Manligt!



Det ÄR manligt med rosa diskhandskar!

Nu förlorade vi en timme..

Ni har inte glömt bort att ställa om klockan va? För i så fall kommer ni komma försent till allt ni tänkt göra idag!

Jag har jobbat inatt, så jag har vunnit en timme. WEII! Så nu sitter jag och hoppas att de stackarna som ska byta av mig har rätt tid på sina klockor. För jag VÄGRAR stanna kvar längre än jag behöver, jag är ju trött och vill hem och kramas med F!

Företagsekonomin är igång

Japp, nu är det igång. Den sista kursen det första året på personalvetarprogrammet. Än känns det bra, trots lite stress inför uppgifterna vi har. Men det ska nog lösa sig. Jag har bra grupp!

Idag fick vi lunch av PLUM som är våran studentförening i samband med kickoffen som hölls idag. Det var riktigt trevligt och jag är lite ledsen att jag inte kunde stanna tiden ut. Men jag var tvungen fara hem och sova. Fick mig kanske två timmar innan F började väcka mig och sen kl 16:30 har jag inte kunnat sova. Det suger med tanke på att jag ska jobba hela natten.. Kommer bli en jobbig natt men som tur är har jag bra arbetskompis ikväll!

Näe nu ska jag börja göra mig redo för natten.. Se till att allt som ska med följer med och lite sånt. Ska försöka hinna läsa lite företagsekonomi inatt.

Hoppas ni får sova gott. Det ska jag göra imorn! :)

Dagens lunch

Idag efter en långpromenad på nästan 2 timmar för att lämna in hemtentan och gå förbi pappas jobb med diverse småsaker är jag äntligen hemma igen. Här är dagens lunch som består av Annas tonfiskröra i pitabröd med två tomatskivor, och en smoothie, så det ska jag mummsa på tillsammans med två nya gossip girl-avsnitt!

Ikväll ska jag jobba natten, weii!


Några Ikea-fynd

Jag köpte som sagt en del tyg när jag var på Ikea, och ett av dom blev en liten kudde till soffan. En liten färgklick som det brukar kallas..


Jag köpte också två vita lådor till min hylla jag har i hallen, och såhär blev resultatet av det.



Tidningsstället har jag inte skruvat upp på väggen än. Så det får ni se när det är uppe. Sen köpte jag nog inga fler stora saker. En toalettborste vill ni inte att jag ska lägga upp en bild på va? Den är röd och svart för den som är nyfiken. Fungerar jättebra att skrubba bort fastkletat bajs med! Lite mer information än som behövs där kanske..

Nu är det minsann ute i press!

Nu kan vi läsa HÄR att Berghems servicehus kommer göras om till trygghetsboende. Ingen personal nattetid och mindre personal dagtid. Det här kommer att påbörjas 2010 och innebära mindre jobb för mig. Jag måste verkligen hitta nåt nytt extrajobb till nästa år alltså. Läskigt..

Fick erbjudande idag om ett sommarjobb i sommar som jag är lite småsugen på.. Jag måste dock kolla med mitt nuvarande om jag är medräknad i sommarens nattstyrka. Är jag inte det kommer jag säga tack och adjö till Berghem för ett nytt arbete på hemlig ort. Men vi får se. Jag ska ju jobba imorgon natt och förhoppningsvis hinner jag träffa chefen på torsdagmorgon och fråga henne hur det ligger till. Natt vill jag ju mer än gärna arbeta!

Fina härliga väder!

Jag och Frida var tidigare på förmiddagen ute på en riktigt lång promenad och det var hur skönt som helst. Jag känner ingen träningsvärk från gårdagens löpning men däremot känner jag mig lite stelare än vanligt. Jag är helt enkelt inte van att röra mig på det där viset.

Jag funderar på om jag ska fara och träna nånting ikväll. Men det beror nog på hur långt jag kommer med tentan idag. Jag håller på skissa lite på hur analysen ska läggas upp och med lite ordbajs löser det nog sig. haha. Det där lät äckligt, men ni förstår hur jag menar!

Annars så borde kvällen inte bjuda på så mkt spännande saker. Jag kommer nog bänka mig i soffan som vanligt skulle jag tro. Ladda upp inför morgondagens nattjobb. Det känns både jättejobbigt och jätteroligt på samma gång. Ska förästen bli spännande att se vem jag ska jobba med.

Näe, åter till tentaplugget...

Grattis!

Jag har ju glömt säga det, men brorsan tog sig in på Tärnaby skidgymnasium!
Så ett stort GRATTS till honom!

Spårlöst

Alltså seriöst, vem har lyckats se ett avsnitt av Spårlöst på 4:an utan att fälla en tår?
Jag tror det är omöjligt!

Träning

Jag följde med F till busstationen idag när han skulle åka tillbaka till Lycksele för att arbeta. Jag passade då på att gå och träna, vilket var nån vecka sen nu. Jag har varit ute och gått i det fina vädret, men inte varit på gymmet. Så jag passade på idag, och körde slut på mig själv. Jag är ju lite tjurskallig och när jag bestämt att jag ska göra nåt så blir det ofta så. Så idag hade jag bestämt att jag skulle springa lite. Så jag gjorde små "mål" efter vägen. Jag gick 15 min, sprang 15 min, gick 10 min, sprang 10 min, gick 5 min, sprang 5 min och så helt plötsligt hade jag gjort en timmes intervallträning. Det blev runt 7 kilometer och helvete så trött jag var. Dock valde jag att köra lite gym ändå när jag lix var där.

Nu är jag hemma igen, ska göra mig lite mat (fiskpinnar blir det idag), sen ska jag skriva lite mer på hemtentan och sen ska jag fara och handla lite.

Ska jobba nu onsdag, fredag och lördag natt. Så ja, jag missar Umeå Open.. har iof aldrig varit där så det gör inte så mkt. Jag tjänar ju lite pengar ist, vilket behövs då man är student!

Tjuvkika lite

Här ska ni få se en liten förhandsvisning av balklänningen jag ska sy åt Levina som är F:s lillasyster. Jag visar bara tyget, och jag tänkte att ni skulle få följa med i processen av den här (om jag nu orkar ta fram kameran).. Men det är tanken iaf. Nu har vi precis gått från halterneck till tub-style.. så det blir en hel del för mig att göra eftersom jag måste komma på en ny design än den som var tänkt från början då hon ville ha halterneck.. men men, det blir säkert bra. Ska ta och börja med den snart så jag inte behöver stressa ihjäl mig veckorna innan balen!



Färgen gör sig inte rättvis på bild. Den är något mörkare i verkligheten. Men det är svårt att snabbfota ett blankt tyg. Skulle visa F:s mamma som ville se färgen. Men ni ser ju på ett ungefär iaf!

Den stora läsar-söndagen

Vet ni va, jag har läst från dess att jag klev upp imorse och tills det var dags för middag. Jag är lite sen och håller för fullt på med Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och den är verkligen dööbra! Snart är den slut som ni kanske förstår av min dag och jag längtar tills jag får börja på nästa bok i serien.

Om man sammanfattar min dag har det alltså varit en otroligt lugn dag. Nu sitter jag och F framför tv-n och ser Sanningens ögonblick. Mysigt!

Imorn börjar allvaret igen, det har blivit lite plugg i helgen som jag får lida för resten av veckan. Men det var det värt!

IKEA






Det blev en IKEA-resa i Fredags. Vi drog en liten roadtrip som gick hur bra som helst, jag blev inte ens åksjuk vilket är en ovanlighet när det gäller mig. Hur roligt som helst hade vi och jag shoppade sådär alldelens lagomt. Bilder på fynden kommer kanske senare beroende på hur lat jag är.

Tack tjejer för en grymt rolig dag!

Dagen i bilder

Jag och Frida var ute på en prommis idag, och här kommer lite bilder från Umeå!


Vi såg en man stå och fiska typ en meter från det rinnande vattnet. Han var inte rädd om livet den där..


Soligt och fint var det.


Slasket vi gick i..


Frida gillade solen och eftersom vi hittade en parkbänk var hon tvungen att lägga sig en stund. Skönt ser det ut iaf!


Vi fick lite sällskap av en äppelskruttsätande hund. Han var söt och ställde gärna upp på bild!


Påväg hem igen.. över bron och sen hemma!

Fiskgratäng

Du kan använda egentligen vilken fisk du vill. Jag brukar dock alltid använda lax eftersom det är det enda i fiskväg som äts hemma hos mig. Låt mig tillägga att jag har en sambo som HATAR fisk. Men den här fiskgratängen skulle han kunna leva på, han älskar den! Så gillar du inte fisk, prova den här!

1 pkt frysta laxfileer (brukar väl vara 4-5 i ett paket tror jag)

Sås:
Smör
Mjöl
Mjölk
1/2 paket räkost


Potatismos:
Potatis
Mjölk
Smör


Tina upp laxen och lägg i ett ugnssäkert fat. Krydda med citronpeppar och sätt in i ugnen på ca 200 grader tills laxen är färdig. Skala potatisen och koka den. Gör under tiden såsen genom att först göra en redning och sen tillsätta mjölk (vanlig vit sås). När den är färdig kan du tillsätta räkosten och rör om tills det blivit en jämn sås. När potatisen är kokad gör du potatismoset. När fisken är färdig tar du ut den ut ugnen, klickar potatismos runt formen och häll såsen i mitten (fisken ska självklart vara kvar underst). Sedan sätter du in den i ugnen igen tills det ser bra ut.

mumms!


Ny dag, bra dag!

Det här ska jag inte säga egentligen. Så ni kan låtsas som att ni inte hört det. Men det går ganska bra för mig i mitt hemtentaskrivande. Jag har lyckats vara fokuserad på det här i 2 dagar nu, vilket nog är mitt rekord. Möjligen kan det vara ikea-resan som motiverar mig till att bli färdig så fort som möjligt för att kunna avnjuta den på bästa sätt samtidigt som jag kan få en stressfri helg för en gång skull. Eller kanske är det solen som lyser genom takfönstret. Jag vet inte. Men bra känns det!

Om någon timme ska jag och Frida ut på en promenad igen. Denna gång ska jag ta med min stora riktiga kamera och kanske få några fina bilder!

Igår var jag ju på stan och kollade tyger till Levinas balklänning med henne. Hon hade pratat om champangefärg eller brun-beige. Det blev så att hon hittade ett tyg som inte går att beskrivas men nånstans mellan brun-guld-grön. När det är inhandlat ska jag lägga upp en bild så ni får se hur det ser ut. Jag tror det kommer bli läckert iaf.. Och sen är det ju bara för mig att börja sy och förhoppningsvis inte stöta på allt för stora motgångar. Mitt tålamod är ju inte det bästa som ni kanske vet.. men men. det ska nog gå bra. Och hon ska visst gå både på balen här i Umeå med sina klasskompisar och i Lycksele med nån kompis där. Så jag får se min klänning på röda mattan två gånger. Det är inte dumt ska ni veta!

Uppdatering från Funäsdalen

Lillebror blev 10:a i dagens Super-G. 10:a i Sverige alltså i hans åldersgrupp och åldersgruppen som är ett år äldre än han. 92:or, och 93:or alltså. Hur kung som helst! Och som vanligt är jag en stolt storasyster!

Imorn är det tydligen superkombinationen som jag precis fick förklarad för mig. Det är alltså Super-G på förmiddagen och Slalom på eftermiddagen och sen räknas det ihop typ. Ja nåt sånt iaf, så håll era tummar och tår nu!
 
Hejja hejja hejja!

Jag slår ett slag för BLOGLOVIN

Ni som läser bloggar. Varför orka hålla koll på en massa olika webbadresser. Är det inte bara jobbigt? Jag använder mig av Bloglovin som är typ det smartaste bloggvärlden kommit på. Man registrerar sig där, och kan sedan ha koll på alla sina bloggar på ett ställe. Varje gång någon skrivet ett inlägg visas det på bloglovin att du har 1 nytt oläst inlägg. Är det inte smart?

Så skaffa Bloglovin nu och klicka på det bilden med det blåa krysset här för att bevaka min blogg. Gör livet lite enklare!


Follow maline

Inkomstdeklaration

Jag läste just på skatteverkets hemsida att de börjar skicka ut inkomstdeklarationerna imorgon 19 mars. Det är alltid lika spännande att se om man får några pengar tillbaka även i år. Det är såna här år man ska gå igenom och se om det vekligen inte finns nåt man kan knipa lite extra pengar på. Inte för att jag tror att jag har det. Men tidigare år har jag bara glatt gått in på hemsidan och fyllt i den där koden att jag godkänner allt. Eller vad det nu står. 

Det är som ett lotteri varje år. Ska man dra vinst- eller nitlotten?


YJSM

Jag har ju glömt att berätta för er att min käre bror är i Furnäsdalen just nu och slåss om SM-guldet. Eller rättare sagt YJSM-guldet.. Eller för del delen vilken placering han nu lägger sig på. Jag är nöjd om han kommer ner med alla ben hela! YJSM står för Yngre Junior SM för er som inte förstod det (kanske inte så lätt men..). John är första års åkare i den tävlingen och tävlar alltså mot dom som är ett år äldre än han själv. Hur som helst. Igår var det störtlopp, och om jag inte minns helt fel så kom han ner på 24:e plats utan 72 startande. Han var inte nöjd eftersom han hade haft 5:e bästa tid på träningsåket. Men hur som helst. Han är nere och jag är glad!

Idag är det Super-G tror jag. Och jag sitter här hemma och håller tummarna och hoppas att det ska gå bra. Jag hoppas jag får en rapport senare i eftermiddag på hur det har gått. Han är så duktig min bror!

Här kan ni följa resultaten om ni vill!

Nu ska jag ta och börja med lite skolarbete igen för att senare i eftermiddag möta upp Fredriks lillasyster på stan. Vi ska kolla tyger till hennes balklänning. Det är nämligen så att jag i något svagt ögonblick lovat att sy den åt henne. Så det är väl bara att ta ett djupt andetag och hoppas att det hela går vägen. Jag har ritat upp hur den ska se ut och hon har godkännt. Nu är det tyget som ska bestämmas, det ska tas lite mått och sen är det dags för mig att börja rita mönster. Men det får bli nästa vecka nån gång. Eller nästnästa. Får se!

Dagens kaos

Jag kanske ska starta en ny trend. Istället för att lägga upp dagens outfit som alla andra gör kanske jag ska dela med mig av mitt kaos istället? Näe, men jag ska visa dagens arbetshörna. Jag har försökt börja med hemtentan idag. Eller rättare sagt den Jämförande beteendevetenskapen. Det känns halvbra, men nog ska jag fixa även det här.

Nu ska jag se lite på tv och få nåt i magen!


Fint väder i Umeyo!



Såhär fint väder har vi haft det i Umeå idag. Jag och Frida passade på att gå på en härlig lång promenad. Jag ångrar att jag inte hade med mig den "riktiga" kameran. Men lillkameran tog rätt fina bilder den med. Hur har ni haft det i övriga landet?

Hockey

Jag har sett hockey ikväll. Det brukar aldrig hända när jag är ensam hemma. Men idag bröt jag min tradition. Det var ju så förbannade spännande ju. I den 6:e perioden vinner äntligen SAIK. wehoo. Nu har jag en glad sambo som sitter i lycksele mest troligt med sin far framför tv-n och njuter. Att vinna den matchen på bortaplan. Bra jobbat!

Hejja hejja hejja norrland!


Bild: google.se

IKEA på fredag!


Bild: google.se

På fredag åker jag till IKEA. Weehooo för mig, Emma, Jossan och eventuellt någon fler! Jag gillar ikea, och jag gillar utflykter. Kan inte bli så mycket bättre kombination då alltså.

Den här jävla lågkonjunkturen

Alltså, visst är det bra jävla konstigt. Innan alla på ett företag ens fått veta att det ska varslas står det klart och tydligt på VK:s hemsida. Som tur är har Fredrik exakt 5 st som blev anställda efter honom. En kille som är anställd en vecka efter honom, så han borde klara sig. OM nu inte facket går med på att det får "plockas" fritt bland de som ska varslas. Men det får vi väl ändå hoppas att de har huvud nog att förstå att de i detta läge inte gör det.

Jag blir lite småförbannad att man ska måsta läsa sånt här på internet innan allt ens är klart. KANSKE det blir färdigt den här veckan om vilka som ska varslas, men det är inte säkert... vafan

vk.se står lågt i mina ögon just nu. ungefär lika lågt som lågkonjunkturen är..

Äntligen



Det här var en av de få saker vi faktiskt gjorde i helgen. Det var att köpa lampor och skruva upp dessa ovanför sängen. Nu kan vi äntligen läsa (som ni ser jobbar jag mig framåt med "Män som hatar kvinnor"). Vi har tidigare bara kunna se på tv på kvällarna eftersom den enda lampan som finna var vid fotänden. Ni som varit hos oss vet att det inte går att ha en i huvudänden eftersom det inte finns någon.. haha. bara väggen som ni ser på bilden. Hur som helst. Jätteskönt med lampa. Det tråkiga är att jag skruvade bort "stjärnan" mitt i skruven eftersom jag är för svag för att använda mig av en skruvdragare. Fredrik gjorde sig rolig över mitt försök, så en skruv är inte helt inskruvad, och går vaken skruva ut eller in. Det är mitt fel, men jag tänker skylla på Fredrik ändå, för det har som blivit en tradition. Så fort det går fel för mig, är det hans fel. Det låter inte så dumt va? Hur som helst. vi måste typ försöka såga av skruvskallen och använda en typ tång eller nåt och skruva ut skiten. Men det tänker jag inte börja göra förän det är dags att flytta härifrån. Onödigt med dubbelarbete om det skulle hända igen. hah

Promenadsöndag

Jag fick upp min sovande valross från soffan idag. Klockan hann bli strax efter 15 innan han äntligen vaknade och jag kunde tvinga iväg honom på en promenad. Kanske inte så lyckat såhär i efterhand eftersom vi båda blev riktigt blöta av alla vattenpölar och slask som är på Umeås vägar idag. Helt sjukt jobbigt att parera mellan hundbajs, vattenpölar och hålla koll på bilarna som körde förbi också. Alla saktade ju inte in för att det var vattenpölar, om vi säger så.


Nyvaken och redo för utflykt!




Det här var de "fina" ställena vi hittade. Jag vågade inte ta kort på de riktigt slaskiga. Vill ju inte göra dålig reklam.. eller nåt sånt.

Changeling

Jag och F såg en film igår, Changeling med Angelina Jolie. Måste säga att den var bra.. förutom att jag hatade slutet. Jag tror inte jag ska berätta mer, så jag säger SE DEN!


Tentan avklarad

Puh, nu kan man börja andas igen i ungefär 3 veckor innan man får tillbaka skiten och får veta hur det gick. Men det kändes rätt bra måste jag säga. Eller, bra och bra.. men jag tror jag klarade ett G iaf. Det kändes det som. Men man ska aldrig vara för positiv, för man vet ju inte hur lärarna rättar och om man fått med det de tänkt att man ska ha fått med osv.

Men just nu lever jag som grodan igen..

Lyxplugg

Åh vilken bra dag det har varit. Jag och Anna har verkligen lyxpluggat. Det började med att vi möttes upp på Waynes kl 10:30 och köpte en smoothie. Där satt vi sedan till klockan blev 12:30 då vi insåg att vi var hungriga. Då gick vi på Eurasia och åt kina-buffé. Gudagott verkligen! Sedan gick vi en snabb sväng på stan och köpte nödvändiga saker som pennor till tentan och sedan avslutade vi dagen med 1,5 timme på Schmäck och en varm choklad.

Är inte det lyxplugg så säg?

Det har varit en riktigt bra dag och jag har lärt mig otroligt mycket måste jag säga. Det känns riktigt bra faktiskt. Ska ta och kolla igenom allt igen imorn och se till att det sitter som det ska. Men jag är oroväckande lugn just nu!? sjukt..

Nu ikväll har jag och mamma gått en promenad på 1h 45 min.. skönt som tusan var det. Så jag måste säga att det varit en bra dag idag. Hoppas det håller i sig resten av veckan bara! Tänk på mig på fredag.. fredagen den 13... uuuuh

Ut med det gamla och in med det nya

Jag har gjort om lite här som ni kanske ser. Känner mig inte helt nöjd men jobbar på det.. Som vanligt! Om ni hittar nåt som ser konstig ut eller inte fungerar  som det brukar kan ni ju säga till.

Nu ska jag återgå till plugget igen..

Beslutsångest blandat med vanlig ångest

Alltså, för det första så har jag ingen motivation till att plugga. Jag förstår inte?! Jag är helt sjukt trött hela tiden vilket mest troligt beror på den konstiga dygnsrytmen jag har just nu. Den måste jag verkligen hinna få till innan fredag för jag VÄGRAR sitta och vara dötrött på tentan. Jag sitter och läser om konflikt och konsensusperspektivet just nu och försöker memorera in alla jobbiga begrepp jag mest troligt kommer måsta kunna. Jag har lagt upp mitt pluggande så att jag går igenom seminarium 1-2 idag, 3-4 imorn och 5-6 på torsdag. Då har jag hunnit gå igenom alla.. Eventuellt skippar jag 6:an eftersom vi gjorde det så grundligt igår och det känns mest "färskt".

Sen har jag lite beslutsångest om jag ska fara och träna idag eller inte. Jag tänkte köra step x-press och core efter varandra.. Eller eventuellet bodypump x-press och step x-press.. eller helt enkelt alla tre på en gång. Då blir det sammanlagt 1,5 timme vilket jag borde orka eftersom det är olika muskelområden alla tre. Eller pumpen är ju iof typ hela kroppen men ändå. Ja jag har väl ett litet tag till att fundera, fast jag tvivlar på att jag kommer komma fram till något vettigt.
Jag skulle vilja gå och se Män som hatar kvinnor i helgen och bowla. Fredrik vad tror du?

En av de sju dvärgarna - Toker

Jag skulle vilja presentera Toker.. Eller Fredrik som han också kallas. Han lever tillsammans med Snövit (även kallad Malin) i en liten stuga i skogen (1,5:a på teg). Vi äter sällan äpplen men dansar och sjunger gärna (efter några drinkar). Jag gillar att sova..


Den stora promenaddagen

Jag gick hem från skolan idag bara för att jag kände att jag skulle vara duktig. Och för att jag så många gånger nu låtit Alexandra gå hem själv och jag tagit bussen (jag är lat, jag vet). Men idag kände jag att det var dags. Sen så hade jag rätt bra skor för att gå hem i också idag, det hör inte till vanligheterna om vi säger så. Det var riktigt skönt faktiskt måste jag säga, och jag tror det blir fler gånger. Det är självklart inget jag kan lova, men jag kanske ska försöka iaf!

Nu är jag påväg ut på en prommis igen, denna gång med Carro. Känns otroligt bra. Frisk luft (om det finns någon sådan i Umeå) att andas.. Efter den prommisen måste jag handla mat. Det är tomt i kylskåpet..



Påväg ut, jag bjuder på det att min skalle ser dubbelt så stor ut på grund av skuggan. haha

En riktig vän!


tentaplugg

Vad som gäller denna vecka är tentaplugg, tentaplugg och tentaplugg. Eventuellt ska jag försöka få in lite träning där också, men det är ingenting jag kan garantera. Det  värsta av allt är att tentan är på FREDAGEN DEN 13:e... jag hoppas det inte betyder var jag tror att det betyder. Äh, man ska inte vara så vidskeplig. Eller?

Snart ska jag upp på skolan för ett nollningsmöte där vi ska börja bestämma lite vad vi ska göra med våra stackars små nollor nästa år. Och sedan ska jag plugga en del för att ha seminarium 15-17. Känns sådär halvdåligt men men. Funderar på om jag skulle tagit mig för att fara och träna efter det.. Ah, det återstår att se.

Nu ska jag packa ihop mina saker och gå på tegsbiblioteket och lämna igen en försenad bok och hoppas på milda straff. Näe, ha en bra dag!

söndagssnacks



Ostkrokar med ranchdip.. Jag är så värd det!

Inga high heels här inte..

Jag tror att jag är en skomissbrukare. Det är inte rätt att göra mot ett par skor som jag har gjort mot mina..
Däremot har jag försökt att ge dem ett nytt liv, som ni ser där till vänster. Men då måste jag meddela att det inte gick som jag hade tänkt. Sulan hade nämligen spruckit mitt på också så jag blev plaskvåt om fötterna när jag var på stan med mams. Tråkigt att säga, men rest in peace.. Ni är redan utbytta för jag köpte nämligen nya stövlar på stan. De hade kostat 1200, jag köpte dem för 350. Kap huh? Får visa bild på dem sen, nu är det leverbiffsmiddag som väntar. ÅH SÅ GOTT!


trallalaa

Usch så jobbigt det är när man inte har något att göra. Sitter här på jobbet.. det har varit full rulle fram till klockan 01:30, sen blev det, jag vågar inte riktigt säga det, dödstyst. moahah. Ingenting bra är det på tv den här tiden heller, så jag sitter här och försöker få tiden att gå. Egentligen har jag en massa skolarbete att ta tag i, tenta på fredag! Men jag orkar liksom inte göra det nu kl 03 på natten.. Mina grannar var inte så snälla och lät mig inte sova så bra innan jag skulle hit, så jag skyller på dem om tentan går åt skogen, så ni vet.

Imorgon natt är jag nog piggare, brukar vara det andra natten. Det ska bli otroligt skönt att komma hem imornbitti, ta en varm dusch, plugga in öronpropparna och lägga sig under täcket..

Näe, bara för att jag skriver att det är lugnt kommer det ett larm..

Statistik

Statistik om kroppen:

- det tar 7 sekunder för maten att komma från munnen till magen
- människans hårstrå kan hålla 3 kg vikt
- längden av mannens penis är 3 gånger längden av hans tumme
- lårbenet är lika hård som cement
- kvinnans hjärta slår snabbare än mannens
- på varje fot har vi runt tusen miljarder bakterier
- kvinnan blinkar två gånger oftare än mannen
- vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står

Kvinnor har redan läst färdigt detta.

Männen tittar fortfarande på sin tumme.


Nattjobb

Jag blev uppringd idag av min chef som undrade om jag kunde ställa upp att jobba natt på ett annat boende än där jag normalt är inatt. Och eftersom jag är ledig imorn svarade jag självklart ja. Vem tackar nej till lite extra pengar? Nu ångrar jag mig nästan. Det är inte det att jag inte vill jobba, men jag är såååå trött. Har försökt sova sen 1630, men vaknat många ggr. Så risken är att det kommer bli en jobbig natt. Sen har jag ju alla mina jobbarkläder och skor på mitt vanliga jobb, och jag orkar inte köra omvägen dit för att hämta det så jag får helt enkelt slänga ihop lite här hemifrån som kan tvättas i 60 grader sen, och foppatofflorna får nog agera skor eftersom dessa går att sprittvätta sen.. eller vad tror ni?

Näe, dags att packa matsäcken. För är det nåt jag gillar med nattjobben så är det att få äta. Mumms!

Morrn morrn

Ännu en ny härlig dag, eller inte. Det ser ut att vara rätt mkt skitväder ute. Fast och andra sidan, det gör inte mig mer än att jag måste gå fram och tillbaka till bussen i det. Så det går nog bra, jag överlever.

Näe nu ska jag ta och göra de sista 4 frågorna innan seminariet idag. Det känns bra, det känns som jag kanske förstår lite iaf, vilket är ett stort framsteg enligt mig. hah. Senare idag ska jag och träna, tror jag passar på att åka direkt efter skolan så slipper jag åka tillbaka sen. Det är en fördel med att bussarna går från skolan och stannar precis utanför USM. Förstår ni hur lite jag skulle vara där annars? Om man skulle bli tvungen att gå eller köra bil varenda gång? Näe tacka vet jag bussar!

Åter till plugget, vi hörs!

Hur snabb är du?

Jag hittade ett lite roligt test där man kunde testa sina reflexer. Jag lyckades med 0.282 sekunder. Hur snabb är du?

Klicka HÄR!

Jag har syndat.. eller?

Åh, jag hittade världens finaste skor på stan idag och jag kunde verkligen inte låta bli. Det är kanske inga skor man använder nu, men tänk i sommar! Jag längtar till sommaren, och jag längtar till jag kan använda mina nya skor!

Sandalett från Skopunkten.com

Invigning

Jag invigde mina nya skor som jag köpte för ett tag sedan men aldrig visat er. Jag älskar dem!

Snör-sko från Skopunkten.com

Helgen i ord

Det blev inga bilder från helgen. Både jag och Jennie glömde kameran hemma. Men jag måste säga en sak. Det var en helt underbart rolig helg!

Fredagen hade jag föreläsning till 15 och när jag skulle gå till Björn för att få skjuts till Lycksele gjorde jag en sådan där klockren vurpa när benen slås undan och man faller pladask på rumpan. Eftersom jag hade en jättetung väska som jag bar på så låg jag där och sprattlade som en sköldpadda på rygg ett tag innan jag tog mig upp igen. Det måste sett roligt ut och jag gjorde inte illa mig (som tur var) så jag kunde gott skratta åt mig själv. När jag sedan väl kom fram till Lycksele gjorde jag och Fredrik ingenting den kvällen, och det var så skönt. Såg lets dance med hans mamma och sen gick vi och la oss typ kl 22.

Lördagen däremot bestod först av frukost på Lilla bageriet, SM-mackan åt jag.. inte alls speciellt god men det är ju min åsikt. Sen gick vi en sväng på marknaden och jag köpte... ingenting! Sedan var det dags för kvällen, och jag får verkligen tacka alla som gjorde den så bra som den var. Fy vad roligt jag hade!

Nu är det söndag och vi steg upp kl 8 imorse, pigga och glada. Jag har nu precis kommit hem igen och funderar på om jag skulle ätit lite kvällsfika och gått isäng, men eftersom det är Beck måste jag självklart se det först!

Imorgon väntar lite shopping, lite träning och en massa plugg.