gruvar sig för att fara och träna.. Eller i alla fall gör jag det. Egentligen gruvar jag mig inte, utan det är mer som att soffan faktiskt är skönare än att sätta sig på cykeln, cykla iväg, träna, cykla hem. Fast då när man lix tagit sig iväg, kommit fram och påbörjat träningen, ja då finns det ju typ inget bättre. Och att sedan komma hem igen, få ställa sig i duschen och sedan hoppa ner i några sköna mjukisar och krypa upp i soffan till något bra tv-program. Då är allt så jävla värt!

Jag brukar boka mina pass så tätt inpå att de inte går att avboka. Då vet jag att jag MÅSTE iväg för att inte riskera varningar och sedan inte få boka på en månad. Jag menar, det är ju onödigt. Fast helt ärligt är jag ruskigt nöjd med min träningsinsats. Lägg till mig på funbeat.se får ni se!


YEEES LYCKA!

Skatteåterbäringen har kommit idag! WEEHOOO!

Twinrix

Då har jag precis varit och fått min första spruta med Twinrix. Man ska ta 3 injektioner men det behövs bara 2 innan man åker. Så det är lugnt eftersom nästa ska tas om 4 veckor.

Snart startar Arbetsrätten, och jag är lite peppad faktiskt. Har börjat läsa en av böckerna redan, så jag har hopp över det här.

Nu ska jag åka en sväng på ÖB, en sväng på typ K-rauta och en sväng upp till Annas lägenhet och hämta blommorna jag ska vara blomvakt åt i sommar. De ska få en alldeles egen plats i mitt kök så de kommer ha fin utsikt över himlen genom takfönstret. De blommor jag hade där tidigare växte som ogräs så jag kastade bort dem i helgen. Tror nog Annas blommor ska trivas där!

På Fredag går lillebror ut 9:an. Jag har fortfarande svårt att förstå att han blivit så gammal.. Jag menar, det betyder ju att jag också blivit äldre, crap!

Den svenska skyldigheten?

Är vi skyldiga att rösta? Jag vet inte, men jag har i alla fall gjort det nu. Till och med Fredrik fick jag med mig. Inte illa! Jag vet inte varför men jag tycker det känns bra att ha röstat, att inte vara en av dessa soffliggare de pratar om efter varje val. Nu har jag varit med och påverkat iaf, och det känns bra!

Har ni röstat?

En liten flicka!

Igår fick jag ett sms från min kära vän Sandra som berättade att de nu äntligen fått en liten flicka!

GRATTIS Sandra och Johan!

I sommar LOVAR jag att komma och hälsa på!

Middag

Ikväll ska jag och Fredrik bjuda Björn på middag. Tror det kommer bli bra, eller jag hoppas det iaf. Det blir honungsmarinerad laxfilé med klyftpotatis och vitlök och örtsås till. Vad tror ni?

Sedan får vi väl se vad vi hittar på resten av kvällen. Jag röstar för bio men vi får se om jag får igenom mitt förslag. hehe. Jag vill se nya terminatorfilmen, fast ja engentligen inte är nåt stort fan av terminator. Men va tusan, det känns som att det är nåt man borde se i alla fall.

Näe nu ska jag gå och starta upp lax-stekningen..

hahahahaha

Jag blev så glad när jag hittade den här. Det märks att vi är inne i den såkallade Finanskrisen.. japp..


Bild från argalappen.se

På röda mattan..

Klänningen jag sydde var på röda mattan idag. Jag var inte där och kollade men hittade denna på VK:s hemsida. Najs huh?


Foto: vk.se
(vet dock inte vem fotografen var, hittade inte det någonstans)

Normal?

Är man normal om man kl 21 blir sugen på blomkål, klär sig och går på ica för att köpa det?

Ut med det gamla, in med det nya!

Ja usch ändå. Tentan idag ska vi inte prata om.. Det kan ha gått precis hur som helst och efter man pratat med folk utanför känns det bara huuuur dåligt som helst. Men jag hoppas hoppas hoppas att jag åtminstonde skrapar ihop ett G, som är huvudsaken här på universitetet!

Jag hann bara gå ut från salen där vi skrev tentan och till biblioteket för att låna lite böcker till nästa kurs som börjar måndag 15 juni.. alltså om en dryg vecka. Så ut med det gamla och in med det nya. Här är det snabba puckar!


Finn ett fel..

Kan ni hitta brorsan på den här bilden?
 

Foto: Jag

Varför jag älskar lingonsylt..


Foto: Jag

Det ekar..

Mitt kylskåp ekar. Det är helt sjukt tomt.. tror inte det varit så sen vi flyttade in typ.. om ens då? Det jag har där inne är ca 3 skedar potatissallad och en dunk vin. Kanske inte så bra kombo, eller? Jag måste verkligen på ica idag, och senast idag. Jag måste ju köpa lite "tentamat" också. iiih.. Förstår ni. Imorgon kl 13 har jag klarat mig igenom första året på Personalvetarprogrammet. Och vilket år sen!

Jisses vad kul vi haft, och vad fort det har gått..

Imorgon får jag också uppleva mitt första sommarlov på. Ja jag orkar inte ens räkna hur många år sedan det var. Iof blir det här sommarlovet ganska kort. 1,5 vecka sedan börjar arbetsrätten som jag ska läsa för att kunna åka till utlandet i höst. Tror ni det känns spännande då? Jajjemän!

Helgen kommer bli lugn. Jag och Fredrik tog beslutet att strunta i Reagge-festen vi var bjuden på och stanna hemma och bara ta det lugnt istället. Det har varit några blöta helger nu så levern ska få vila sig. Så är tanken iaf, och det är väl tanken som räknas?

Annars då.. Ja min hjärna är lite överhettad just nu. Ska ta och äta lite mat nu, gå på ica, trycka in det sista i skallen och sedan njuta av en tv-kväll helt ensam.

Önska mig lycka till imorn, det kan jag behöva!

Mitt liv!

Såhär ser mitt liv ut för tillfället. Bokslut och redovisning upp till öronen..
Jag låter bilden tala för sig själv..


Tentaplugg in i det sista..

Jag sitter och nöter och nöter med alla räkneuppgifter jag har. Men det känns som ingenting fastnar som de borde. Jag är helt slut i huvudet varje kväll och det kanske var därför jag inte tog mig ur sängen förän 12:30 idag. Jag vet inte, men något är det.. Känns sååå skönt att tentan är på torsdag och sedan behöver man förhoppningsvis inte tänka nåt mer på den.

Sommaren är påväg, det kände vi av i helgen. Guud så skönt det var! Min sommar kommer ju dock bestå av plugg och jobb.. Så frågan är om ja kommer ha tid med så mkt annat. Vi får se.

Nu ska jag strax börja steka våfflor. Så gott!

Brännbollsyran 2009

Lite bilder från helgen vill ni ha va?

Först ut är lite bilder från dagen. Våra fina lag hade Bebis-tema, som ni kanske ser på följande bilder.. Så söta de var med små blöjbakar.. Eller?









Sedan kom kvällen..




en bal på rex..

När 9orna på Prolympia går på bal, ser min bror ut såhär. Visst va han stilig i Fredriks kostym och allt!



Foto: Jag