För att försöka ta det piano

Jaha, jag har egentligen mkt bilder och sånt att visa från julen, så jag tar det en annan dag. Det är fullt upp för mig just nu! Sitter på jobbet och lyssnar på en traktor som varit här heeeela natten. Hur kan det ta en hel natt att skotta runt huset här? Jag förstår inte? Hur som helst, jag är trött som en gris. Det var inte meningen att jag skulle jobba ikväll. Men eftersom det hade hänt vissa oförutsedda saker blev jag tillfrågad om jag kunde hoppa in ändå. Jag kunde inte säga nej, och det skulle inte du ha gjort heller om du visste omständigheterna runt detta. Jag som bara hade sovit några timmar natten innan för att sedan kliva upp och hjälpa F att bära ut i bilen, för att sedan sova nån timme till och sedan gå på stan en hel dag. Jag var inte trött, nej då.. Ah! Än så länge är jag vaken i alla fall, och klockan är kvart över 4. Ska bli något skönt att åka hem, hämta datorn och sedan åka till byn och sova.

Nyår blir inte som det var tänkt, men dock kommer den bli sååå mkt bättre. Från början var det tänkt att vi skulle till Tärnaby/hemavan, sedan blev det strul med det. Sedan spikades det igen och allt var frid och fröjd tills idag då jag får veta att alla bangat ur och att det inte blir nåt. Nu är min fråga till er: GÖR MAN SÅ 3 DAGAR INNAN NYÅR? Mitt svar är NEJ, erat? Hur som helst, förbannad som jag är säger jag direkt att något Lycksele med det gänget blir det INTE eftersom jag inte anser att man kan byta Tärnaby/Hemavan mot Lycksele hur som helst. Så då kommer min kära mor på den brillianta idén att åka upp till Gällivare med bror och fira med dem ist. Sagt och gjort, pratar med bror och bokar sedan tågbiljetterna. Allt inom loppet av några timmar. Förstår ni? Det kommer bli KUNG! Så nu kan lyckselegänget sitta där i sina lägenheter och ruttna, för vi kommer inte hänga med dem iaf!

Annars så har det varit en utgångsvecka denna vecka. Juldagen var det utgång i lycksele.. vissa saker förstörde hela kvällen och jag tog mitt pick och pack och gick hem strax efter 12. F stannade längre eftersom han hade så mkt folk att prata med som han inte träffat på länge. Annandagen blev det utgång i Umeå och det kan vi väl säga inte var så speciellt. Vi hade en 20-åring med och hade inte så mkt mer till val än att åka upp till Corona (som förövringt är sämsta stället i stan). Dock blev jag ändå glatt överraskad eftersom de för en gång skull kunde spela bra musik. Vi satt mest och umgicks där vid ett bord. Sedan blev det nattbussen hem och lite supermario. YES!

Nu tycker min kära kollega här att jag skriver en hel roman, så det är väl bäst att sluta och läsa tidningen. Jag återkommer med resten en annan dag! 


Jag har fått tv-spelstumme!!

jisses, detta tv-spelande har gjort att jag gått och fått tv-spelstumme. Det gör ONT!


Julhandel och supermario

Igår var vi och handlade de sista julklapparna. På 3 timmar hade vi handlat ALLA julklappar + dejtat J, J och L för lite lunch på Megazon. Gött! Sedan drog vi ut på Mediamarkt och köpte nya Supermario till Nintendo wii. Så in åt helvete (ursäkta ordvalen) roligt spel! Så hela kvällen igår och hela morgonen idag har vi spelat!


oldstyle

Såhär ser det ut hemma hos mig just nu. Och efter jag lekt lite i photoshop blev detta resultatet:


när tanken slår till..

Tanken slog mig här om dagen att jag efter jul är inne på halvtid. Kan ni förstå det? Jag har gått halva min utbildning, redan! Var tog tiden vägen? Den har liksom bara rusat fram i den takt som botniabanan skulle haft om den varit klar i tid. Vafan.. nästa termin har vi en 30hp-kurs i HRM-innehåll och metoder, höstterminen 2010 kommer bestå av praktik och nån fler HRM-kurs medans 2011 kommer att mestadels handla om uppsatsskrivande. Jisses ändå.. Och sen då? Sen ska man skaffa sig ett jobb, och jobba med något som man utbildat sig till men som man ändå inte har en aning om hur det fungerar. Hur ska det gå?

Fast, om jag känner att jag vill plugga ännu längre kan jag ju faktiskt läsa ett år till och ta ut en masterexamen ist. Det är nog en bra utväg om man inte skulle få jobb på en gång. För gå tillbaka till äldrevården som vårdbiträde känns lite halvt onödigt om man nu har kostat på sig en universitetsexamen. Eller hur?

På tal om att ha kostat på sig en utbildning måste jag strongt säga att jag inte tagit något studielån på hela den här terminen. Allt för att slippa betala tillbaka skiten när jag är färdig. Mitt mål är att klara mig även nästa termin utan lån. Alltså fram till sommaren. Wish me luck!

Näe, nu har jag knopat ihop en sida av två på den här skrivuppgiften och läst igenom 80 sidor. Nu tycker jag att jag är värd lite mat (vad nu det ska bli) och sedan en ostkrokspåse. Även lite tid framför tv-n känner jag att jag kan unna mig. F kommer hem nån gång också, även fast han vägrar bestämma sig för när. I Lycksele verkar de ha över 30 grader kallt idag så jag hoppas han kör försiktigt och att toyan håller hela vägen hem.

later

Den där papakostas..

.. han är inte min vän. Fy ändå. Ligger här i soffan, med boken Organisationer, samhälle och globalisering av Ahrne och Papakostas. Det låter som att jag hade kunnat haft en bättre fredag än så va? Men nu är det sista rycket innan jul. Nästa vecka ska jag jobba två nätter (måndag och tisdag) och sedan ska den här skituppgiften in den 23:e.. Sedan mina vänner är det ju jul. Imorgon ska jag och F inhandla de sista julklapparna. Eller rättare sagt, HAN ska inhandla ALLA sina julklappar. Jag har mina klara sedan 2 månader tillbaka. Det är skillnaden mellan oss!

Hur som helst. Det blir nog bra. Tror dock att F kommer bli helt galen av att gå på stan imorgon pga av det mest troligt kommer vara HUUUUR mkt folk som helst på stan då. Jag menar, det lär väl vara fler än F som ska köpa julklappar? Tur att affärerna har öppet till kl 22.. eller är det tur?

Näe, om man skulle ta och återgå till papakostas och slita lite hår. Fan att lägga en sån här skitbok och skituppgift just innan jul. Jag vill va ledig nu juh!

Later.

Min älskade mössa



Alltså, finns det något bättre än en mössa såna här kalla dagar? Jag lever i mina och jag har verkligen börjat samla på mig en del. Jag tror till och med att jag har mer mössor än vad F har mössor och kepsar tillsammans. DET vill inte säga lite!


Cred!

All cred till bubbleroom.se! Igår beställde jag klänningen jag visade er, nu fick jag precis ett mail om att den är skickad. Det var verkligen snabba puckar, men jag klagar absolut inte! Perfekt!

Sunset







Tänkte bjuda på lite olika solnedgångar..


Ny kategori

Jag upptäckte att det blivit en del bilder från resan jag lagt ut. Så för att göra det hela lättare för både er och mig att hitta i framtiden skapade jag en ny kategori här till höger som heter "RESAN 2009".

Enjoy!

Nattlek

När det blev strömavbrott på Surfcamp Lombok roar man sig med allt man kan för att hålla tankarna borta från otäcka djur och tjuvar (det patrullerade vakter runt campet dygnet runt). Så vi lekte med kameran, slutartiden och några ficklampor. Riktigt roligt var det!





Ni ser att det var mestadels killar som höll i ficklamporna va?


Monkey






När vi var på Bali hittade vi dessa små söta varelser som jag absolut inte kunde undvika att fota lite. För er som inte följt resedagboken tänkte jag att jag skulle lägga ut dem här också så att ni får se också. Visst är de söta? Jag smälter varje gång jag kollar på bilderna. Såååå söta de är!


När man har en snäll mamma..



.. får man julgodis. De tog slut lika fort som de kom. Och GODA var dem!


"Jullov"

Idag var sista dagen på skolan innan jul. Vi hade rollspel hela förmiddagen och det var superkul! Det var riktigt trevligt att få ha en rolig sista lektion, det liksom gjorde det lite lättare att tänka på den 7 januari då vi börjar om.

Idag vet jag att faster Boel med familj drar iväg till Thailand, och jag är inte det minsta avundsjuk.. eller..

Mamma kommer på middag idag och sedan ska vi upp till kusin M för att lasta över lite julklappar till henne som hon ska ta med upp till mormor och morfar. Tur att vi inte har så tunga julklappar för jag gissar att M har en del böcker att släpa med sig också.

Annars är det en bra dag i dag. Och snaaaart är det helg, då kommer F hem! Jiiihooo!

Nyårsklänningen?



Den här fina klänningen från Blondinbellas collektion Classified har jag precis klickat hem från Bubbleroom.se. Nu mina kära vänner ska vi bara hålla tummarna för att de är normala i storleken så att jag inte behöver gråta en skvätt när den kommer!

Fin va?

Ps. Jag hoppas modellens kropp och hår ingår. Det skulle inte sitta fel sådär efter all julmat. haha


Battlefield



Jordan Sparks - Battlefield


gammalt blir nytt

Nu är det ju så populärt med dessa tubhalsdukar. Och jag måste säga att det är riktigt snyggt och riktigt enkelt. Hur som helst. Jag letade en på stan idag, utan resultat. Men när jag kom hem kom jag på den smaaarta idén att göra en själv istället. Och det var ju enklare än att köpa en. Såhär gjorde jag:



Ta en gammal halsduk i valfri färg och klipp bort fransarna..



Sy ihop ändarna så att det blir en cirkel..



Hokus pokus så blev det en tubhalsduk!

Kunde inte bli lättare, eller hur? och sedan gillar både miljon och plånkan att gammalt blir nytt!


JAG KOM IN!

Vill ni veta nåt roligt? Jooo... Jag kom in på en extra kurs jag sökt! Yeees! Digitalt foto och bildhantering heter den. Både jag och Emma hade sökt den, och båda kom in. Så vi har en härligt rolig vårtermin att se fram emot. I alla fall tisdagskvällarna! Det kommer bli hur bra som helst tror jag!

Annars då.. Ja jag är snorig och har ont i huvudet. Halsen har också varit och spökat här i några dagar. Men jag hoppas jag är på bättringsvägen. Ikväll har jag jobbat och som vanligt har jag mkt att klaga på. Men jag tänkte bespara er det. Imorgon ska jag ta sista twinrix-sprutan + att jag ska träffa min grupp för lite grupparbete. Sätta ihop ett rollspel om genus och organisationsförändring på arbetet. Det låter kul va? hah.

Väntar fortfarande på svar om jag klarat vg-uppgiften eller inte. Men det lär nog dröja 2 veckor till skulle jag tro innan det kommer.

Till helgen är det lucialiret, och då blir det fotboll för heeeela slanten. Jag längtar!

Nu måste jag säga gonatt för mina stackars ögon vill inte riktigt hänga med längre. Måste också ta och läsa lite till.. Såå.

Gonatt!

Tävling!

Just nu pågår det en tävling hos noscarlett där man kan vinna Lip Plump från LipFusion. Var med och tävla du med!

Klicka här!

BodaBorg-mästare!

Igår var vi på firmafest med Fredriks jobb. Vi åkte till BodaBorg i Skellefteå, vilket var huuuur kul som helst! Vi var 5 pers i varje lag och jag och Fredrik blev lottade i samma lag och det uppskattades inte av alla eftersom vi faktiskt "hade varit här förut". Visst visst, men bara för att man varit där 2 ggr förut betyder inte det att man kan alla banor. Eller? Snittet låg tydligen på 2 klarade banor/pers av alla som kommer dit. Hur som helst. Vi klarade 11 banor av 14 möjliga vilket var hööögt över snittet. Vi vann självklart och blev bodaborgmästare. Yeeeh! Självklart finns det ju dåliga förlorare som inte klarar av att andra är bättre än dem. Så vi fick höra små kommentarer hela tiden om att vi faktiskt varit där förut. Okej.. Så nästa gång vi åker dit med Fredriks jobb har ju faktiskt ALLA varit där förut. Då ska vi se om de som klarade 3 banor den här gången, slår våra 11 banor. Skulle inte tro det.. Så betydelsen att man varit där 2 ggr är alltså väldigt liten, eller hur? Däremot om det skulle varit så att vi haft årskort eller liknande, då hade de fått klaga. Men nu var det 1 år sedan vi var där sist och säkert 4 år sedan vi var där första gången. Jag blir bara så less på att höra dessa jävla kommentarer från dåliga förlorare.. Det var dessutom 2 nya banor som jag och Fredrik aldrig hade sett, men vi klarade även dem!

Nu skulle jag önska att få gå på gammplatsens julmarknad, men tydligen går inte min önskan i uppfyllelse..

VG-uppgiften

Imorse kl 08 kom uppgiften ut. Trots det tog jag sovmorgon till 11. Det var jag värd! Sedan var det bara att ta tag i den där skiten.. Jag har suttit med näsan i boken i princip hela dagen och det känns inte som jag kommit så långt trots det. Men det kanske är så, man måste läsa och fundera innan man kan få ner det på papper. Hur som helst, imorgon har jag tänkt bli färdig så det är väl bäst jag fortsätter ha näsan i boken.

usch och blä, nä.. Jag måste, nu!


Sydneysydneysydney



Trots det kalla vädret vi hade, längtar jag tillbaka.. Sydney..


Man kan inte alltid vara bäst..

Nä vet ni vad. Jag och Björn skulle se lite film ikväll. Gå igenom någon/några av filmerna ja köpte på Bali. Vi hittade två som vi kunde tänka oss se, båda sög! Vafan.. Jag kan inte rå för att jag köper dåliga filmer, och vi kan heller inte rå för att vi råkar välja att se just dem. Imdb ljög även för oss eftersom de hade fått hyfsade betyg där.

Såå. Vad har vi lärt oss idag som vi även lärde oss förrförra helgen? Jo, Malin ska hålla sig ifrån allt som har med film/bio att göra!

Aja, jag fick ju ha fint sällskap i alla fall. Ska gottgöra Björn med pepparkaksbak nästa vecka. Man måste ju ha bakat pepparkakor innan lucia kom vi fram till. Och förra året var vi ju så duktiga på det där med pepparkakor (dvs, åt alldelens lagom med deg så att det faktiskt blev några stackars pepparkakor gräddade).

Tidigare i eftermiddag var jag och Emma på vattengympa. Så härligt det var. Varmt i vattnet (rehab-bad) och fina duschmössor fick vi ha (av hygieniska skäl). en tant hade med sig en egen, inte snyggt. Det var jag, emma och ett gäng tanter. Men vad gör det? Så nu blir det vattengympa förhoppningsvis minst en gång i veckan. Låter det inte som en alldelens lyyyyysande idé? Får se hur länge det håller bara..

Nu ska jag ta och krypa till kojs tror jag. Imorgonbitti kl 08 kommer Vg-uppgiften ut på vår kursplattform så det gäller att vara uppe med tuppen och börja i tid om man ska få den gjord. Och ser den alldelens för jobbig ut skiter jag i det. Har ju hur som helst klarat kursen redan, men det är klart att ett VG skulle sitta fint i betygsamlingen. ;)

gonatt. stjärnskit