YEEEES

Det svaret jag trodde att jag skulle få på måndag kom idag istället. Och det blev p o s i t i v t ! Så nu tänkte jag att jag skulle avslöja vad allt handlar om.

Det är såhär att jag och en klasskompis har sökt en sommarkurs, som vi idag fick veta att vi kom in på. Eftersom vi kom in på denna kan vi i sommar läsa det som vi egentligen ska läsa halva första terminen i höst. Att vi kom in på den här kursen innebär alltså att vi blir lediga från skolstart och 10 veckor framåt. Dessa 10 veckor ska vi ägna åt en resa som kommer pågå i 8 veckor till typ Thailand, Bali, Nya Zeeland, Australien. Exakt hur vi kommer resa är inte bestämt men något av det där iaf. Tror ni det kommer bli dyngkul kanske?

Jag har inte velat berätta nåt innan jag visste om jag tog mig in på sommarkursen eller inte eftersom allt lika gärna kunde skita sig. Men nu har vi kommit in, både Anna och jag. Så i höst bär det av till varmare bräddgrader. Faan vad jag ska jobba och plugga i sommar. Ni kommer nog inte se så mycket av mig har jag en känsla av. haha. Men det kommer bli såååå braaa!

Valborgskvällen kunde inte börja så mycket bättre. YES!


Tenta

Nu mina kära vänner är det tenta som gäller för min del. Håll era tummar!


Snart måndag 4 maj

Som jag har längtat efter den dagen. Snart är den här. Nu ska vi hålla tummarna genom hela helgen!

Låt mig få ett positivt besked på måndag!

Jag återkommer med resultat när det kommit, och sedan är jag kanske skyldig er en förklaring för den här "i  b ö r j a n  a v  m a j  h y s t e r i n".. men det kommer.. jag lovar er. På måndag ska jag berätta allt!




6 månaders fängelse, ett skämt?

Seriöst, jag kan inte låta bli att reagera på att killen som körde ihjäl Johanna bara får 6 månaders fängelse?! Ni kan läsa artikeln här!  Och att anledningen till det korta fängelsestraffet var för att mannen var ung vid tillfället. Och visst, han var 20 år. Men för att få körkort får du börja övningsköra som 16-åring, vid 18 år får du ta ditt körkort.. han har med andra ord haft 4 år på sig att förstå att man inte kör 150 km/h på 70-väg. Och sen att han nekar till brottet? Jag håller helt och hållet med Bosse i det fallet. Han kunde väl ha ställt sig upp och erkänt att han kört för fort. Polisen har ju lix både vittnen och bromsspår som visar att han gjort sig skyldig till brott.

Och sen det klena skadeståndet på 75000 kr till Johannas familj. Det kunde minst ha dubblats. Ingenting kan ju ersätta olyckan, men nog fan tycker jag det ska kännas ordentligt för den där killen istället. Säg att han får betala 250 000 i skadestånd. Då kanske vi kan börja säga att han får dras med sitt "misstag" ett tag iaf. 75 000 kr är ju ingenting i dagens läge. Och sen att han sagt i en tidigare intervju som också är publicerad på vk.se att han tycker att familjen fått tillräckligt med skadestånd från försäkringsbolagen och att han skulle slippa betala nåt överhuvudtaget. Hur fan tänker människan?

Näe, nu är jag lite upprörd. Det var nog hemskt förra sommaren när jag läste på vk.se att en 17-årig tjej från vännäsby blivit påkörd och på en gång avlidit av smällen. Tills dess att jag fick veta ca 10 min efter vem det var. Sjukt.

Rip, Johanna!

Valborg

Nu har jag bestämt vad jag ska göra på valborg. Jag ska åka och grilla hos Pia, Anthon och Eddie. Det kommer bli jättemysigt, det vet jag! Jag har även fått tag på en bil, tar pappas gamla skruttbil som jag egentligen skäms lite över att köra. Men den är röd och en toyota så jag känner mig ju nästan som hemma i den ändå.

Efter middagen får vi väl se vad som riktigt händer. Jag har inte några planer så det får framtiden utvisa. Det kommer bli en bra valborg iaf!

Nu sitter jag i vännäsby och solen skiner. Det är klarblå himmel och jag skulle helst av allt bara vilja sitta på baksidan hela dagen. Men riktigt så fungerar ju inte det här livet. Imorgon är det tenta.. Men jag har en plan (som stickan skulle ha sagt) som jag tror skulle funka rätt bra iaf. Jag menar, "Beskriv din drömorganisation", ingenting kan ju bli fel så länge jag kan motivera att det är min drömorganisation. Eller hur? Så dagen ska bestå i att läsa sig företagsekonomiska begrepp. D e t  b l i r  k i n g.

Jag och mamma ska nog gå en promenad snart, förbi returcentrum. Det var länge sen, tur jag inte har några lösa pengar. Det är ofta man köper nåt när man är där. haha.

Näe, åter till plugget!

usch

Jag har varit rätt dålig på uppdatera här, men jag får skylla på att det varit mycket med skolan. PM:et lämnades in idag och nu har jag några jobbiga veckor framöver med nervositet och längtan efter betyget. Skiten ska redovisas imorn och vi ska även opponera på en annan grupp, vilket jag försökt förbereda mig för idag. Det har gått sådär måste jag erkänna. Men jag tror vi ror det iland ändå. På torsdag (ja, på valborg) har vi tenta. Riktigt taskigt va?

Idag har jag annars varit duktig att fara och träna med Frida. Det blev bodypump och vi körde slut på oss båda två. Jobbigt var det, svettigt och trångt. Passet var för ovanlighetens skull fullbokat. Det har jag aldrig varit med om förut. Men men.. det var ju kul det med.

Imorn efter redovisningen ska jag och Anna sätta oss och fundera lite kring tentan på torsdag. Slå våra kloka huvuden ihop alltså. Sen åker jag till mamma och pappa. Mamma är ledig onsdag så det blir king.

Det är vad jag sysslar med just nu. Jag återkommer väl när allt det här är över. På fredag alltså. På valborg vet jag inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Egentligen skulle jag vilja lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och försvinna från jordens yta. Meen, det funkar ju inte riktigt så i det här livet. Vi ska ha tentafest, men det var jag inte så sugen att fara på. För jag orkar inte med att dricka vin en dag till. Nu låter det som jag gör det jämt. Så är det inte. Men jag va ut i lördags, och jag kände inte riktigt för att fara ut igen. Mamma och pappa åker bort, så dit kan jag inte fly heller. Eventuellt kanske jag kunde joina Pia och hennes karl.. men då ska jag ta mig ut till Holmsund och tillbaka utan bil. Visst, det går bussar dit, men inte hem. Så antingen får jag isf flörta in mig så jag får sova på soffan och ta bussen hem dagen efter, eller så får jag flörta med Pia och se om hon kanske orkar skjutsa hem mig. Jag visste att jag inte skulle ha skickat bilen med Fredrik den här veckan. Det var mitt stora misstag. Så ja, antingen så blir det så. Eller så stannar jag hemma framför tv-n, även fast jag gärna gått och tittat på en riktig majbrasa. Men vi får väl se vad det blir då!
 
Nu ska jag ta och krypa isäng och sluta oroa mig för saker. Natten som var vaknade jag kanske 1 miljon gånger.. Så ska det I N T E bli inatt.

S o v  g o t t !

Att skriva PM

Seriöst, nu är jag helt kocko i bollen. Helt sjukt. Jag och Mariam har suttit sen kl 10 idag med vårat PM som vi ska ha gjort färdigt till på måndag. Resten av gruppen behagade inte dyka upp så 5,5 timme satt vi. Det är fortfarande inte färdigt men har inga stora delar kvar att göra, vilket känns skönt som tusan!

Resten av gruppen ska på söndag sätta sig och förbereda redovisningen. Jag och Mariam ska inte vara med, men det känns som vi gjort vårat idag. Eller hur?

Hur som helst. På måndag ska det lämnas in, på tisdag ska vi redovisa och på torsdag har vi tenta. Jag är trött, och längtar till dess att det är sommarlov.

Fast mest av allt längtar jag till början av maj...

Snål pizzabagare

Alltså, jag måste få berätta om när jag och Frida skulle äta pizza igår. Jag ringde och beställde två pizzor och dessa skulle vara klara på "10 minoter". Så vi traskade dit på en gång och fick våra pizzor. När vi då skulle betala uppstår det en konstig situation. Det börjar med att Fridas pizza skulle kosta 65 kr (av någon konstig anledning lägger den här pizzerian alltid på 5 kr på det "riktiga" priset. Jag vet inte varför, har aldrig orkat fråga.) Hur som helst så slänger hon fram en 100-lapp och ska alltså ha 35 kr tillbaka. Pizzabagaren kliar sig i huvudet och tittar ner i kassan. Efter ett tag säger han:

- Har du en femma?
- Nej, tyvärr, säger Frida.

Pizzabagaren kliar sig ännu mer i huvudet.

- Vill du inte köpa en dricka till?
- Nej tack, säger Frida.

Pizzabagaren kliar sig ännu en gång i huvudet och försöker med.

- Jag har ingen växel, vill du inte köpa en dricka till? Eller vill du inte ha 3 tuggummin för 3 kr?

Frida säger ännu en gång Nej. Vad ska hon med dom lixom?
Pizzabagaren springer bak och vi hör hur han letar.
Efter ett tag kommer han tillbaka och säger.

-Tyvärr jag har ingen växel, jag får vara skyldig 2 kr och du får 2 kr rabatt nästa gång du handlar här.

Till saken hör att han hade massor av 20-lappar i kassan som vi till och med såg. Var det så otroligt svårt för honom att ge Frida 5 kr rabatt? Snålare pizzabagare får man leta efter. Eller hur?

Ett kakmonster?

Har jag ett kakmonster i min frys? Man skulle nästan kunna tro det när man ser kakburken. Det är bra konstigt, men Fredrik som varit så sjuk i helgen har visst hittat kakburken iaf. Och det upptäckte jag nu. Va tusan!

Jag får väl snällt ställa mig och baka mer kakor då, fast det kändes drygt. Men och andra sidan har jag varit sugen på chokladmuffins nu i flera veckor. Kanske dags att baka kaka? Eller så väntar jag tills det är dags för födelsedagskalas. Men orkar jag vänta en månad till? Don't think so...

Näe, så här ser min stackars kakburk ut.. Och den bara skriker "kom inte och hälsa på, för jag har inget att bjuda på"!


Dagens

Jag for aldrig på seminariet idag. Jag vaknade och var trött som en gris och hade ont i huvudet. Det kändes för jobbigt när det inte är ett obligatoriskt seminarium + att all info lix ligger ute på moodle. Så jag åkte och körde ett Bodypump-pass på USM istället och nu känner jag helt plötsligt hur nöjd jag är med mig själv. Dock varade det inte så länge, det nöjda alltså.. För jag syndade på subway. Men va tusan, nån gång måste man unna sig.


Dagens lunch alltså..

Middag?

Vad ska man äta till middag idag för att slippa springa på ICA? Jag kan inte komma på något som jag är sugen på förutom pasta med tonfisksås som är så uuuunderbart god! 

Det verkar som jag får gå på ica och handla lite creme fraiche och chilisås. resten har jag hemma tror jag. Jag är hungrig!

hahaha

Jag gillar att hitta roliga bilder på kameran. Här kommer en från helgen..



Det är tisdag idag va?

Jisses, jag är helt 'dagavill', vet knappt vilken dag det är. Helt sjukt!
Idag har jag lite skolarbete att göra, så det är väl bäst att jag sätter igång med det. Imorn väntas ett seminarium, vilket känns skönt eftersom jag då äntligen får träffa lite människor på skolan. Det är så långt mellan gångerna, och det är tråkigt. Iof var ju de flesta med i lördags.

Näe, åter till arbetet och kanske lite glass? ;)

Kvällen i bilder..






Utgång ikväll!

Jennie kommer ikväll.. eller rättare sagt, hon sitter på bussen redan nu! weii!
Vi ska ut ikväll och det kommer bli sååååå roligt, jag längtar. Det blir fest på ålidhem till en början. Och sen får vi väl se hur vi gör om vi stannar där hela kvällen, åker in på stan eller nåt annat. haha. Men jag tror det kommer bli superkul iaf. Det var länge sen jag va ute nu.

Frelle är sjuk. Har feber. Så han lämnar vi hemma. Fast och andra sidan är det kanske lika bra för han att slippa oss. Vad vet jag?

Näe nu ska jag ta och lägga på masken och sen torka håret innan jag ska hämta jennie på busstation!

Vi ses i dimman!

Jag klara't!

Då var ännu en tenta avklarad. Denna gång hemtenta i jämförande beteendevetenskap. Resultatet kom igår och jag klarade även den! wehoo.. nu är det bara Feken kvar innan sommaren, men det ska inte va några problem hoppas jag!

Vilket väder!

Idag har vi haft bästa vädret på hela veckan, och det vill inte säga att vi haft dåligt de andra dagarna. Idag har det varit hårt i backen och klarblå himmel. Hur fint som helst! Jag åkte bräda innan lunch och efter lunch har jag bara suttit i solen och läst en bok. Underbart! Lite trist att åka hem imorn, men jag längtar trots allt lite hem om jag ska va ärlig..

Nu ska vi snart äta och sen ska jag upp i bastun har jag bestämt. Så skönt! :)

Ny bebis

Idag får jag lov att säga grattis till Jimmy och Linnea som blev föräldrar inatt till en liten pojke!
Så Grattis grattis! Och även grattis till Jennie som i samma veva blev faster. ;) hehe, det var viktigt att klämma in det också!

Jesper hade tagit jättefina bilder på den lilla.. kolla hans blogg!

Påsken

Här moster ska du få se vad du/ni har att vänta på fredag. Vi har superväder här i nalovardo!





 


NALOVARDO!

Nu bär det av, weehoo!

Påsk

Ååh vad jag längtar upp till nalo nu! Men imorn, imorn bär det av! jeeej!


Bror med flickvän



Syskonen Eklund



Fotograf: Stig Lundberg

Långfredag

Fredriks alam brann av kl 06:00 imorse och jag blev förbannad. Han hävdade att han hade stängt av det igår, men uppenbarligen fungerade inte hans tekniska kunskaper just då. Han klev upp och levde om och jag blev ännu mer förbannad. Sen helt plötsligt kom han och la sig igen och sov ungefär en timme till. Men det var allt som behövdes för att vända mitt humör.

Efter uppvaknandet var det lite tvätt som stod på dagordningen. Alla, och jag menar verkligen alla underkläder låg i tvätten. Om jag skulle räkna hur många par trosor som faktiskt låg i tvätten skulle jag nog inse att jag inte tvättat på kanske 1,5 månad eller så. Det är hemskt, jag vet. Men nu gör jag det ju.. Och bättre sent än aldrig, eller hur?

Nu har vi precis ätit lite mat och jag ska ner och slänga i en maskin till.. När vi väntat ut den är det nog dags att dra till byn. Så hejdå umeå, hej vännäsby och nalo!


Syster och bror



Fotograf: Stig Lundberg

Middagsgäster

Idag kommer bror och Erica på middag hos oss. Och jag har en del att göra innan dess. Det ska handlas och sedan måste jag lämna igen en bok på stadsbiblioteket vilket jag måste ner på stan i det här regnet och göra. Skit! Jag skulle gjort det igår när jag lix vad där nere. Hur som helst.. På med regnkläderna och upp på cykeln. Jag har förästen blivit riktigt bra på att använda cykeln och benen istället för bilen och bussen. Duktiga jag!

Nu verkar det som att det är ett steg närmare det jag får veta i början av maj. Aaaahhh.. Jag vill veta nuuu! Och planerna inför ett positigt besked är i full gång. JAG LÄNGTAR SÅÅÅ!

Näe, nu ska jag ner på stan och lämna igen boken och sedan ska jag köpa nån fin liten blomma också!

Glad påsk!

träning

Nu har jag precis kommit hem från lite träning. Oj så skönt det var. Jag ska dit imorn med har jag bestämt!

Resten av kvällen ska jag göra ingenting. haha. Eller jo, jag ska läsa lite bok, skriva lite PM, sova och längta till imorn för då kommer F hem! Jag läääängtar!

Spindelwoman



Fotograf: Stig Lundberg

Helgen

Då var helgen slut. Sjukt fort har den gått måste jag säga och det blev inget skoterkörande som det var tänkt. Tråkigt, men det var helt enkelt inget skoterväder. Så det får bli en annan gång!

Igår var vi och hälsade på Jimmy, Linnéa och magen. Nu är det inte länge kvar tills det blir en bäbis där, 1 vecka! Spännande, spännande.. Så nästa gång jag kommer och hälsar på där är finns det en bäbis. Oj så roligt!

Ikväll har jag jobbat.. och vi har varit en man kort ikväll så om vi säger såhär. Det har funnits en del att göra.. Men det gick hyfsat ändå. Jag är ju rätt snabb på jobba.. hrm.. haha

Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok och sedan ska jag sova gott. Imorn är det föreläsning 9-12, möte med nollefixarna kl 12, möte med min PM-grupp efter det och sedan ska jag och brorsorna och bli fotade! Spännande!

Sov gott!

Varning!

Nu mina vänner och ovänner ska jag ta och varna er lyckselebor och förbipasserande för den nyöppnade restaurangen/pizzerian på norrmalm. Jag tror den hette renmarksrestaurangen eller något annat fjantigt. Hur som helst.. Vi skulle dit och äta idag.. för det första blev man visad till bordet, men ingen som berättade att man skulle GÅ fram till kassan, betala och beställa sin mat. Så efter många om och men förstod vi ju detta och gick dit och beställde. Sedan fick vi vänta 1,5 timme på den där jävla maten. När den där kyparen eller vad man nu ska kalla en turk med "kockmössa" och utslitna jeans för äntligen kom med maten hade han antagligen glömt min tallrik på en grill eller något liknande för när han ger mig den och jag tar emot är den 200 grader varm och jag bränner sönder min tumme. Det gjorde förbannade ont och är fortfarande öm. Maten som låg på tallriken var även KALL när den kom, vilket inte bara drabbade mig utan alla i sällskapet. Oacceptabelt! Inte nog med detta får vissa i sällskapet även fel mat. Inte alls vad de beställt.

När vi väl skulle gå berättade vi detta för den där tantjäveln i kassan. Hon ger oss drickorna gratis, jag hade druckit vatten.. tack faan för den rabatten!

Så nu säger jag bara det. ÄT INTE PÅ RENMARKSRESTAURANGEN I LYCKSELE!

Tentaresultatet

Japp, ännu en tenta avklarad med högsta betyg. weii

Seriöst besviken

Alltså, vi skulle fått vårat tentaresultat igår. Då skickar läraren ett mail och säger att innan 24 ska resultatet vara upplagt. Så vad tror ni hela klassen gör? Jo vi har en gemensam tentavaka på facebook. haha. Jättemånga, inklusive mig satt ju vaken och väntade på det där jävla resultatet. 00:40 gav jag upp, då orkade jag inte vänta längre eftersom gubbejäveln var 40 min sen. Nu på morgonen kollar jag igen och det är FORTFARANDE inget resultat upplagt. Jag blir förbannad! Säger han 24 så är det 24.. annars hade han ju inte behövt sagt nåt alls ju!

Håller tummarna

Jag håller tummarna för att mina planer inför hösten kommer gå igenom. Håll era tummar ni med. I början av Maj kan jag berätta vad det handlar om, men det är a dream come true om allt går som det ska!

Åh åh åh! Ge mig maj NU!

Att leka lekar kan vara så jobbigt..

Jag har varit på tomtebo ikväll och lekt lekar med några andra från min klass. En, endast en från fadderklassen var med. Starkt jobbat! Hur som helst. Vi körde kull, fotbollsbrännboll, tennisbrännboll och avslutade med doppboll. Alltihop tog en timme! Det var jobbigt vill jag lova, och en annan sak som var jobbigt var att min bil är i lycksele så jag fick cykla upp till ålidhem. Jäädrar vad jag har ont i rumpan nu. Och jag har en svag känsla av att det kommer vara värre imorn. Men det är bara att bita ihop!

Nu ska jag se klart grey's och sen läsa lite "Flickan som lekte med elden" och sen sova. Jag gillar att sova, så gonatt!

Deklarationen 2009

Jag har fortfarande inte fått min deklaration. Alla andra verkar ha fått sin utom jag.. Jag måste ju vara minst prioriterad hos skatteverket och det suger. Så nyfiken som jag är gick jag in på min bank och skaffade e-legitimation istället så att jag skulle kunna se min deklaration på internet. Jag loggade in och förväntade mig att som vanligt se ca 3500 i återbäring. Men jag fick istället mitt livs chock.. Jag tänker inte skriva ut några belopp här men vi kan säga att det var BETYDLIGT mer att få tillbaka än vad jag hade räknat mer. Mer än en heltidslön för mig inom vården, FÖRE SKATT till och med. Jag är helt sjukt glad just nu och väntar bara på att deklarationen ska komma i papper också så att jag verkligen kan glädjas åt beskedet. Åh så bra det känns!

Nu ska jag återgå till pluggandet.. hoppas ni haft lika bra dag som jag! :D

Sjusovare

Helt sjukt. Jag somnade kl 19 igår efter att verkligen plågat mig själv att inte somna tidigare.. Och sen vaknade jag 09:15 imorse. Skönt måste jag säga. Nu ska jag ta tag i lite skolarbete och sen kanske jag far och tränar lite tänkte jag. Ikväll ska jag också och träna, fast då uppe på tomtebo. Programmet hyr nämligen en gymnastiksal där varje onsdag och ikväll var det lekar, och vad passar mig bättre än det? Kul!

Funderar även på att gå en prommis, det är så fint väder idag!