Ekonomisk historia

Idag har vi haft redovisning om globalisering. Visst låter det väldigt ointressant? Fast det är ändå det bästa vi gjort hitills. Imorn börjar nåt nytt.. Det är verkligen på på på på hela tiden, man hinner inte alls smälta allt innan det börjas med något nytt. Men det är väl bara att vänja sig, jag menar vi har ju lite mindre än 3 år kvar så. Nu ska jag läsa lite "Spelets regler" hade jag tänkt, så kanske jag förstår lite mer på föreläsningen imorn. Det kan ju vara bra!

att prata med sig själv..

Jag har upptäckt att jag pratar med mig själv. Ofta när jag ser tv och vill kommentera nåt, eller då jag behöver någons utlåtande om någonting. Typ vad jag ska ha för kläder, om jag ska köpa ditt eller datt. Ja det är konstigt, fast å andra sidan får man väl dom bästa svaren?

Lycksele marknad








Min adidas


Förstår ni lyckan? Den kommer hem inom några dagar. weehoo!

Lite oscarsgala





Mitt gäng ANKLEWER!

tråkig

Jag vet, jag har varit otroligt tråkigt och dålig på att skriva här de senaste dagarna/veckorna.
Men det känns som att jag inte har så mkt att skriva, allt går ut på skola. haha. Även fast det är riktigt roligt med skola..

Nu ska jag snart bege mig till lycksele på marknaden. Lite tråkigt egentligen eftersom alla klasskompisar ska ut på olles i helgen. Men det kommer fler tåg. Ja ska ha kul i lycksele jag!

Näe, nu är det dags att packa!

Utmaning

Utmanad av Frida..


5 saker i min frys
*köttbullar, fläskfilé, bullar, vitlöksbröd, matlådor

5 saker i min garderob
*Jeans, linnen, huvtröjor, mjukisbyxor, toppar

5 saker i min väska
*Skolböcker, pennor, nycklar, mobil, tuggummi

5 saker i badrumskåpet
*Smink, ansiktskräm, ansiktsrengöring, parfym, deo

5 saker i min bil
*
Tomflaskor, wounderbaum (hur det nu stavas), cd-skivor, stereo, gamla kvitton 

Och för att få slut på detta utmanar jag ingen..

en jävla bitterkärring..

Ja det är precis vad jag ska spela i våran pjäs på lördag. haha
Undrar hur detta kommer bli, för vi är totalsämst. Men men, det blir nog bra det.

Så för alla som inte förstått det är det PLAZA som gäller på lördag, inget annat. ok?

Sov gott och dröm sött, imorn ska jag jobba natt. Det blir kul!

En blå tå och en lårkaka senare..

Japp.. jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Jag såg ut som ett stoppljus, och jag skojar inte.
Imorn kommer jag nog inte kunna gå på toa utan att hålla mig i väggarna. Och min stackars tå är blå redan nu, hur ska den se ut imorn, och HUR ska jag kunna gå i klackar på lördag?

Jag skulla kunna döda för en påse ostkrokar!

Ikväll ska jag göra något..

..jag inte gjort på vääääääldigt länge. JAG SKA SPELA EN FOTBOLLSMATCH!
aah, shit. Jag har knappt rört en boll på hmm.. 4 år. Och jag har inte tränat någon form av konditionsträning på ungefär lika länge om vi bortser från mitt försök till att börja springa i våras. Det lyckades jag hålla i ca 1 vecka. Men den veckan var jag ju duktig..

Annars har dagen varit bra. Först redovisning på morgonen och sen drog vi ner på stan ett gäng.
Jag har satt ett nytt mål med mitt liv, och det är att lära mig äta sushi. Mina kära klasskamrater åt, och det såg ju ändå hyfsat gott ut? Ah, ja måste lära mig det iaf!

nu ska jag försöka få i mig lite mat å sen bär det av. Jag berättar nog imorgon om träningsvärken. Imorn ska jag förästen till en klasskompis och äta vofflor och skriva en pjäs som vi ska spela upp på galan på lördag..

Ses!

Referat av vetenskapliga texter..

Nu har jag suttit sen kl 12 idag och läst och skrivit. Och nu.. drygt 12 timmar senare är jag äntligen färdig.
Nu har jag så ont i kroppen av allt sittande att jag är SÅ värd sängen!

Gonatt, vi ses imorn!

Näe

Jag är inte på humör..

Jag har börjat fixa julklappar nu, bra va? Tidigt men det känns rätt skönt måste ja säga..
Nu blev ni allt bra nyfikna va?


För att vissa är smarta ibland?

En gång är ingen gång, två gånger är en gång förmycket.

Vetenskapsteori

Jaha, vill du ge mig lite tips på ontologiska och epistemologiska ställningstaganden? Va?

Jisses vad det här kommer bli drygt. Men men, vi redovisar på torsdag så. Det känns ju bra. Jag är ingen filosofisk människa. Jag gillar inte att filosofera. Vafan?

Kantarelldagen



Idag har jag och David varit i svampskogen och plockat kantareller. Guud va skönt det var att vara ute i skogen och bara gå, andas frisk luft och såklart leta kantarellerna. Och som ni ser hittade jag rätt många. Det tog ett bra tag att rensa måste jag erkänna. Och nu har jag 4 brickor med svamp som ska torka. Enklaste sättet att förvara svampen. Perfekt!

Nu sitter jag framför tv-n och ser på filmen "Uptown girls". Hoppas jag somnar snart också. Imorgon börjar skolan på riktigt. Men jag längtar!

Sov gott!

en kväll på Olles

Alltså vilken kväll. Det var länge sen jag hade så roligt en hel utekväll måste jag säga.

Vi började förfesten hos en fadder på ålidhem med diverse lekar och andra roligheter. Charader bland annat, vilket vi var urbäst på. Klarade alla hur fort som helst. Kul var det!

Sen drog vi ner på stan, på Olearys, vilket var helt bäst. Vi hade bokat in oss på typ 150 pers. Och jag tror fan vi va det också. Det var personalvetare överallt. Men roligt hade vi! Jag träffade även en massa annat folk jag känner sen tidigare. Riktigt roligt.

Sen gick jag och Alexandra hem. Hon "bor" också här på teg så det blev perfekt. Jag kom hem hel iaf!



Och den bilden får summera kvällen.

Dagen

Idag har vi gått igenom de 3 första momenten på de första 15 hp. Det låter riktigt intressant faktiskt och jag längtar efter att få börja läsa lite. Det känns kul. Dock är jag lite ovan att sitta stilla så mkt, så jag är ofta trött och hungrig. Jäklar, de är inte direkt nån bantning de här med skola. Man är ju hungrig heeela tiden.
Så idag när jag vaknat efter min eftermiddagslur stekte jag vitlöksmarinerad fläskkotlett, ugnsstekta grönsaker och kantarellsås (av egenplockade kantareller). Lyx va? Men jag var så sugen på det att jag inte kunde låta bli. Och riktigt gott blev det. Så nu har jag 2 matlådor här också till imorn kanske.

Annars har det inte hänt så mycket här hemma idag faktiskt. Städningen ligger fortfarande på is. Däremot har jag varit duktig att diska 2 dagar i rad. Sug på den ni!

Nu ska jag se Idol. Vi ses!

Den snygga tröjan, eller?



Haha, japp.. snygg nolla?

Cykeldag i regnet

Ah tusan att det skulle regna idag. Vi hade ju cykeldag. Cyklade runt i Umeå och gjorde olika konstiga saker. Irländsk julafton var första.. Helt sjukt svårt. haha. Sen åt vi surströmming. UTAN någonting till, det var döäckligt men jag plågade mig och åt 2,5 firre. Sen var det nåt blindtåg, gummibåt i dammen och ketchup/fil-rejs. SÅ jag har ketchup i hela håret. Inte så mysigt kanske.

Nu är jag hemma iaf, har nyss stekt och ätit plättar vilket var helt sjukt gott. Nu är det duschen och soffan som gäller. Mina ben är inte van vid så mkt cykel. Men det blir bättre!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Borde sova eftersom jag ska vara 10 på universitetet imorn. Blä!
Hur som helst har det varit en bra kväll.. men ack så trött jag är. Sov gott!

Utgång ikväll!

Ikväll är det fest på Fysikgränd som står på planeringen. Och sen drar vi nog på Corona. Det blir säkert hur bra som helst. Lite drygt bara att de inte går bussar hem, så jag måste cykla båda vägarna.. men det går kanske bra ändå. Men kallt kommer det vara, och långt. Det är synd om mig!

annars har det varit en bra dag och jag känner bara ännu mer hur kul det här kommer bli. wehoo.
Nu ska jag äta palt, fixa till mig å sen ta cykeln upp. Vi ses i dimman..

Har ni sett något sådant förut?



Haha vadå tandemtoa? Fast å andra sidan rätt smart. Eller?
Ursäkta bildkvalitén men den är tagen med mobilen, utan blixt så.. ja skyller också lite på min skakiga hand. hehe

Jag vill bara säga en sak..

Och det är att jag har världens bästa klass! Fy sjutton vad jag är glad att jag har börjat skolan igen. Dessa tre år kommer bli helt underbara.. och JA, det kan jag säga efter en dag!

första dagen

ojojoj, dagen började med att vi skulle ha upprop (trodde vi). Och det absolut första alla fick göra var att ställa sig upp och berätta om sig själv. Jaha tänkte jag, KUL? Vi är ju BARA 80 pers i klassen. Så det fick vi göra. Ingen mjukstart här inte. Det var bara det att efter alla var klar (vilket tog sin lilla tid som ni kanske förstår..) så fick vi veta att det var en del av nollningen och att det riktiga uppropet skulle vara först kl 10. ha ha ha.. (?) Men lite kul var det, för en del faddrar satt bland oss och spelade med, gjorde konstiga saker osv. Hur som helst var det kul.

Sedan, efter det riktiga uppropet åt vi lunch i grupper med faddrar. Rätt bra och vi fick lite info om allt som komma skall på nollningsschemat. Det låter som vi kommer få en del att göra. Och på onsdag när vi ska ut å cykla en massa, DÅ ska det regna.
Aja, nu har jag lite brådis. om 30 min ska jag vara uppe på universitetet igen. Vi ska leka. haha. Det låter kul va? Men jag kör ikv, då har jag en anledning att inte dricka. Det får jag göra imorn ist på t-shirtfesten.

Ses!