Solduschen

haha jag och Frida var och solade igår. Och jäklar, det funkar ju. Dock är jag lite flammig på händerna, mnen det har jag skrubbat bort idag. Och sen målade jag svarta naglar så syns det mindre. Hehe. Men roligt var det. Tänk er en duschkabin med glasdörrar. Innanför står det en naken tjej och gör olika poser för att färgen ska fara överallt. 4 olika var det. Inte så snyggt, men dock väldigt roligt!

Nu ska jag snart börja göra mig i ordning för nyårsfirandet. I alla fall börja med att duscha medan det finns varmvatten.

Så mina vänner, och ovänner. Gott nytt år!

100 bilder

Fick ett erbjudande från Mecenat. Alltså eftersom jag är student, att man skulle få framkalla 100 bilder för 29 kr. Självklart passar jag på att framkalla lite. Det var svårt att välja ut vilka 100 som skulle få komma på papperskopia. Men jag lyckades få fram dom ändå. Så snart mina vänner, får ni komma och titta i fotoalbum på domarevägen!

FYND!

Jag åkte ner på stan efter jobbet idag. Gick lite på mellandagsrean och gissa om jag fyndade. Jag köpte inte värst mycket men det blev ett par jeans svarta miss sixty med 50% rabatt. Hur värt som helst. Och dom passade till och med på mina konstigt formade ben. Så gissa om jag är nöjd! Sen köpte jag ett par örhängen eftersom ett par av mina som jag har vaaaarje dag gick sönder inatt. Fråga mig inte hur, men när jag vaknade var det trasigt iaf. Så jag köpte nya idag!

Nu ska jag packa lite tror jag, så att jag kan åka till lycksele imorn, eller på onsdag. Jag har inte helt och fullt bestämt mig än. Men allt lutar mot imorgon. Tråkigt att det ska va så jobbigt att packa. Jag gillar inte sånt!

Förästen så läser jag en suuuuperbra bok just nu. Liza Marklund - En plats i solen. Tror jag ska lägga mig och läsa den nu så kanske jag somnar i tid inatt!

frost är fint



På juldagen gick jag och mamma en promenad med mormor och morfar. Det var otroligt fint efter vägen måste jag säga. Jag fick kanske inte så jättefin bild men ni ser ju hur det såg ut. Träden var helt täckta av frost och snö. Det är så fint med vinter egentligen, även fast jag inte gillar den värst mycket!

Det blir av!

Imorn kl 15 blir jag och Frida små pepparkakor!

soldusch?

Det är precis vad jag skulle behöva till nyår. Men hinner jag det? Och finns det tid och pengar?
Åh, ja kan inte bestämma mig. Men jag är ju liket själv just nu annars. ååååhh...

Iksu Spa

Oj så skönt. Idag har jag, mamma och pappa varit på Iksu Spa.
Snacka om att man kände sig värd det efter all julmat. haha.
Näe men skönt som tusan var det. Dit ska jag fler gånger!

Annandagen i Åmsele

På annandagen åkte vi till farmor och farfar i Åmsele. Där väntade släkten på pappas sida. Vi var faktiskt nästan allihop. De vi saknade var mina två bröder och en kusin. Rätt bra uppslutning måste jag säga. Vi åt blodkorv, mådde gott och roades av världens sötaste Inez som är mitt kusinbarn. Åh, man blir ju inte mindre sugen på en egen när man träffar en så söt och snäll liten varelse.



Kusin Pernilla och Inez

Bilder från julafton



Tomten



Jag, bror, pappa och morfar



Bror, pappa och morfar



Syskonen Eklund. Fick tyvärr ingen bild där alla tittade in i kameran. haha



Halva släkten i julklappsöppnandet.
 


Mamma hjälper dom små barnen. Här Adela.

27 december

Sitter i Åmsele nu hos farmor och farfar på pappas nya dator och telia-dongel. Det går halvsegt men ändå okej.

Ikväll åker vi hem, eller inte hem till mig, men hem till byn. Det blir skönt. Och morgondagen ska bestå av Iksu Spa om allt går som det ska. Sedan SKA jag och Frida ha myskväll. Shit, det var ju jättelänge sen sist ju!

Nu är det mat, see u!


Julafton

Nu är det jul. Snö ligger det på marken och imorse sjöng vi för mamma som fyller år idag.
Vi väntar på julmaten, kalle anka och jultomten. Självklart också julklapparna!

Hoppas alla har en riktigt bra jul!
GOD JUL!

den fallande snön

Jag fick scriptet med den fallande snön jag har här på bloggen av Elin. Hon är en av mina största idolen vad gäller bloggerskor. Och som hon skrev till mig Vi får hjälpas åt att täcka bloggvärlden med snö... nu när sverige har så lite över jul ;).

Så, vill ni ha lite snö på bloggen. Säg till så hjälper jag också gärna till!

ny design


Jag fick ett ryck och gjorde nåt nytt. Det är inte 100 färdigt än, men jag jobbar på det. Dock inte just nu eftersom jag bör sova om jag ska orka med morgondagen. Först en sväng på stan med bror, och sedan jobba..

Sov gott!

Den förbannade skitbilen..

Nu är den urladdad igen. Jag förstår inte vad problemet är, och jag blir så otroligt förbannad!

Jullov!

Äntligen..

ID



Nu ska jag ta och berätta för er hur bra tradera.com är. Här ser ni två av mina fynd där. Borsten till vänster kostar i butik (åhléns) 360 kr, foundation till höger kostar 410 kr på samma ställe. På tradera köpte jag båda två till ungefär halva priset av vad jag skulle betalat i butik. Och det är äkta vara!

Så mina kära vänner, ta vara på alla slantar och använd tradera. Fungerar alldeles utmärkt! Jag fyndar ofta där!

Det här med vinterkräksjukan..

Det är konstigt det här med vinterkräksjukan. Men igår fick jag veta att om man haft det en gång så kan man klara sig i två år från att få det igen. Jag hoppas verkligen att det är så, för jag hade det för två år sedan, och helst gör jag inte om den resan!

Nu ska jag på skolan och ha den sista redovisningen detta år. När vi kommer tillbaka är vi P2:or. det är sjukt vad tiden har gått. Men vi har typ världens bästa klass, bortsett från vissa undantag. Men så är det väl alltid. Nu ska jag springa ut till bussen. ciao

Julklappar och julavslutning

Idag har jag varit på stan igen. Det är typ 1000e gången den här veckan känns det som. Men lika roligt är väl det. Idag var det bror min som jag höll sällskap. Vi köpte julklappar och nu är alla julklappar äntligen färdiga, och det känns så skönt!

Ikväll följde jag bror min, pappa, brorsans tjej och hennes pappa på Eurasia och åt kinamat. Gott var det! Och sen for jag och pappa på lillebrors skolavslutning. Det var lite småmysigt att sitta där i kyrkan och höra på alla som sjöng och pratade. Det är något jag saknar från grundskolan/gymnasiet. Och det här var ju sista julavslutningen jag får gå på tills jag får egna barn. Hemskt men sant!

Nu har jag nyss slagit in alla julklappar och rimmat på de flesta. Det känns så bra! Nu julen är jag redo, vi ses!


Julblomma Amaryllis



Jag trodde den skulle vara röd, det stod så på lappen. Men röd blev den inte, dock är den fin ändå!

Mina nya juldukar



Dukarna jag sydde till bordet. Blev rättbra va?

Lucia

Här kommer lite bilder från luciafesten! Jag snodde bilderna från dig Anna, hoppas det är ok. :)



Jag, Sara och Anna!



Vi igen..



Charlotte, Johan, Anna och Anna!

Myskväll

Ikväll ska vi ha myskväll några flickor i min klass. Dels för att fira att vi bara har redovisningen kvar på fredag och dels för att vi inte ses förän nästa år, och dels för att vi tycker så mkt om varandra. haha. Låter bra va?

Dagen har annars handlat om vuxenstudier på hög nivå. Träffade gruppen imorse och diskuterade runt just detta ämne. Sedan satte sig jag och Anna och skulle skriva ihop vårat grupprotokoll, vilket tog drygt 2 timmar. Men skönt att ha gjort bort det iaf. Sedan åkte vi ner på stan och kollade på Wedins skor. Dom har utförsäljning för alla som missat det. Mer än 50% på vissa varor. KING för min ekonomi. Synd bara att jag inte har någon och därför inte kan köpa ändå. hah. Men jag ska ner en sväng imorn och springa lite stad med mor och bror.

Nu ska jag se färdigt unga mödrar och sedan åka upp på tomtebo till Sara. Sedan ska jag nog ta och ladda upp lite bilder här, för jag har varit dålig på det på sista tiden, sorry!

Klippningen

Jag var på salong 44 igår och klippte mig hos Johanna, det glömde jag säga. Vi tog mkt, så nu har jag nästan inge hår kvar. Bra va, Frida? ;) Men jag är supernöjd och det känns SÅ skönt att bli av med lite hår (till skillnad från allt jag tappar varje dag ändå).

Jag ska ta en bild nån gång när jag inte är nyvaken efter att någon ringt och frågat om jag kan jobba..

Aningen irriterande

Åh. jag som skulle vara så duktig och göra tryfflar och mintkola ikväll. Tryfflarna rúllar jag imorn för nu är jag trött som en gris.. Men mintkolan, vilken besvikelse. Jag glömde den viktigaste ingrediensen, minten.. Åh.
Men det blev kola iaf. haha. Men jag var så sugen på mintkola. Så nu måste jag göra det imorn ist.

Aja, annars har jag varit i vännäsby med min kusin och ätit middag hos mamma och pappa. Gott var det! Och nu är jag som sagt trött. Ska läsa sista kapitlet som jag behöver tills imorn och sen ska jag sova som en stock.

Gonatt!

Tonfiskpastasås

Kanske världens lättaste och godaste pastasås på tonfisk.

Börja med att sätta igång pastan.

1/5 gul lök (beror på tycke och smak. Du kan ta så mkt du önskar)
1 burk creme fraiche
ca 1/5 dl chilisås
1 burk tonfisk
Salt och peppar


Hacka löken och fräs den, blanda ner cremefraichen och chilisåsen. Smaka av med salt och peppar.
Blanda sist ner tonfisken, och se till att allt är varmt.

Ät tillsammans med pastan. MUMMS!

(Jag tror att det här receptet kommer från Julia från början. Men jag har fått det från Frida.)


Min mage..

Min magkatarr har kommit tillbaka.. tyck synd om mig!
Ont ont ont!

Vilken otur..

Ikväll skulle Anna och Sara komma och hälsa på mig. Vi skulle ha myskväll. Pyssla lite och se Idol och sådär. Så jag får ett sms när dom sitter på bussen påväg hit, och inte så långt efter ringer Anna. Bussarna vägrar gå längre än till vasaplan för att kommunen inte sandat vägarna. Det var ju inte så farligt tänkte jag eftersom jag har bilen kan jag ju hämta dom. HA, trodde jag det. När jag går ner och skottar fram bilen under all jävla snö, startar inte skiten. Totalt dött var det. Så det var ju bara för mig att ringa till dom och säga tyvärr, ni får gå.. Alternativet var att dom kunde åka hem igen (om nu bussarna gått tillbaka). Men dom knallar till mig i alla fall och kommer fram lagom till de att jag hittat batteriladdaren och gjort min lilla egna anordning med att få ström till bilen. Jag drog en kabel uppifrån lägenheten och ner till bilen eftersom motorvärmarstolpen bara är igång 30 min och sen måste man ställa om den igen. Hur som helst bad vi hela kvällen till gudarna att bilen skulle gå igång så att jag åtminstonde kunde skjutsa hem dom. Och det gick, tack o lov!

Förästen, kolla in Annas blogg. Vi gjorde en header till henne ikväll!

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

jag säger som förra gången..

.. vi pratar inte om det!

Malin-dagen

Visste ni att jag har namnsdag idag?
Grattis till mig! (Och alla andra som heter malin förståss..)

Hemtenta

Åh vad jag är less. Jag har suttit nu sedan jag vaknade och skrivit om olika ledarstilar och ledarskap. Jag är så less så less och allt är på engelska. Tror jag ska ta och gå över till ekonomisk historia snart och skriva klart det här imorn ist efter tentan jag ska göra imornbitti..
En promenad skulle jag också ha gått för att få in lite syre i min lille kråkhjärna. Men det får bli om en stund. Det är bra skönt att sitta i morgonrock och fleecefilt ändå!

Vinter



Dagen i ord

Idag har jag varit på stan med Anna, vi åt på Eurasia och jag blev fetare än jag redan va. Men gott var det, så jag ska inte klaga. Sedan shoppade vi lite, eller egentligen bara Anna för jag hittade ingenting som vanligt. Jag vet inte vad jag ska köpa i julklapp till folk. Jag har födelsedagspresent till mamma, julklapp till bror Per och julklapp till Frelle kvar att köpa.. Det är svårt, ge mig tips!

Nu sitter jag och skriver lite socialpsykologi. Håller i skrivande stund på med gruppsocialisation.. Jag önskar bara det kunde bli fredag så allt detta är bortgjort. Men icke, det håller sig kvar vid tisdag varesig jag vill det eller inte. På lördag ska vi fira iaf, både att Anna fyller år och att vi får jullov typ. haha. Jag tror det blir hur king som helst!

Näe, åter till gruppsocialisation. Dvs, ner i graven. Vi ses!

Alltså..

Nu är klockan snart 17 och vattnet är inte tillbaka. Jag är törstig, hungrig och smutsig! Jag vill dricka, äta och duscha... GE MIG TILLBAKA MITT VATTEN!


Utmanad

8 Favoritprogram
Gossip girl
2 1/5 män
Vänner
Roomservice
CSI
Äntligen hemma
One three hill
Desperate housewifes

8 Saker jag gjorde igår
Sov länge
Läste socialpsykologi
Skrev på hemtentan
Åkte till vännäs och inhandlade pysselsaker
Hälsade på Anders på 3'60 NORR
Åt mat
Drack glögg
Åt pepparkaksdeg

8 Saker jag ser fram emot
Fredag då tentan är avklarad och hemtentan inlämnad
Att fredrik kommer hem
Klippning 16/12
Julafton
Nyårsafton med Black&White fest
Förhoppningsvis OS i Polen och kolla på bror
Påsk i Nalo
Sommaren och SOMMARLOV

8 Favoritrestauranger (och även jag gör som de andra tjejerna och väljer maträtter)
Fläskfilé eller kyckling med ädelostsås
Leverbiff
Stuvade makaroner med korv eller köttbullar
Fullkornsmakaroner med tonfisksås
Plättar
Lasagne
Farmors blodkorv på juldagen
Gravad lax

8 Saker på min önskelista
Pengar
Objektiv till kameran
Volymmaster
Träningskort
Omtapetserat i lägenheten
Kommer inte på mera...

8 Personer jag utmanar
Den som vill kan utmana sig själv och sedan skriva till mig att dom gjort utmaningen. Ok?

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

Visst är det väl förbannat!

Kvart över 8 kliver jag in genom ytterdörren här hemma. På dörren sitter en stor vit lapp som varnar om att tisdagen den 9/12 kommer vattnet att vara avstängt mellan 09:00-16:00 så dom uppmanar att man spolar upp vatten så att man har för dagen och om man inte gör det så finns det nån tank med vatten ute på nån gata. Fint tänker jag, klockan är ju bara kvart över 8 så jag hinner ju ta en dusch innan dom stänger av. HA, trodde jag det. Dom jävla idioterna hade redan stängt av vattnet. Jag blir så förbannad. Så nu kan jag inte duscha idag, och jag som har världens skitigaste hår och som ska ner på stan och äta med Anna.. det får bli mössa även idag.. Förbannat!

dålig på att uppdatera

Ja jag vet, jag har varit dålig på att uppdatera. Så här kommer helgen..

I fredags åkte jag hastigt och lustigt upp till lycksele. Jag tog självklart den bussen som gick in i varenda liten jävla by och stannade på varenda hållplats. 15:45 startade färden från NUS i umeå, 18:15 var vi ÄNTLIGEN framme i lycksele. Jag trodde seriöst att min rygg skulle gå av och att jag skulle avlida på plats. Men så blev det naturligtvis inte. Väl framme åt vi lite pizza för att sedan dra iväg upp till kroksjö för att sova där. Värmen i stugan jag och fredrik sov i funkade inte så bra. Men under 2 täcken blev det rätt mysigt ändå. Kall näsa hade jag dock, men det var inte så farligt.

07:30 brann alarmet av på lördagsmorgonen och jag ville helst inte stoppa mina varma fötter utanför täcket. Men jag hade inget val. Bagarstugan var eldad och färdig när vi kom fram. Och sen bakade vi tunnbröd och mjukkakor hela dagen. SÅ GOTT var det. Jägaren fredrik avbröt till och med sin jakt för att vara med oss i bagarstugan och han blev en hejjare på grädda kakorna. Eller, han kallade sig själv för "vändar'n" för han ville inte kasta in dom i ugnen. haha. Trots att vi var i bagarstugan från 9 på morgonen till 15 på eftermiddagen blev det aldrig varmt där inne. Och vi eldade ju konstant i ugnen. Konstigt det där men. När vi sedan var färdiga och kommit tillbaka till lycksele var det bara att kasta sig in i duschen och göra sig redo för 50-årskalas. Gott det med mmmh. När vi ätit oss mätta på smörgåstårta och diverse andra godsaker tog jag och fredrik bilen och drog iväg till Jennie, Rickard och barnen. Dom är ju så söta Kevin och Liam, och dom blir bara sötare och sötare för varje gång man träffar dom. Synd att det är så sällan.. Kevin hade en skotertvätt och Liam gick runt och kramades. Jag fick gonattkram men inte fredrik! Det var nog för att jag är så himla snäll! Vi har förästen kommit på den ultimata julklappen till pojkarna. Jag ska kolla upp det lite närmare så att det inte är så sabla dyrt. Men men, vi får se.

Söndag, som alla andra söndagar. Vi sov, länge! Kanske berodde det på att fredriks lillasyster haft fest under natten och att fredrik fick styra upp ett och annat. Men men, jag sov som en klubbad gris iaf (som vanligt). När alla var vaken och färdiga drog vi iväg på gammplatsen för julmarknad. Det var kallt som fasen där. Så vi for därigfrån ganska fort. Sedan åkte jag och Henke för att kolla på Fredriks innebandymatch och självklart vann dom. Sedan blev det tacos och hemresa. Och nu sitter jag här i vännäsby, har precis hjälpt lillebror med matteprov han ska ha imorn. Imorn börjar mördarveckan.. Tack Anna som vill äta lunch med mig en eller flera dagar. Det kommer behövas ventileras en eller annat socialpsykologisk teori eller strukturomvandlingsfaser.

Nu ska jag sova iaf, fast först är det självklart Kalle Anka som gäller. Kalle är min bästa sovkompis!
Gonatt!

Mysig torsdagkväll

Ikväll, eller egentligen hela dagen har jag och Anna gjort bra saker. Vi började efter skolan med att åka runt på mariedal, ersboda och hittade lite julklappar. Jag hittade dock bara "bra-att-ha-saker". Men det blev inte speciellt dyrt. puh.. Sen åkte jag hem en sväng för att äta lite och sen åkte jag tillbaka till Anna. Så ikväll har vi druckit glögg, ätit pepparkakor, bakat mintkola och sett på tv. Det var riktigt mysigt och det får vi göra om!

Nu är det dags för mig att krypa isäng. Imorn är det skola och sedan bär det av till lycksele! 

psst

Jag har lagt till en ny kategori TIPS. Varsågoda!

Mintkola

2 dl Sirap
2 dl Socker
1,5 dl Grädde
75g Smör

Koka på medelstark värme i ca 15 min, gör kulprovet för att se om det är färdigt. 
Låt svalna i grytan i ca 2 min. Droppa i 20 droppar pepparmintolja, rör om.
Häll ut på bakplåtspapper i ränder.
Låt stelna tills det går att rulla remsorna till långa korvar (det går rätt snabbt så var berädd).
Klipp remsorna i bitar.

Blanda:
1 msk vetemjöl
1 msk vaniljsocker


Lägg i bitarna i blandningen och se till att varje bit rullas i blandningen.
Låt de ligga i en långpanna över natten!
KLART!

Sagan om Kon

Skrivet av en lågstadie-elev.


Nyttan med Kon


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!



hahah, jag vet tyvärr inte vars jag har hittat den här. Men rolig är den, erkänn?


Ett tillägg till önskelistan

Jag önskar mig ett nytt objektiv. Det här:



Från cyberphoto.se

Näe vet ni vad!

Jag ska ta och bli bättre på att ha med kameran. Det här går ju inte!