vem ser dåligt?

Pax inte jag. Eller.. jag tror inte att jag ser dåligt. Jag ser bra på långt håll, och på nära håll men jag får sjukt ont i huvudet när jag läst mkt. Jag ser också suddiga ansikten som kommer mot mig (så förlåt alla jag gått förbi utan att hälsa, jag har bara i ärlighetens namn inte sett er). Det är helt sjukt. Jag har ju alltid haft dundersyn, hökögon och sett allt, överallt!

Jag måste nog gå till en optiker och få lite hjälp. Men kan han hjälpa mig? Jag ser ju bra, fast ändå inte. Och kan jag betala honom? haha. springnota fungerar väl, eller? Nä skämt och sido. Man har väl alltid en buffert för oförutsedda utgifter, och det här måste kanske räknas som det?

Det är bara det faktum om mitt minihuvud som gör att jag drar mig från att gå dit. Jag har alltid sagt att jag varit rädd för att få glasögon för att jag tror att jag måste gå på barnavdelningen för att hitta ett par. Jag fick den teorin bevisad när jag skulle följa med en klasskompis och titta på bågar för några veckor sedan. Japp, Malin på barnavdelningen med bamseklistermärke på bågarna. Skratta inte, det är inte roligt!!

@ Åmsele

Påskhelgen spenderades delvis i Åmsele hos farmor. Det var lite jobb där och John lärde sig snabbt lättaste sättet att motionera pappa. Köra traktor och låta pappa sköta arbetet.. Ja, det fungerade rätt bra faktiskt!





Klänning till examenssittningen


Den blev det, från HM. Nu hoppas jag bara den är lika fin i verkligheten som den är här och som jag sett den på andra bilder. Jisses. Med lite snyggare hår och hårfärg på detta. Kan det misslyckas? :)


Chefen

Japp, jag fick jobbet. I sommar är jag enhetschef i Umeå kommun, äldreomsorgen. Det känns grymt kul och som en riktig utmaning. Jag är jätteglad och springer runt på små moln.

Dock ligger introduktionsdagarna den 31/5 och 1/6 och jag vet ju att vi någon gång däromkring kommer ha oppositionsseminarium på c-uppsatsen. Jag har mailat kursansvarige och håller nu tummarna för att man kan önska att inte få just de dagarna. Vad gör jag då? Om det inte går?

en andra intervju

Idag var jag på den andra intervjun till ett jobb jag sökt. Det var alltså vi som gått vidare från första "gallringen" som fick komma tillbaka idag. Vi var 9 st. Vi fick sitta med våra blivande chefer och göra olika gruppövningar och diskutera oss fram till hur vi skulle agera i olika situationer. Riktigt spännande och lärorikt, verkligen! Men de hade lovat att vi skulle få veta idag om vi får jobb eller inte. Meeeen, som det så vanligt blir så blev det inte som vi tänkt oss. Imorgon får vi veta säkert. JAG VILL VETA NU!

Aja, håll era tummar för mig. Jag har varit lite tveksam på om jag vill ha det här jobbet eller inte. Men nu känner jag bara "jag vill, jag vill, jag vill!"


...


ledig tid? Vad är det?

Okej, det är sjukt vad lite ledig tid jag har. Är det inte så att jag jobbar så pluggar jag eller sover. Alla helger är typ uppbokade fram till i början på juni. Ja det är sant! Men i allt elände tänker jag såhär.. SNART ÄR JAG KLAAR!
Jag fick inbjudan till examenssittningen igår. 1 juni, då är jag färdig. Visst är det otroligt? Hur sjukt snabbt har 3 år gått? Hur mycket roligt har vi gjort? Ja, det är konstigt vad tiden skenar iväg med en. Och snart är jag 25 år! Kan ni förstå?

Ja hur som helst så ska jag cykla upp till skolan strax. Ska förbereda en intervju som vi ska hålla kl 13. En telefonintervju med kriminalvården. Tror det blir super!

Sitter även och väntar på att telefonen ska ringa. Var på en intervju förra veckan som jag borde få återkoppling på i mitten på den här veckan eftersom det är påsk sedan.. såå.. jag håller er uppdaterade!

till önskelistan


Galge för smycken. Rätt smart!
Finns för 199 kr hos juveliasmycken.se


vänner

Ibland blir man så glad när men kommer hem och hittar sånt här..




Tack Jennie, du är alltid välkommen tillbaka!

Jag behöver inte nämna att den här ska upp på väggen va?


sommar, kom nu!



Jag vill bli brun igen.. eller åtminstonde lite mer färgglad än ett A4!


bra söt va..



Jag är inte det minsta avis på kusin som är på Bali och har nära till dessa sötnosar.. Jag vill tillbaka, det kliar i restarmen..


...

Ibland gör folk inte alls som de ska. Visst har man rätt att bli besviken?

Idag ska jag i alla fall på anställningsintervju till en chefstjänst som räcker över sommaren. Jag hoppashoppashoppas jag får den. Jag vill! 98 sökande och jag är kallad på intervju, visst får man upp hoppet en aning? Det känns i alla fall som det är ett jobb som jag skulle fixa galant (jag ska berätta mer för er senare). Jag drömde till och med för några dagar sedan att jag fick det jobbet och att jag efter sommaren fick ta över för att personen jag vikarierade för gick i pension. haha. så ja, det ser lovande ut, eller hur?

Näe, om man kanske skulle ta och väcka upp F och få något gjort även idag. Vi måste dammsuga, och finns det något tråkigare? Men eftersom de dränerade om huset i januari kan ni ju tänka er hur gården ser ut nu. Japp, det är sand ÖVERALLT och det har ju såklart även sjunkit ihop en del så man får akta sig lite när man ska gå. Usch, men hyresvärden lovade iaf att hon skulle fixa till gården och planen mellan husen i sommar. Jag hoppas på en solplats, men tror inte att hon kommer att hinna odla gräs innan jag flyttat härifrån. Jag är lite småsugen på en större lägenhet nämligen. Hur som helst så måste man dra fram dammsugaren rätt ofta här hemma nu, trots att vi bor högst upp. Kan tänka mig att de på bottenvåningen har en hel sandlåda hemma hos dem..

6

Se Gran Canyon på plats.

Jag har hört att Gran Canyon ska va sjukt mäktigt, och självklart vill jag se det med egna ögon. Jag är faktiskt lite avundsjuk på faster som redan varit där..

5

Ta dykarcertifikat.

Det har varit tal om det här många gånger nu, men aldrig blivit av. Kanske ska ta och göra slag i saken?

4

Köpa ett hus.

Någon gång i mitt liv vill jag köpa ett hus och inreda det efter hur precis jag vill ha det. Dock måste jag vänta på det där jobbet med den hyfsade lönen jag inte har ännu...

3

Göra en jorden-runt-resa.

Jag räknar min resa 2009 som en "jorden-runt-resa" även fast det kanske inte riktigt var jorden runt. Jag fick i alla fall se Australien, Bali och Thailand och göra en långresa i 10 veckor som backpacker. Dock finns det flera ställen jag skulle vilja besöka. Till exempel Nya Zeeland, Tasmanien, USA, Italien m m. Tur är att man faktiskt åka till sådana land vid ett senare tillfälle och det måste inte vara som backpacker. Så jag ser detta som att uppdraget är halvt godkänt.

2

Utbilda mig och skaffa ett bra jobb.

Det här är egentligen två uppdrag i samma, men jag tycker de hänger ihop så jag skriver de tillsammans. Jag har i alla fall alltid haft drömmen om att "innan jag skaffar barn ska jag ha gått en utbildning och fått ett fast jobb där jag trivs och med hyfsat bra lön". Nu har jag snart genomgått utbildningen och jag är "bara" 25 år. Nu är det jobbet som fattas!

1 - KLAR

Hoppa fallskärm.

Uppdraget utfört i Australien och Mission Beach år 2009. 14 000 feet hoppade vi från och det var sjukt läskigt men sjukt coolt. Skulle nog aldrig göra om det (ni vet, man utmanar inte ödet flera gånger va?). Har allt dokumenterat på DVD.

idé

Jag har fått en snilleblixt, och den kommer absolut inte från programmet "99 saker man måste göra innan man dör"... Jag ska i alla fall göra en speciell kategori här där jag (förhoppningsvis) ska få ihop 100 inlägg i. Ni har nog redan listat ut vad de ska innehålla. Ja, ett inlägg för varje sak jag ska göra innan jag dör!

När jag uppfyllt inläggen döper jag om rubriken och lägger till KLAR. På så sätt har jag ju till och med koll på vad jag gjort och inte. Kul va? Eller ja, kanske inte för er.. men för mig! I alla fall när jag vill gå tillbaka till detta om sisådär 50 år och checka om jag klarat av att göra allt eller om jag måste skynda mig med vissa innan pensionen tar slut.

I alla fall.. nu börjar vi!

livet leker

ja jag tror det är hopprep som gäller just nu. Håll era tummar, jag lever på hoppet!

Återkommer med utförligare beskrivning av dessa ordgåtor nästa vecka.
Jag vill ha nästa vecka NU!

till önskelistan

Det har blivit mkt "vill ha" nu. Men det är bara för att jag känner mig fattigast i världen just nu. Jag hoppas hoppas hoppas på en hyfsad lön i slutet av denna månad. Har i alla fall skrammlat ihop några timmar än så länge och fler ska det bli!

Det här halsbandet skulle jag i alla fall vilja ha. 199 kr från glitter. Geeee mig!


Bild: glitter


till önskelistan



630 kr på tajmahal. Ja tack!
Tror jag ska köpa det här innan jag ska klippa mig 23 maj. Då kan frissan få färga mitt skatbo samtidigt så att det blir rätt färg. Tycker iaf färgen är sjukt snygg!


på torsdag kör vi..

.. japp. det är något jag inte berättat än som händer på torsdag kväll. Jag berättar senare då jag vet hur det går. Men det känns sjuuukt roligt i alla fall!

till önskelistan


Nikon AF 50/1,8D



Tamron AF 70-300/4-5,6 Di LD


Tamron AF 18-200/3,5-6,3 XR Di II


Det första objektivet önskar jag mig. Och sedan kan jag inte riktigt bestämma mig mellan de två andra.. Dock tror jag mest på det sista ändå och det är kampanjpris på det nu. Allt är från cyberphoto och det är såna här gånger jag önskar att jag vore rik!


till önskelistan



En sån här önskar jag mig. Den här är hämtad härifrån.
Storlekar (cm): Bystvidd: 84-100, Midjevidd: 64-82, Stussvidd: 86-104.


halvt en spontanfest

Gårkvällen blev inte riktigt som jag hade planerat. Mina planer var att äta middag, fixa till mig och sedan fara till Frida för att umgås och dricka ett glas vin. Min plan sedan var att bli hämtad av F och åka hem och se en film. Istället blev det snabbmiddag, stressfix, iväg till Frida, mer än ett glas vin, Allstar..

Men det var faktiskt en riktigt rolig kväll, trots allt som hände. Men idioter finns överallt, tyvärr!

Nu sitter jag här, i soffan och tittar på när F ska baka sitt favvobröd (vilket han aldrig gjort förut). Det är lite roligt måste jag säga. Men han måste ju lära sig. ;)